Cum poti obtine o eficienta ridicata a centralei pe lemne

0 Shares
0
0
0

Foarte multe persoane isi incalzesc locuintele cu ajutorul unei centrale pe lemne, insa nu toate acestea reusesc sa obtina performante remarcabile.

Eficienta este diferita de la un caz la altul insa cert este faptul ca toata lumea si-ar dori sa poata folosi o centrala care sa ofere mereu rezultate satisfacatoare. Iar in acest sens ne-am propus sa venim cu cateva sfaturi care se pot dovedi a fi de mare ajutor.

Astfel, daca iti propui si tu sa obtii o eficienta cat mai ridicata a centralei pe lemne pe care o folosesti la ora actuala, sfaturile din acest articol ti-ar putea fi de mare ajutor.

Iata care sunt recomandarile noastre:

Alege sa folosesti o centrala de top

Inainte de toate, trebuie sa stii ca nu poti obtine performante remarcabile atata timp cat nu folosesti una dintre cele mai bune centrale pe lemne eficiente astfel incat sa stii ca si sistemul de incalzire te ajuta sa indeplinesti obiectivele propuse.

In acest sens iti putem recomanda centralele marca Liepsnele, deoarece acestea au convins de-a lungul timpului prin performantele lor remarcabile ca sunt intr-adevar de top.

Foloseste doar combustibil de calitate

Nu poti obtine eficienta superioara atata timp cat folosesti lemne verzi si totodata de proasta calitate. Prin urmare, trebuie sa alegi cu foarte multa grija combustibilul cu care alimentezi centrala, astfel incat sa te asiguri ca acesta iti ofera intr-adevar cele mai bune rezultate.

Noi recomandam folosirea lemnului de esenta tare care sa fie cat mai bine uscat. Astfel, chiar daca lemnul achizitionat este verde ar trebui sa il lasi cel putin un an in magazine bine asezat sa se usuce.

Cand gradul de umiditate este redus, poate fi folosit pentru alimentarea cazanului. Nu numai ca eficienta va fi astfel mai ridicata ci totodata centrala va fi ferita de depunerile care pot aparea in timpul arderii.

Alege o centrala cu ardere tip lumanare

Nu este suficient sa folosesti lemn de calitate, atata timp cat arderea nu este una eficienta. Iar in acest sens cea mai eficienta ardere a lemnului se dovedeste a fi arderea de tip lumanare pe care centralele Liepsnele o folosesc.

Cu ce este mai speciala aceasta ardere? Ei bine, in cazanul de lemne arderea incepe din partea de sus a lemnelor si coboara usor in partea inferioara, toata aceasta ardere durand mai bine de 24 de ore.

Astfel, arderea lenta reuseste sa exploateze intreaga putere calorica a lemnului, astfel incat sa te poti bucura de performante cat mai ridicate.

Izoleaza-ti bine casa

Iar ultimul sfat pe care ti-l oferim este sa investesti in izolarea casei. Aceasta ar trebui sa fie realizata doar cu materiale premium, astfel incat sa iti garanteze ca locuinta ta poate pastra caldura in interior cat mai mult timp. Daca reusesti asta, centrala nu va mai fi nevoita sa functioneze in regim continuu, iar astfel te vei putea lauda cu costuri foarte bune pentru incalzire.

Acestea sunt asadar sfaturile noastre pe care le poti pune in practica pentru a imbunatati eficienta centralei pe lemne.

0 Shares
You May Also Like