Cum aleg un lampadar?

Cum aleg un lampadar?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui corp de iluminat este o sarcina deosebit de importanta, in conditiile in care acesta are puterea de a face diferenta, iar un lampadar living poate fi un astfel de corp de iluminat.

Unul dintre marile avantaje ale lampadarelor, este acela ca pot fi utilizate atat in living, cat si in dormitor sau in camera de oaspeti. Indiferent de incaperea in care il amplasati, acest corp de iluminat va ofera posibilitatea de a directiona lumina spre locul dorit.

Un alt mare avantaj al unui lampadar, estea cela ca nu ocupa foarte mult spatiu, motiv datorita caruia poate fi folosit in orice incapere a locuintei, si la nevoie poate fi mutat rapid si usor, fara probleme.

Dat fiind faptul ca acum este destul de usor sa gasiti un lampadar living sau un lampadar pentru orice alta incapere a locuintei, alegerea unui astfel de corp de iluminat se poate dovedi o sarcina dificila, dar in randurile care urmeaza, puteti afla mai multe detalii care va pot ajuta sa faceti cea mai buna alegere.

  1. Alegerea lampadarului in functie de incapere

Un factor foarte important de luat in considerare in momentul in care vine vorba despre alegerea unui astfel de corp de iluminat, este incaperea in care va fi asezat.

In cazul in care de exemplu, lampadarul va fi ales pentru camera de zi, acesta va fi in vazul oaspetilor (daca ii veti invita in aceasta incapere, unde de obicei sunt primiti musafirii), asa ca veti dori cel mai probabil un lampadar care sa vina intr-o varianta decorativa, si care sa va ofere si o lumina ambientala perfecta.

In cazul in care insa, aveti tablouri mega interesante sau alte opere de arta pe pereti pe care doriti sa le scoateti in vedere, atunci cu siguranta trebuie sa alegeti un lampadar pe care sa il amplasati strategic, astfel incat sa indrepte lumina pe zonele respective, si sa va scoata operele de arta in evidenta.

Aveti si alte corpuri de iluminat in camera de zi, cum ar fi aplicele de exemplu sau veiozele? Daca da, trebuie sa stiti ca nu este neaparat ca lampadarul sa se asorteze perfect cu acestea. Se poate alege un lampadar care sa aiba culoarea diferita de celelalte obiecte, astfel incat sa se creeze un plus de personalitate in incapere.

In ceea ce priveste dormitorul, cu siguranta lampadarul este un corp de iluminat care nu trebuie sa lipseasca. Se poate alege un lampadar pe fiecare parte a patului, astfel incat sa ofere o lumina relaxanta si calda incaperii.

Pentru lampadarul sau lampadarele din dormitor, se pot alege culori care sa complimenteze toate celelalte nuante din incapere, iar astfel spatiul creat va fi unul relaxant.

Aveti nevoie sa alegeti un lampadar pentru biroul de acasa? In aceste conditii, este necesar sa va indreptati atentia spre un astfel de corp de iluminat care va ofera posibilitatea de a va concentra.

Cand vine vorba despre alegerea unui lampadar pentru camera copilului, este indicat ca acesta sa aiba dimensiunile mici, la fel ca majoritatea celorlalte elemente din incapere. De-asemenea, un lampadar special ales pentru camera copilului, trebuie sa aiba cat mai multe culori.

Se poate alege in aceste conditii un lampadar care sa se potriveasca cu accentele de culoare din incapere.

  1. Alegerea dimensiunii potrivite

Atunci cand vine vorba despre alegerea lampadarului, nu doar incaperea in care acesta va fi amplasat conteaza foarte mult. O foarte mare importanta ii este atribuita si inaltimii acestuia. In mod evident nu va arata bine un lampadar mic intr-o camera foarte inalta, asa cum nici intr-o camera joasa, nu va arata bine un lampadar foarte inalt.

Cand alegeti dimensiunile lampadarului, este foarte important sa tineti cont si de intrebuintarile acestuia. Daca de exemplu aveti nevoie de un lampadar pentru a citi, acesta cu siguranta va avea dimensiuni diferite fata de un lampadar special ales pentru a lumina o anumita zona sau pentru a scoate in evidenta un perete printre altele.

  1. Calitatea materialelor

In ceea ce priveste calitatea materialelor din care sunt confectionate lampadarele, aceasta difera de la caz la caz, si de la lampadar la lampadar. Calitatea materialelor este un factor important care influenteaza rezistenta acestora, durabilitatea si aspectul lor

Cel mai des se foloseste lemnul si metalul pentru a fabrica baza lampadarului si cadrul acestuia, in timp ce abajururile sunt confectionate din sticla si din materiale textile.

  1. Pretul lampadarului

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult pretul lampadarului. Exista pe piata atat lampadare ieftine cat si lampadare scumpe, insa trebuie sa tineti cont de calitatea materialelor din care este fabricat aceasta, de dimensiunile sale si nu in ultimul rand, de necesitatile dvs. Daca aveti obiceiul de a citi in fiecare seara, cu siguranta nu veti alege un lampadar care are scopul de a lumina un perete de exemplu.

Acestea sunt asadar cateva detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste alegerea unui lampadar.

0 Shares
You May Also Like