Configurarea propriei afaceri managementul schimbarii

Configurarea propriei afaceri: managementul schimbarii

0 Shares
0
0
0

Un nou inceput, cum ar fi infiintarea propriei afaceri sau o modificare firma, presupune si o schimbare care trebuie gestionata.

Fie ca este in sfera personala sau profesionala, schimbarea va avea in continuare un impact asupra vietii noastre. Pentru a o gestiona si pentru a o infrunta cu constientizare si previziune este important sa avem un obiectiv sau o prioritate.

SCHIMBAREA: INCEPEREA PROPRIEI AFACERI

Fiecare schimbare implica o schimbare externa, pentru ca inseamna schimbarea mediului, intalnirea cu oameni noi, a deveni parte a unei realitati diferite de cea anterioara, dar mai ales o schimbare interna, pentru ca sfera noastra emotionala si mentala intra in joc.

Cu cat schimbarea din viata noastra este mai mare, cu atat impactul este mai puternic, cu atat va fi mai important sa ne putem scoate in evidenta abilitatile pentru a le putea gestiona in cel mai bun mod.

Daca te-ai hotarat sa iti incepi propria afacere inseamna ca esti pe cale sa te confrunti cu una dintre cele mai mari schimbari, care cu siguranta o sa aibe un impact puternic asupra vietii tale, dar si asupra celor din jur, pentru ca, este o adevarata revolutie in modul de lucru, gandire, simtire si abordare a situatiilor si a oamenilor din viata privata in cea profesionala.

O schimbare implica o faza de tranzitie, adica trecerea de la o situatie A la o situatie B. Aceasta este o faza cruciala pe care nu o poti subestima atunci cand iti incepi afacerea, pentru ca intra in joc multi factori, in primul rand riscul, pentru ca aici te vei masura cu emotiile tale, cu puterea ta, cu curajul tau, cu modul tau de a gandi si de a aborda, cu rezistentele tale interne si externe.

Nu toata lumea are aceeasi predispozitie la schimbare, asa ca nu toti suntem in mod natural capabili sa depasim obstacolele, sa ne confruntam cu evenimente neasteptate, sa profitam de oportunitati sau sa intelegem instrumentele necesare pentru a face fata unei transformari atat de importante.

TRANZITIA

Primul pas pentru a face fata provocarii de a incepe afacerea cu constientizare si previziune este sa gestionati bine schimbarea, adica sa gestionati bine faza de tranzitie, tranzitia de la A la B.

Aici trec o mie de ganduri, idei, obiective, planuri, proiecte, rezolutii si fiecare dintre ele este asociata cu multe tipuri de emotii si necesita o abordare mentala care depinde de experienta noastra, de educatia noastra, de mediul nostru cultural.

Este faza in care ne punem o mie de intrebari, in care sosesc o mie de indoieli, in care prevaleaza adesea nesiguranta de a nu o face, de a nu reusi. Este faza in care exista multa confuzie in cap, mai ales daca incepi singur si nu ai multe posibilitati de comparatie, in care ai atat de multe piese imprastiate in cap.

Dar ai pasiunea, talentul, creativitatea, abilitatile de partea ta care te imping sa vrei sa incerci, sa nu renunti la visul de a crea ceva propriu.

Conflictele noastre interne sunt cele care ne tin pe loc si este important sa lucram la ele imediat, fara a astepta o mana din cer care nu va veni niciodata sa ne ajute. Esti singurul responsabil pentru aceasta schimbare!

0 Shares
You May Also Like