Cum sa creati un joc pe telefon?

Cum sa creati un joc pe telefon?

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile, chiar si cele mai ieftine, sunt suficient de puternice pentru a fi utilizate ca console de jocuri mici. Cu siguranta, il folosesti si pe al tau in acest fel. De fapt, nu exista o modalitate mai buna de a trece timpul in „momentele moarte”, cum ar fi atunci cand astepti la statia de autobuz sau cand te afli in sala de asteptare la medic.

In lumina acestei evaluari, ati fost curios sa aflati cum sa creati un jo. In orice caz, un joc pe telefon este destul de usor si simplu de creeat mai ales daca ai toate programele necesare si idei din belsug.

Acestea fiind spuse, sa nu mai pierdem timpul vorbind si sa actionam. Curaj: fa-te confortabil, citeste cu atentie instructiunile pe care urmeaza sa ti le dau si, mai important, incearca sa le aplici. Va asigur ca, cu putina practica si mult efort, veti putea obtine rezultate satisfacatoare. Bucurati-va de lectura si distrati-va!

Daca aveti probleme cu telefonul, apelati la Service GSM – service telefoane.

Informatii preliminare

In primul rand, trebuie sa stiti ca instrumentele pentru crearea unei aplicatii de joc se incadreaza in doua mari categorii. Pe de o parte, gasim SDK-ul (Software Development Kit) al fiecarui sistem de operare cu software-ul aplicatiei aferent, cum ar fi Android Studio, care este suita care integreaza Android SDK si pe care Google il pune la dispozitia dezvoltatorilor pentru productia de aplicatii pentru sistem de operare Android.

Alternativ, exista programe comerciale independente, care va permit sa dezvoltati continut intr-un mediu integrat si, pe baza licentei detinute, sa exportati jocul in diferite formate destinate pentru cat mai multe sisteme de operare.

Aceste doua optiuni au multe diferente si, desigur, ambele au caracteristicile lor pozitive si negative. SDK-urile va permit sa profitati la maximum de potentialul sistemului de operare catre care sunt adresate, sa gestionati fiecare detaliu si sa va asigurati ca fiecare functie este optimizata.

Mai mult, este posibil sa se efectueze numeroase teste, in unele cazuri chiar si prin utilizarea dispozitivelor practic emulate.

Software-ul comercial independent, cunoscut si sub numele de Game Engine, pe de alta parte, se caracterizeaza printr-un nivel de dificultate in general mai scazut, are o orientare deja puternic marcata asupra crearii de jocuri si va permite sa dezvoltati un singur proiect (si toate resursele conexe ) care poate fi exportat ca pachet compatibil cu diferite platforme (desktop, mobil, Web, consola …), disponibil in functie de licenta detinuta.

Panorama motoarelor de joc este foarte vasta si include diverse programe, unele foarte simple si utile pentru dezvoltatorii incepatori, altele mai avansate si special concepute pentru anumite genuri de jocuri video, altele inca foarte puternice si caracterizate de libertatea maxima lasata dezvoltatorului. , in ceea ce priveste grafica si programarea, care le fac solutii adecvate pentru dezvoltarea potentialului oricarui tip de joc, chiar foarte apropiat, din punct de vedere calitativ, de cele existente in prezent pe piata.

Insa, daca esti incepator in creearea jocurilor pentru telefon nu iti fa griji, este extrem de usor de invatat. Este necesara o baza minima despre programele in care sunt lucrate jocurile iar de aici totul devine simplu.

0 Shares
You May Also Like