Cum ar trebui sa am grija de anvelopele masinii mele?

Cum ar trebui sa am grija de anvelopele masinii mele?

0 Shares
0
0
0

Anvelopele masinii sunt o parte esentiala a acesteia. Ele sunt ceva de genul picioarele masinii noastre..

Cum ar trebui sa am grija de anvelopele masinii mele?

1.Circula la viteza recomandata si fara acceleratii. De asemenea, este bine sa incetinesti atunci cand vei intra intr-o curba. Nu numai ca vei contribui la rularea  rotilor mai putin, dar le vei impiedica si sa fie perforate, rupte etc.

2.Este de asemenea, foarte important sa monitorizati presiunea anvelopelor. Trebuie sa fie cea corecta, nici mai mult nici mai putin. Verificati intotdeauna presiunea atunci cand anvelopele sunt reci.

3.Mentineti intotdeauna o aliniere buna a vehiculului. Daca este nealiniata, provoaca uzura anvelopelor.

4.Anvelopele ar trebui sa se roteasca la fiecare 3-6 luni. Aceasta inseamna ca cele din spate trebuie sa fie plasate in fata si invers.

5.Dar stiti ca exista anvelope de iarna si anvelope de vara? In functie de climatul orasului tau, trebuie sa folosesti unul sau altul. Este ideal pentru persoanele care locuiesc in locuri extreme atat pentru frig, cat si pentru caldura.

Cum sa ai grija de anvelopele tale

Noroiul si murdaria toamnei ascund mari pericole in anvelope, huse, discuri, directie… Prin urmare, este necesar sa tineti cont mai mult ca niciodata cum sa aveti grija de anvelopele dvs., cu atentie si o anumita grija, ca nu cumva sa incheiati weekendul intins pe pamant cu masina intr-un sant tocmai din lipa atentiei pe care ar fi trebuit sa o acordati anvelopelor. Iata aici totul despre  vopsire jante.

Presiuni

Verificati la fiecare 15 zile si la rece ca anvelopa are presiunea indicata de producator . Daca nu, nici anvelopele mai noi nu se vor comporta asa cum ar trebui.

Coroziune

Periodic, mai ales dupa ce pasiti pe nisip sau noroi, asigurati-va ca discurile, tobele, bucsele si anvelopele nu sunt deformate sau ruginite.

Echilibrat

Pierderea dopului supapei nu este grava; o contragreutate de plumb, da, pentru ca roata va merge dezechilibrat .

Desen

Trebuie sa aiba o adancime mai mare de 1,6 mm si fara cuie, cristale (foto) si pietricele. Daca noroiul acopera desenul rotilor, nu se v-a  scurge apa.

Vibratii

Cum sa ai grija ca anvelopele tale sa nu vibreze? Daca pe o strada bine pavata, directia se agita, ceva este in neregula cu rotile sau elementele de suspensie. Du-te la atelier si rezolva problema care poate fi serioasa daca nu ii acorzi atentia cuvenita.

In rest, incercati sa aruncati periodic o privire la starea lor generala, ca nu arata neuniform si de asemenea verificat ca  data lor de fabricatie nu depaseste patru sau cinci ani.

Anvelopele afecteaza comportamentul unui vehicul

Cu cat dimensiunea anvelopei este mai mica si cu cat profilul acesteia este mai mare, cu atat creste capacitatea vehiculului de a rezista la gropi, astfel incat sa se comporte mai bine in fata lor. In plus, prin sustinerea unei greutati totale mai mici, capacitatea de accelerare este crescuta, realizand o masina mult mai rapida pe distante scurte. In ceea ce priveste siguranta, trebuie remarcat faptul ca masina are o aderenta mai mare la franare.

Aspecte interesante despre jante

Jantele din otel au fost standardul pentru vehicule pana cand aliajul a preluat conducerea industriei. Jantele din otel sunt mai putin costisitoare, dar sunt mai grele , ceea ce face mai dificila pornirea si oprirea.

Se pot indoi mai usor cand vine vorba de gropi, dar pot fi reparate rapid. Este nevoie doar de un ciocan, iar janta va fi la fel de buna, in ciuda indoirii pe care ati fi putut-o fi pus in ea. Tind sa rugineasca usor, dar un strat de Rustoleum il poate face sa arate ca nou dupa o iarna petrecuta intr-un amestec de sare si zapada.

Jantele mai mici sunt mai silentioase

Jantele mai mici permit mai putin zgomot in interiorul masinii pe masura ce accelerati pe drum. Acest lucru se datoreaza faptului ca mai mult cauciuc pentru anvelope se afla intre tine si cabina vehiculului tau. Multi oameni prefera aspectul unei anvelope mai mari, dar cand aceste anvelope mai mici ofera mai mult confort si mai putin zgomot, pare improbabil sa mergi in alta directie.

Daca doriti sa minimizati efectele negative este pertinent sa alegeti anvelopa potrivita pentru jantele dumneavoastra in ceea ce priveste tipul de cauciuc folosit si numarul de crampoane.

Cu cat jantele sunt mai mari, cu atat vei arde mai mult gaz

Acesta este un simplu fapt al stiintei. Cu cat jantele sunt mai mari , cu atat anvelopele vor avea mai multa frecare cu solul si cu cat frecarea este mai mare, cu atat mai multa energie va avea nevoie vehiculul pentru a se deplasa.

Acest fenomen se numeste rezistenta la rulare si este un alt aspect de luat in considerare inainte de a iesi si a cumpara jante noi. Masina dumneavoastra are nevoie de jante mai mari si merita costul suplimentar al gazului din cauza cresterii consumului de energie?

0 Shares
You May Also Like