Ce este pielea sintetica?

Ce este pielea sintetica?

0 Shares
0
0
0

Exista un animal… din piele sintetica? De ce poarta acest nume? Cum se fabrica acest tip de piele?

Cu siguranta nu, pielea sintetica nu iese din animal, este chiar cunoscuta si sub numele de piele ecologica.

Piele sintetica este, de asemenea, numit eco-piele sau piele falsa. Textura sa este similara cu cea obtinuta de la un animal, dar obtinerea sa se realizeaza prin aplicarea unor proceduri netraditionale si, ca si in cazul pieii naturale sau legitime, a fost lucrata ancestral de diferite culturi din intreaga lume.

Acest tip de piele se obtine pornind de la un amestec de material plastifiant, introdus intr-o masina de amestecare si aplicand substante si proceduri chimice pe acesta.

La acest amestec initial se adauga un stabilizator de lumina ultravioleta care are scopul de a-l face rezistent la soare. Apoi, se aplica o substanta retardanta care o face, de asemenea, rezistenta la caldura extrema si la foc.

O echipa specializata este responsabila pentru aderarea la aceste solutii, adaugand simultan un amestec de vinil pudra, pana cand se obtine o fuziune consecventa. Vezi aici 3121a/piele artificiala Relax-1.4 MLmm.

In acelasi timp, dar intr-un alt echipament specializat de amestecare, sunt imbinati diferiti coloranti care vor servi la vopsirea acestui amestec de toate culorile dorite. In cele din urma, rezultatul ambelor proceduri se reuneste, transformandu-l intr-o rola mare, care trebuie acoperita de o hartie care are un aspect si o textura asemanatoare pielii, de catre o masina mecanica.

Unirea hartiei cu vinilul, este apoi depozitata intr-un cuptor la temperaturi care realizeaza intarirea texturii sale. In cele din urma, aceasta hartie va deveni o piesa care va avea o consistenta si o textura asemanatoare cu cea a unei tesaturi, prin aplicarea unui proces de ingrosare.

Cu materialul obtinut, care nu mai este altceva decat piele sintetica sau piele, este deja posibil sa se faca diferite tipuri de piese cu designul dorit de producatorul dvs., cum ar fi pantofi, genti sau portofele. Rezistenta sa este foarte mare, iar aspectul sau, la prima vedere, este foarte asemanator cu pielea traditionala sau legitima.

Se numeste ecologic, nu pentru ca punerea in aplicare a proceselor industriale sau a substantelor chimice nu este necesara, mai degraba pentru ca nu este obtinuta din pielea unui animal care trebuie sacrificat si astfel conservarea speciei si viata animalelor este respectata.

De aceea, fiind un tip de plastic, nu are nimic ecologic, asa ca unii spun ca utilizarea acestui termen pentru a defini acest tip de piele, nu este altceva decat un nonsens, pentru ca nu este nimic adevarat si ca este vorba doar despre generarea unei matrice de opinie, ca strategie comerciala, astfel incat sa fie preferata, inainte de posibilitatea de a comercializa sau de a achizitiona o bucata de piele naturala.

Cu toate acestea, decizia tipului de piesa pe care doriti sa o achizitionati si sa alegeti daca va fi din piele sintetica sau naturala, va depinde numai de gustul sau credinta cumparatorului dvs.

Evenimente importante in istoria croitoriei

1831 – Croitorii francezi se revolta datorita masinilor de cusut ale lui Barthelemy Thimonnier

Desi masina sa de cusut patentata a schimbat lumea si a condus ceea ce era probabil prima fabrica de cusut din lume, Barthelemy Thimonnier a avut parte de detractori. Multi croitori francezi s-au temut de inventia lui Thimonnier si de fabricile sale.

Pe 20 ianuarie 1831, aproximativ  200 de croitori francezi infometati si infricosati au incendiat fabrica lui Thimonnier  si masinile de cusut ale acestuia, in mare parte din lemn. Se pare ca Thimonnier nu si-a revenit niciodata pe deplin dupa efectele revoltei.

In 1834 (sau 1833, conform  unor relatari ), prolificul inventator american  Walter Hunt a creat prima masina de cusut. Se spune ca masina de cusut a lui Hunt a fost prima care nu a imita miscarile mainii umane – in schimb, era o masina cu ac curbata, indreptata, care trecea firul prin tesatura intr-o miscare de arc. Pe cealalta parte a tesaturii, s-a facut o bucla, in timp ce un al doilea fir, purtat de o naveta, a alergat pe o sina si a trecut inapoi prin bucla. S-a nascut cusatura.

Desi designul sau a fost genial, Hunt nu si-a brevetat masina. Isi  facea griji  ca va scoate croitoresele din uz si va provoca somaj. Aceasta a fost o preocupare reala in industria cusaturilor, asa ca temerile lui nu erau neintemeiate.

Hunt a inventat, de asemenea, acul de siguranta, un predecesor al pustii cu repetare Winchester, masini de maturat drumurile, masini de fabricare a cuielor si o lampa cu ulei de uz casnic mai sigura, printre alte inventii.

Desi multi alti inventatori geniali au produs echipamente mecanice de cusut, majoritatea americanilor sustin ca Elias Howe, din Massachusetts,  a inventat prima masina de cusut moderna in 1844 . Din pacate, masina nu a prins imediat, desi a uimit oamenii in competitiile de cusut, unde i-a depasit pe unii dintre cei mai buni croitori americani.

Howe a plecat din America in Anglia pentru a-si vinde designul. Cand s-a intors in America, a gasit mai multi antreprenori, inclusiv Isaac Singer, castigand bani din brevetul sau. Desi in cele din urma Howe a facut avere, a fost o batalie castigata cu greu.

0 Shares
You May Also Like