Cum sa alegi un carucior pentru copii?

Cum sa alegi un carucior pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Este posibil sa gasesti un carucior usor de utilizat si de depozitat, manevrabil si fiabil? Absolut! Iata diferitele criterii de evaluat inainte de cumparare.

Ce tip de carucior sa alegi?

Inainte de a alege un carucior, gandeste-te la nevoile tale: il vei folosi pentru plimbari in parc sau pentru evadari in padure? De asemenea, gandeste-te la greutate, precum si la spatiul ocupat de carucior atunci cand este inchis. Iata principalele tipuri de carucioare disponibile pe piata.

  • Modele clasice

In aceasta categorie vei gasi modele relativ usoare si compacte, precum si alte produse mai mari care ofera un spatiu mare de depozitare sub scaun. Scaunul lor este atasat de cadru, astfel incat nu il poti intoarce pentru a privi bebelusul cand mergi, asa cum poti cu modelele transformabile.

  • Modele convertibile

Cu un carucior modular, poti scoate scaunul din cadru si il poti roti inapoi sau il poti inlocui cu un carucior sau scoica. Carucioarele convertibile sunt in general mai grele decat cele conventionale. De asemenea, planifica o suma suplimentara in functie de accesoriile pe care le alegi.

  • Modele compacte si „umbrela”

Carucioare mici si usoare, compacte si carucioare umbrela ocupa putin spatiu atunci cand sunt inchise. Daca zbori cu avionul, unele modele pot fi chiar acceptate ca bagaje de mana. Sunt potrivite pentru parintii calatori care nu doresc sa se impovareze cu un model mare.

Cu toate acestea, copilul va fi in general mai putin confortabil acolo si va simti denivelarile drumului mai mult acolo decat in ​​carucioarele conventionale sau convertibile, in general echipate cu roti mai mari.

Multe carucioare „umbrela” au un parasolar, suport pentru picioare si spatar inclinat. De asemenea, vei gasi pe piata modele „de baza” care nu le au, care sunt mai accesibile.

Caracteristicile unui carucior bun

Ai determinat tipul de carucioare care te vor face fericit pe tine si pe copilul tau? Acum tot ce trebuie sa faci este sa alegi modelul ideal. In rezumat, iata caracteristicile de retinut atunci cand alegi un carucior bun.

  • Roti si suspensie

Alege roti de 17,5 sau 20 cm si mai mult in fata si de 22,5 pana la 25 cm si mai mult in spate, pentru a rula cu usurinta pe teren accidentat. Cu roti mari, un carucior poate rula cu usurinta si pe zapada. Intre timp, suspensia contribuie la confortul copilului, care nu va simti toate deformarile terenului.

  • Greutate si dimensiune

Prefera o greutate de 9 pana la 13 kg pentru carucioare conventionale si convertibile, cum este si acest carucior pentru copii Nuna si aproximativ 5 kg pentru carucioare „umbrela”. In ceea ce priveste dimensiunile, vei gasi modele care au latimea de 55 pana la 67,5 cm.

  • Spatiul ocupat de caruciorul pliat

Unele modele au avantajul de a fi usor demontate (roti si scaun) si de a putea fi depozitate intr-un spatiu mic.

  • Depozitare

Asigura-te ca acel carucior care ti-a atras atentia iti poate tine geanta pentru scutece si cateva alimente.

  • Sistemul de calatorie

Include o scoica si baza sa pentru a-l  instala in masina si sistemul de fixare in cinci puncte si spatarul inclinabil.

0 Shares
You May Also Like