Cele mai importante avantaje oferite de brad in natura

Cele mai importante avantaje oferite de brad in natura

0 Shares
0
0
0

Bradul apartine naturii! Acest lucru este foarte important si de aceea brazii artificiali sunt cei care salveaza natura si ajuta ca brazii naturali sa ramana intacti pentru a-si oferi in continuare beneficiile.

Iti prezentam cele mai importante motive pentru care brazii nu ar trebui taiati nici macar de Craciun si pentru care toate persoanele interesate de brazi de Craciun ar trebui sa mearga pe ideea unui brad artificial.

Coniferele sunt un grup magnific de plante gimnosperme care produc seminte fara fructe sau flori. Acestea includ cativa copaci incredibili, cum ar fi secuoia gigantice din America de Nord, care pot creste peste 110 m inaltime.

Coniferele sunt de departe cel mai mare grup de gimnosperme cu aproximativ 630 de specii la nivel mondial, cu o aproximare totala de aproximativ 860 de specii. Cuvantul „conifere” este latinesc pentru „copac cu conuri”, deoarece coniferele produc conuri in care produc polen (con mascul) si cresc seminte (con femela).

Coniferele sunt toate plante lemnoase, in majoritate copaci plus cateva specii arbustive, au frunze asemanatoare acului sau asemanatoare scarii, iar majoritatea speciilor sunt vesnic verzi. Acestea includ pinii importanti din punct de vedere economic si multe alte specii de lemn care sunt exploatate pentru a fi utilizate in constructii si hartie.

Speciile de conifere se gasesc pe tot globul si singura masa terestra mare din care lipsesc este Antarctica. Cele mai extinse arborete de conifere se gasesc in latitudinile superioare din emisfera nordica prin padurile boreale din America de Nord, Asia si Europa.

Coniferele sunt comune si in zonele tropicale. O diversitate mai mare de conifere se gaseste la tropice decat in latitudinile superioare, dar aceste zone tind sa fie dominate de plante angiosperme cu frunze largi. Coniferele au puncte fierbinti de diversitate in China, Borneo si Papa Noua Guinee si sunt absente din mare parte din Africa, America de Sud si Australia.

Exista o serie de utilizari semnificative pentru arborii de conifere care ii fac importanti atat din punct de vedere ecologic, cat si economic. In multe parti ale emisferei nordice, coniferele reprezinta majoritatea biomasei si sunt surse semnificative de productie primara pentru multe ecosisteme.

Coniferele sunt importante ca chiuvete de carbon, deoarece fotosinteza indeparteaza carbonul din atmosfera, iar trunchiurile lor uriase pot stoca cantitati imense de carbon sute, daca nu chiar mii de ani. Coniferele ofera un habitat important si adapost pentru multe specii de animale.

Cresterea rapida si proprietatile bune ale lemnului fac ca multe specii de conifere sa fie ideale pentru cherestea. Marea majoritate a productiei mondiale de lemn se realizeaza prin tratarea multor specii de conifere, care sunt cunoscute in lumea lemnului sub forma de rasinoase. Coniferele au, de asemenea, importanta globala pentru utilizarea lor ca celuloza pentru productia de hartie, valorile culturale, cum ar fi pomii de Craciun si unele specii au seminte comestibile.

Reproducerea in conifere este relativ simpla in comparatie cu mecanismul utilizat de angiosperme. Cantitati uriase de polen, care este produs in conurile masculine, este transportat de vant cu speranta ca un anumit polen va ajunge la conurile femele ale altui copac si le va fertiliza.

Odata fertilizate, conurile femele vor incepe sa creasca seminte. Poate dura pana la doi ani pentru ca semintele dintr-un con feminin sa creasca pana la maturitate, moment in care conurile vor cadea pe pamant sau vor elibera semintele din con.

Unele dintre cele mai vechi linii de arbori existente sunt conifere care au inregistrari fosile care se intind inapoi pana acum 300 de milioane de ani. Mult timp au dominat peisajul Pamantului pana la evolutia si diversificarea angiospermelor in urma cu aproximativ 120 de milioane de ani.

Spre deosebire de multe organisme, coniferele par sa fi beneficiat considerabil de evenimentul de disparitie permian-triasic care a avut loc acum 252 de milioane de ani si a trimis 83% din toate genurile in disparitie.

Coniferul este denumirea comuna pentru diviziunea gimnospermelor cunoscuta sub numele de Pinophyta. In Pinophyta, toate coniferele apartin unei clase numite Pinopsida si sub-clasa Pinadae. Subclasa Pinadae are 3 ordine (Pinales, Araucariales si Cupressales) si un total de 7 familii.

Cele 7 familii de conifere sunt:

  • Pinaceae – familia pinilor, cea mai mare familie de conifere cu aproximativ 250 de specii.
  • Auricariaceae – o familie straveche, candva diversa si pe tot globul, dar acum se gasesc doar trei genuri si sunt limitate in emisfera sudica.
  • Podocarpaceae – familie numeroasa intalnita mai ales in emisfera sudica cu aproximativ 156 de specii.
  • Sciadopityaceae – o singura specie gasita in Japonia, Sciadopitys verticellata .
  • Cupressaceae – familia chiparosului, in jur de 140 de specii, care include ienuparul si rosu.
  • Cephalotaxaceae – familie mica de aproximativ 20 de specii, adesea aglomerate impreuna cu Taxaceae.
  • Taxaceae – familia tisa cu aproximativ 30 de specii.

Coniferele sunt imense si detin recorduri pentru cei mai inalti, cei mai mari, mai vechi si mai mari arbori din lume.

0 Shares
You May Also Like