Cum poti verifica tevile de gaze?

Cum poti verifica tevile de gaze?

0 Shares
0
0
0

In special in lunile reci de iarna, mentinerea calda a casei este cruciala pentru a proteja totul si pe toti cei din interior. Gazul natural este una dintre cele mai eficiente moduri de a va alimenta cuptorul sau sistemul de boiler, dar proprietarii de case nu ar trebui sa-l seteze pur si simplu si sa-l uite.

Gazele naturale pot fi extrem de periculoase atunci cand sunt lasate necontrolate. Scurgerile pot duce la o calitate slaba a aerului, incendii si chiar explozii. Este important sa intelegeti cum functioneaza sistemul dvs. de incalzire pe gaz pentru a preveni aparitia acestor probleme.

Ce este conducta de gaz?

Conducta de gaz este un sistem de conducte din casa dvs. folosit pentru a transporta gazul natural de la alimentare direct la sistemul dvs. de incalzire. Sistemul este alcatuit din linii de ramificatie, care se indreapta catre aparatele individuale din intreaga casa. Liniile de ramificatie duc la liniile de cadere, care sunt conducte verticale care coboara catre un aparat. Poti vedea instalatii gaze si poti afla mai multe despre ele.

Cum functioneaza sistemele de conducte de gaz?

Sistemele de conducte de gaz se bazeaza pe presiune pentru a furniza gaz natural. Gazul curge de la presiunea mai mare la cea mai mica. Dupa ce gazul natural este extras, acesta calatoreste de-a lungul unui sistem de conducte asemanator autostrazii pentru a ajunge in sistemele de distributie care aduc gazul in casa ta.

Gazul circula de la linia de distributie, cunoscuta altfel ca o conducta principala, intr-o casa sau alta cladire dintr-o linie de serviciu, pe care compania de gaze naturale este responsabila de intretinere. Clientii sunt responsabili pentru toate echipamentele si liniile de alimentare cu gaz din aval de aceasta linie de serviciu.

Gazul trece printr-un regulator de presiune pentru a-si reduce presiunea inainte de a intra in casa ta. Presiunea gazului devine putin mai mare decat presiunea aerului atunci cand porniti cuptorul sau aragazul, astfel incat gazul curge din arzator si in unitatea de incalzire pentru a-l aprinde.

Costul conductelor de gaz

Costul mediu national pentru a rula o conducta de gaz este de 550 USD, cu preturi tipice variind de la 265 USD la 850 USD sau aproximativ 20 USD pe picior liniar. Aceasta include forta de munca, materialele, conductele si permisele.

Costurile conductelor de gaz variaza in functie de complexitatea instalatiei. Instalatiile extrem de complexe pot costa mai mult de 1.000 USD. Un exemplu in acest sens este atunci cand conductele trebuie instalate sub o alee sau o structura existenta. Lucrarile simple care necesita instalarea conductelor in linie dreapta direct de la conducta principala de gaz pot costa pana la 200 USD.

Veti avea nevoie de conducte noi sau extinse daca adaugati un nou aparat, cum ar fi un incalzitor de apa sau un cuptor, sau daca va transformati sistemul de la electric la gaz natural sau propan. Costul total al conductei de gaz va depinde de daca aveti sau nu linii de gaz existente sau daca trebuie sa instalati linii complet noi.

Tipuri de conducte de gaz

Cele mai frecvente materiale utilizate pentru fabricarea conductelor de gaz sunt otelul, fierul negru, clorura de polivinil (PVC), polietilena de inalta densitate (HDPE) si cuprul. Unele utilitati interzic unele dintre aceste materiale, asa ca asigurati-va ca verificati cu utilitatea locala pentru a determina ce este permis in zona dvs. inainte de a instala oricare. Daca angajati un profesionist pentru a face treaba, acesta va cunoaste cerintele locale.

Tuburi ondulate flexibile din otel inoxidabil

Flexibil si usor de instalat, tubul ondulat din otel inoxidabil functioneaza bine in zonele inguste si in locatii cu un risc ridicat de dezastre naturale. In timp ce flexibilitatea sa poate minimiza daunele, teava flexibila din otel inoxidabil ondulat se poate crapa in timp. Cel mai bine este sa utilizati acest material numai pentru conductele de gaz din interior.

Otel galvanizat

Conductele de gaz din otel galvanizat sunt eficiente din punct de vedere energetic si durabile. Folosite atat pentru conductele de gaz interioare cat si exterioare, tevile din otel galvanizat sunt ideale pentru liniile de alimentare cu apa. Acest material se gaseste adesea in casele mai vechi si nu este folosit in constructii noi astazi, deoarece necesita multa munca in comparatie cu alte materiale.

Fierul negru este cel mai frecvent material folosit la realizarea conductelor de gaz, atat in ​​interior, cat si in exterior. Materialul este puternic, rezistent la caldura si se pot potrivi impreuna pentru a forma o etansare etansa. In timp, totusi, fierul negru se poate coroda, iar etansantul sau se poate deteriora. Daca conductele dvs. de gaz sunt din fier negru, luati in considerare angajarea unui profesionist pentru intretinerea de rutina.

Conductele de gaz din PVC functioneaza bine pentru liniile de gaz subterane exterioare, deoarece sunt durabile si rezistente la coroziune. Tevile din PVC sunt o solutie ieftina, dar unele locatii nu le permit, deoarece se pot rupe in timpul procesului de instalare.

0 Shares
You May Also Like