Nu va ganditi prea mult atunci cand alegeti un ceas

Nu va ganditi prea mult atunci cand alegeti un ceas

0 Shares
0
0
0

Atunci cand va aflati in fata vitrinei, fiti atenti la marimea ceasurilor oferite, pentru ca nu o vom spune niciodata destul: nu marimea conteaza! Daca aveti o incheietura subtire, nu alegeti un ceas prea mare si impunator (cum ar fi un cronograf).

Acesta va poate ingreuna incheietura mainii si ati putea fi foarte suparat in viata de zi cu zi.

Diametrul unor ceasuri este destul de mare, asa ca este mai bine sa ai un corp care sa se potriveasca cu el, cu antebrate suficient de musculoase pentru a le purta. In caz contrar, optati pentru un model mai subtire, care se va potrivi mult mai bine corpului vostru.

Dimensiunule ceasului

Ceasul trebuie sa fie proportional cu incheietura voastra. Aici, dincolo de masuratorile exprimate in milimetri, este vorba si de un sentiment. De aici si importanta de a o incerca inainte de a o cumpara.

Este absolut necesar sa evitati ceasurile mici, care feminizeaza incheietura mainii, si ceasurile prea mari, cu cotoare care ies in afara de incheietura mainii. Chiar ar trebui sa alungati ceasurile prea mari! (chiar daca se fac din ce in ce mai multe in zilele noastre) Puteti vedea ca este pur si simplu urat. Un mic memento: ceasul nu trebuie sa iasa in evidenta, trebuie sa ramana discret ca si un ceas de barbati elegant Zeppelin model ATLANTIC 8442-5.

In acelasi spirit: fara coroana sau butoane uriase de apasat pe laterale, este o lipsa totala de finete si eleganta (asigurati-va ca va uitati la el daca puteti sa-l tineti in mana, de obicei il apucati dedesubt cu unghia si trageti). O bratara are dimensiunea incheieturii mainii si a curelei atunci cand puteti trece degetul aratator intre ele (cu exceptia ceasurilor de scufundari sau a celor sport, care sunt stranse pe costum).

Matrialele ideale pentru ceas

  1. Pentru curea: evitati plasticul cu orice pret. Arata ieftin, nu imbatraneste bine. Alegeti piele sau otel (totusi, verigile din otel pot smulge si rupe firele de par). Sau aur, platina etc. Aluminiul are un bun raport luminozitate/rezistenta. Atentie: daca aveti o alergie sau daca aveti pielea ruginita, evitati aceste materiale.
  2. Exista, de asemenea, asa-numitele bratari “NATO”, care au o origine militara. Sunt extrem de rezistente, confortabile si non-alergice. Acestea au o conotatie sportiva si aduc o nota de relaxare incontestabila (care poate oferi un contrast interesant).
  3. In cazul carcasei: acestea sunt adesea placate sau placate cu rodiu (un strat subtire de aur, rodiu sau alt material a fost aplicat pe materialul de baza din motive estetice si/sau tehnice). Daca aveti un ceas placat, avertizati ceasornicarul inainte ca acesta sa faca reparatia… Daca il lustruieste pentru a indeparta o zgarietura, surpriza este neplacuta!
  4. Pentru geam: acestea sunt adesea fabricate din plexi (exista asa-numitele geamuri de “safir” pentru varful de gama). Exista, de asemenea, si cele “rezistente la zgarieturi”. Zgarieturile mici pot fi indepartate prin lustruire, in caz contrar, puteti schimba si sticla.

Ce design sa aleg pentru noul meu ceas?

In general, ar trebui sa evitati ceasurile prea futuriste, cu afisaje digitale, care sunt mai potrivite pentru adolescenti sau sportivi.

0 Shares
You May Also Like