Asigurare casco - ce este si la ce te ajuta?

Asigurare casco – ce este si la ce te ajuta?

0 Shares
0
0
0

Ori de cate ori cautam protectie pentru vehiculul nostru, trebuie sa ne intrebam ce trebuie sa protejam si care sunt nevoile care, datorita experientei personale, credem ca ar trebui acoperite. De-a lungul vietii noastre, evenimentele neprevazute ne pot juca feste.

Cu toate acestea, daca luam masurile de precautie necesare, putem reusi sa ocolim momentul rau fara consecinte majore.

Daca detinem vehicule, vom fi deja obisnuiti cu esecurile pe care ni le aduce traficul, dar daca avem o asigurare buna, stim ca nu vom duce lipsa de sprijin si raspunsuri atunci cand vine vorba de a suferi anumite riscuri. Vezi mai multe detalii pe http://asigurareacasco.ro/.

Acoperirea asigurarilor de la terti

Acum, stim exact ce acopera o asigurare auto?, stim care sunt garantiile si serviciile pe care ni le ofera?, Ce este acoperirea casco? Sa recapitulam principalele acoperiri pe care le are in vedere o politica.

In primul rand, orice acoperire de asigurare comercializata trebuie sa includa acoperirea de baza si obligatorie impusa de Legea privind tranzitul. Asigurarea de raspundere civila – asigurarea impotriva tertilor – acopera pretentiile pe care asiguratul le poate primi pentru daune pe care el insusi sau vehiculul sau le poate provoca unor terti. Prin urmare, asigurarea terta parte este acoperirea minima pe care trebuie sa o aiba fiecare rulat.

In al doilea rand, exista asa-numita acoperire a corpului navei. Acesta acopera daunele partiale si/sau totale cauzate vehiculului asigurat ca urmare a furtului/furtului, incendiului si/sau distrugerii. Aceasta acoperire poate avea extensie partiala sau totala.

Ce se intelege prin acoperire total? Exista doua moduri de interpretare pentru a stabili distrugerea totala a vehiculului: atunci cand valoarea ramasitelor drumului nu depaseste 20% din valoarea sa in patrat in momentul accidentului; sau atunci cand costul repararii sau inlocuirii partilor afectate atinge sau depaseste 80 % din valoarea drumului in momentul accidentului. Fiecare politica trebuie sa stipuleze ce clauza va guverna acest tip de eveniment.

In cele din urma, o polita poate fi completata cu acoperiri suplimentare, care vor fi contractate de fiecare asigurat in functie de nevoile lor. Aceste suplimentare pot fi acoperirea daunelor cauzate de grindina, spargerea ferestrelor laterale, inlocuirea la 0 km, inlocuirea anvelopelor cu noi, copierea cheilor, printre multe alte optiuni.

Prin urmare, daca ne intrebam ce este casco?, vom sti ca protectia pentru daune poate fi primita de vehiculul asigurat, partial sau total, ca urmare a unui accident sau accident si care nu sunt acoperite de o acoperire de raspundere civila de baza… si, desigur, cu cele suplimentare pe care fiecare asigurat decide sa le ataseze la asigurarea lor.

Prin urmare, este important sa fim constienti de domeniul de aplicare al acoperirii noastre si, astfel, sa stim ce garantii ne ofera asigurarea atunci cand apare un eveniment neprevazut la volan. Bunastarea si linistea noastra sunt cele mai importante, pe langa responsabilitatea pentru daunele care pot fi cauzate tertilor sau bunurilor acestora.

Fa si tu o asigurare casco masinii tale si lasa in urma grijile privid un posibil accident rutier si costurile reparatiei masinii ce pot surveni in urma acestei intamplari!

Spre deosebire de asigurarea impotriva raspunderii civile, care este obligatorie prin lege, asigurarea CASCO este optionala si, din aceasta cauza, multi soferi aleg sa nu semneze o astfel de polita. Cu toate acestea, lipsa asigurarii CASCO implica un risc mult mai mare, ceea ce ar fi mai intelept sa nu ne asumam.

Traficul aglomerat din marile orase, drumurile publice care nu ofera cele mai bune conditii de conducere, precum si unii soferi care sunt grabiti sau neglijenti pot provoca multe daune masinii. De asemenea, fenomenele naturale sunt de vina pentru multe daune ale vehiculului, ceea ce atrage reparatii costisitoare. Fara asigurarea CASCO, va trebui sa suportati toate costurile pentru toate incidentele care implica vehiculul dvs., care pot avea un impact negativ asupra bugetului dumneavoastra.

Pentru a va convinge de utilitatea semnarii unei astfel de polite, trebuie sa aflati detalii despre asigurarea CASCO si despre beneficiile pe care vi le ofera.

CASCO este o asigurare optionala, prin care proprietarul masinii deteriorate sau furate este despagubit de compania de asigurari.

Daca nu stiati pana acum ce este asigurarea CASCO, aflati ca este, in primul rand, o asigurare optionala, adica proprietarul vehiculului nu este obligat prin lege sa incheie un astfel de contract. Cu toate acestea, daca masina este detinuta de o companie de leasing, aceasta are obligatia de a semna o polita de asigurare CASCO.

In urma incheierii unui contract de asigurare CASCO, daca masina dvs. este furata sau sufera anumite daune, cauzate de circumstante diferite, indiferent daca sunteti vinovat sau nu de aparitia lor, compania de asigurari va va rambursa si va suporta costurile reparatiilor, cu conditia ca faptul ca vehiculul indeplineste cerintele legale pentru circulatie, adica sa fie inmatriculat temporar sau permanent, este inclus in polita de asigurare si are RCA valabil.

Cu o asigurare CASCO, puteti repara avariile vehiculului dvs. cauzate de avarii, acte de vandalism, fenomene naturale sau puteti fi despagubit in caz de furt.

Pentru a alege compania cu care sa incheiati contractul, trebuie sa aflati exact ce acopera asigurarea CASCO, deoarece ofertele pot diferi de la o companie la alta. In general, exista o serie de riscuri pe care le asuma orice companie de asigurari.

0 Shares
You May Also Like