Cum alegi o ușă nouă?

0 Shares
0
0
0

Există multe variabile de luat în considerare când alegi o ușă. De la structură, până la stil, și finisaj, există opțiuni în fiecare etapă a construcției. Costul, aspectul și metodele de personalizarea joacă un rol important în decizia de a selecta ușa perfectă pentru casa ta.

În continuare îți voi explica câțiva termeni tehnici cu care te vei întâlni când vei citi descrierile ușilor și cunoscându-i, vei putea  face o alegere informată (și corectă!). De asemenea, dacă alegi să colaborezi cu cei de la TGG – usi lemn masiv, aceștia îți vor explica tot ce ai nevoie să știi pentru a fi mulțumit de achiziția făcută.

Miezul unei uși contează?

Cea mai mare diferență între uși este tipul de miez pe care îl au. Acest lucru va afecta cât de eficientă este ușa pentru izolarea fonică și termică și are cel mai mare impact asupra costurilor.

Ce este o ușă cu miez solid?

O ușă cu miez solid are un furnir subțire din lemn de calitate superioară, lipit de o parte și de alta pe o bucată mai groasă de lemn compozit .

Aceste uși reprezintă calea de mijloc între cele din lemn masiv și cele cu miez gol, deci împărtășesc multe dintre beneficiile și caracteristicile celorlalte două tipuri de uși. Izolează termic și fonic destul de bine și oferă o calitate bună a execuției.

Ce este o ușă din lemn masiv?

O ușă din lemn masiv este formată din plăci de lemn solide, fără furnir sau miez separat. Tipul de lemn utilizat poate diferi, de la lemn de esență tare, cum ar fi stejarul, la lemn de esență moale, cum ar fi pinul.

Ușile din această categorie sunt cele mai calitative și durabile uși pe care le poți cumpăra. Izolate termic și fonic temeinic, aceste uși se folosesc cu predominanță la intrările dinspre exterior în case, deoarece au un grad înalt de siguranță. Principalul lor dezavantaj este, desigur, costul.

Ce este o ușă cu miez gol?

O ușă cu miez gol are un furnir subțire din lemn de calitate superioară, la fel ca o ușă cu miez solid. În această situație însă, miezul este fabricat din carton sau plastic (de obicei într-un model de tip fagure)de aceea și denumirea de miez gol.

Ușile cu miez gol sunt cea mai comună alegere pentru ușile interioare datorită prețului convenabil. Cu toate acestea, ușile cu miez gol nu izolează prea bine, având o durabilitate scăzută în timp.

Care sunt diferitele finisaje ale ușilor?

După ce ai ales structura ușii, trebuie să decizi și partea estetică a acesteia, adică finisajele.

Există trei categorii de finisaje principale din care poți alege, în funcție de cât de multă muncă dorești să mai depui personal pentru a perfecționa aspectul final.

1.Finisaj neterminat

O ușă neterminată va ajunge șlefuită, dar netratată. Oferă cea mai mare flexibilitate, deoarece poți alege ce produse să utilizezi la fiecare etapă a procesului de vopsire.

2.Amorsa aplicată

O ușă dată cu amorsă este tratată cu un substrat pentru a minimiza munca pe care o faci tu acasă. Va fi pregătită pentru pictura finală și reprezintă calea de mijloc dacă dorești să alegi tu o culoare specială, dar să nu ai prea multă bătaie de cap cu aceasta.

3.Finisaj terminat

O ușă terminată ajunge gata de montare. Acesta va fi tratată cu un strat de grund, apoi vopsită și lăcuită în funcție de aspectul pe care îl alegi. Este cel mai scump finisaj și este cel mai puțin personalizabil, dar te scutește pe tine de orice activitate.

De reținut !

Nimeni nu te grăbește să faci o alegere. Acordă suficient timp pentru a te documenta despre toate lucrurile care te interesează, iar atunci când te simți pregătită, alege ușa visurilor tale.

0 Shares
You May Also Like