Cele mai populare stiluri de decorare actuale

Cele mai populare stiluri de decorare actuale

0 Shares
0
0
0

Stiluri de decoratiuni interioare

Atunci cand se ia decizia de a va muta intr-o casa noua sau o schimbare de decor, este obisnuit sa gasiti camere goale sau fara stil. Trebuie sa le dati viata, iar modul de a face acest lucru este prin aplicarea unor stiluri decorative diferite.

Inainte de a umple casa cu elemente lipsite de sens, sau fara personalitate, trebuie sa vizitati diferitele stiluri de decorare care in prezent dau tonul in lume.

Cautam sa imbracam casa cu tendinte de design interior, sa cream spatii placute care sa se adapteze gusturilor si nevoilor fiecaruia.

Stilul scandinav

Printre stilurile de decor, scandinavul  se remarca prin spatiile sale dezordonate si minimalismul. Predomina culoarea alba; Tavanul, podeaua, peretii si mobilierul cu acelasi ton. Obiectivul este de a transmite pace, simplitate, liniste si de a da senzatia de spatii mari si deschise.

Istorie si context

Iernile lungi din nordul Europei au dat loc unor stiluri de decorare, cum ar fi scandinave. Nevoia de a aduce lumina in case a preluat secolul al XX-lea. Astazi este inca in viata si s-a raspandit in intreaga lume

Caracteristici si elemente (materiale)

Elementele din lemn de culoare deschisa (alb, bej si gri) ies in evidenta, care sunt combinate cu metale, pietre si fibre naturale. Mobilierul modern in stil vintage fura lumina reflectoarelor in decoratiunile interioare cu formula scandinava.

Stilul minimalist

Stilul minimalist de decoratiuni interioare este pentru iubitorii de ordine, pentru cei care se simt confortabil in spatii simple. In acest tip de decoratiuni pentru casa, cheia este clara “mai putin inseamna mai mult”.

Istorie si context

Decoratiunile interioare legate de minimalism s-au nascut in Statele Unite in anii ’60, dar abia in anii ’70 au inceput sa devina populare.

Caracteristici si elemente materiale

Fatetele sunt cele care dau un sentiment de opulenta si sunt cheia acestui tip de decor. In stilul minimalist, mobilierul ar trebui sa aiba culori foarte asemanatoare cu podeaua si peretii.

Finisajele netede, sticla si pietrele predomina in acest stil de decorare.

Stil rustic

Stilurile de design rustic amintesc de casele rurale, deoarece casele cu un stil de decorare de acest tip ofera armonie, bunastare si confort.

Istorie si context

Stilul rustic s-a nascut din nevoia de a nu lasa traditionalul sa moara, astfel incat multe case din zonele rurale, a doua casa sau case rurale sunt decorate cu acest decor. Inca din secolul al XX-lea isi are originea in diferite parti ale lumii aceasta decoratiune.

Prin urmare, designul interior rustic modern poate varia in fiecare tara si poate avea finisaje diferite, date constructiilor din fiecare tara.

Caracteristici si elemente materiale

Stilurile de decor rustic cuprind podele pietruite sau din lemn. Sunt spatii proaspete, cu multa lumina, culorile folosite sunt intunecate si naturale. Iti recomandam si decoratiuni Asia.

Lucrul interesant despre stilurile rustice este ca exista o mare varietate de materiale naturale si obiecte cu antichitate. Cele mai frecvente sunt lemnul, piatra, ceramica, rachita , obtinand o armonie frumoasa.

Decorarea peretilor cu picturi este o metoda populara de a adauga personalitate si stil unei incaperi. Picturile sunt o modalitate unica si artistica de a transforma un spatiu obisnuit intr-unul care este plin de viata si de culoare. In acest eseu, vom discuta despre importanta decoratiunilor pictate, avantajele acestora si modalitatile prin care poti integra aceste decoratiuni in interiorul casei tale.

Picturile pot adauga o nota de culoare si stil unei incaperi, creand o atmosfera vibranta si plina de viata. O pictura mare pe un perete poate fi punctul focal al unei camere si poate adauga o nota de dramatism si de personalitate. In plus, picturile pot fi personalizate pentru a se potrivi cu stilul si gusturile fiecarei persoane, de la picturi abstracte la cele realiste sau chiar portrete.

Unul dintre avantajele majore ale decoratiunilor pictate este versatilitatea lor. Picturile pot fi create pe orice suport, de la panze si hartie la lemn sau sticla. In plus, poti alege orice dimensiune si forma de pictura, de la picturi mici care pot fi asezate pe rafturi sau pe birou, la picturi mari care acopera intregi pereti. In plus, poti alege si stilul si tema picturilor, astfel incat sa se potriveasca cu stilul si tema generala a incaperii.

Modalitatile prin care poti integra decoratiunile pictate in interiorul casei tale sunt numeroase. In primul rand, poti alege sa adaugi o pictura mare pe un perete, care poate fi punctul focal al camerei. Aceasta pictura poate fi asezata pe un perete gol sau poate fi integrata intr-un perete cu multe decoratiuni sau cu mobilier.

In al doilea rand, poti alege sa adaugi picturi mai mici sau grupuri de picturi pe pereti sau pe rafturi. Aceste picturi mici pot fi asezate pe pereti goi sau pot fi integrate intr-un perete cu fotografii sau cu alte decoratiuni.

In plus, poti alege sa decorezi obiectele din casa cu picturi. Obiectele din sticla sau din ceramica pot fi pictate pentru a adauga un aspect artistic si personalizat. In plus, poti alege sa pictezi si mobilierul din casa, cum ar fi mesele sau scaunele. Acestea pot fi transformate in piese unice si artistice, care sa se potriveasca cu stilul general al camerei.

Decoratiunile pictate adauga o nota artistica si personalizata in interiorul casei, creand o atmosfera vibranta si plina de viata.

0 Shares
You May Also Like