Cum ne păstrăm determinarea în situații dificile?

0 Shares
0
0
0

Determinarea este factorul definitoriu al succesului nostru: Cât de mult ne dorim să ajungem la ceea ce visăm  și ce suntem dispuși să facem sa obținem succesul? Și poate și mai important decât aceste lucruri este motivația. Cine sau ce te motivează și determină să mergi mai departe chiar și în zilele în care totul pare că se destramă?  Indiferent dacă lucrați la un proiect mare sau pur și simplu încercați să vă faceți un plan pentru a trece cu bine de următoarele săptămâni, nu uitați că există oameni care cred în voi și se bazează pe deciziile dumneavoastră.

Astăzi vă invit să parcurgem 10 sfaturi despre cum să rămânem motivați și determinați chiar și in zilele mai puțin „ însorite”.

  1. Acordați atenție lucrurilor și faptelor din jur.

Problemele pe care le întâmpini la locul de muncă și în afacerea ta îți vor spune multe despre cei din jurul tău. Data viitoare când lucrurile vor merge mai puțin favorabil, nu uitați să fiți atenți la cine reacționează bine și cine nu.

  1. Niciodată să nu spui niciodată.

Poate că te-ai resemnat și ai impresia că lucrurile merg într-o singură direcție și nu ai nimic de salvat.  Dar nu ar trebui să renunți la speranță și nici la ce ai muncit până atunci. Fii deschis și caută oameni noi cu idei fresh care ar putea să te scoată din acea stare proastă și care ar putea  avea o perspectivă și energie diferită pentru reintra pe făgașul corect.

  1. Gândește mai departe.

Când ai de luat o decizie majoră privește ceva mai departe de ea și imaginează-ți ce se o să se întâmple peste 10 ani din perspectiva ambelor situații pe care le impune acea decizie. Marie Forleo spunea „Imaginați-vă cu 10 ani mai în vârstă și întrebați-vă:  Aș regret fie că nu am continuat să fac acel lucru, fie că am mers mai departe?”

  1. Plantează semințe.

Trebuie să-ți îngrijești propria grădină. Oamenii din jurul tău te pot ajuta să prosperi sau să te pot ține pe loc sau chiar să te tragă înapoi. Depinde de tine ce lași să crească în gradina proprie și dacă smulgi buruienile sau nu, dar dacă observi că în ciuda devotamentului tău și efortului depus lucrurile nu merg cum ai dori, poate că ar și momentul să te gândești să mai faci ordine și printre cei din jur.

  1. Nu uita să te mai și bucuri de viață

Încercați ceva nou în acest weekend – chiar și un fel de mâncare nou pe care nu l-ați mai degustat până acum și poate că este puțin în afara gusturilor dumneavoastră. Câteodată anumite activități mai neobișnuite vă vor ajuta să vă simțiți confortabil chiar și în afara zonei de confort.

  1. E timpul pentru povești.

Când cineva te întreabă cum ai ajuns acolo unde ești acum, este o mare oportunitate. Luați-vă ceva timp într-o noapte pentru a face din povestea dumneavoastră un exemplu demn de urmat și o aventură pe care toți să fie fermecați și dornici să o audă.

  1. Acum ori niciodată.

Este ușor să rămâi într-o zonă pe care o cunoști unde faci doar ceea ce știi, dar uneori trebuie să tai șnurul care te ține legat de acea comoditate și asta doar de dragul tău. Chiar dacă situația pare ok momentan, gândește-te mereu ce poate să fie mai sus decât treapta unde ești acum și nu neglija ocazia să descoperi noi orizonturi, acum, deoarece mâine nimeni nu știe cu siguranță ce va fi.

  1. Vezi succesul.

Vizualizarea succesului tău este un pas foarte important spre a deveni realitate. Nu e nimic în neregulă în a visa cu ochii deschiși din când în când: lasă-ți mintea să rătăcească spre culmi mărețe.

  1. Organizează-te.

Nimănui nu-i place să-și redacteze documentele financiare de exemplu, dar știi cu siguranță că acest lucru îți va ușura lucrurile mai departe. Dedică câteva ore pentru acest lucru și îți vei mulțumi singur pe parcurs.

  1. Mai sună și pe acasă!

Sună-ți părinții și spune-le că îi iubești. Asta e – asta este acțiunea. Serios … telefonul tău este în buzunar sau pe birou. Fă-o acum. Le vei aduce și lor bucurie în suflet și te vei simți și tu mai bine datorită cuvintelor pline de dragoste ce vin de la capătul celălalt al telefonului.

 

0 Shares
You May Also Like