Ce trebuie sa stim despre o pompa submersibila?

Ce trebuie sa stim despre o pompa submersibila?

0 Shares
0
0
0

Pomparea apei poate fi o provocare semnificativa pentru multi, deoarece este nevoie de mult timp pentru a va intelege complet alegerile de pompare. Din fericire, puteti cumpara o pompa submersibila care va poate veni in ajutor si care poate face fata necesitatilor.

Aceste pompe pot functiona pentru proprietati rezidentiale, comerciale sau industriale si ofera o gama larga de avantaje care le fac sa fie cea mai potrivita alegere. Asadar, cititi mai departe pentru a afla mai multe detalii importante despre aceste pompe. Cu cat cunoasteti mai multe detalii despre o pompa submersibila, cu atat sunt mai mari sansele sa faceti cea mai potrivita solutie.

Asadar, ce este o pompa submersibila?

O pompa submersibila este definita ca un motor etans care este proiectat pentru a oferi o varietate de avantaje diferite. De obicei, aceasta pompa nu necesita niciodata amorsare deoarece este scufundata in fluid si este amorsata in acest fel. De fapt, o pompa buna de acest tip nu este niciodata scoasa din apa. De obicei, aceste pompe sunt o alegere excelenta pentru un numar mare de situatii.

Atunci cand decideti sa cumparati o pompa pentru o fantana, aceasta optiune este adesea una dintre cele mai bune pe care le puteti gasi. Acest lucru se datoreaza faptului ca o puteti plasa direct in sursa dvs. de apa si puteti obtine apa de inalta calitate pompata direct la domiciliu, afacere sau la locul de munca.

Inainte de a trece la beneficiile acestei pompe si dezavantajele ei insa, ar trebui sa vorbim si despre modul in care functioneaza pentru a va oferi o intelegere mai buna si mai completa.

Cum functioneaza aceste pompe

O pompa submersibila tipica functioneaza intr-un mod rezonabil de simplu. Incepe prin conversia energiei rotative in energie cinetica prin utilizarea energiei de presiune extrase din pompa. Pe masura ce apa trece prin pompa, trece prin admisie si apoi este impinsa prin rotatia rotorului si in difuzor. Dupa acest punct, apa va curge apoi la suprafata unde poate fi utilizata in mod corespunzator.

In acest fel, aceste pompe sunt considerate o pompa centrifuga cu mai multe etape. Fiecare opereaza intr-o pozitie verticala pentru a produce o cantitate mare de putere de pompare. Motorul hidraulic din interiorul pompei este adesea o pompa cu ciclu inchis, desi poate fi si cu ciclu deschis in unele cazuri.

Diferentele dintre cele doua nu sunt atat de importante de luat in considerare, din cauza faptului ca ambele functioneaza in moduri foarte similare.

Fara a se gandi prea mult la aspectele mecanice, oricine este interesat de aceasta pompa ar trebui sa aiba in vedere si alte cateva elemente. In primul rand, pompa trebuie sa fie scufundata in permanenta pentru a oferi beneficii.

Daca iese din apa, poate ajunge sa se supraincalzeasca sau sa intampine alte complicatii. Din fericire, acestea sunt de obicei destul de minore si nu ar trebui sa fie prea greu de evitat daca va faceti timp pentru a intelege complet posibilitatile operationale ale acestei pompe.

O pompa submersibila tipica are de asemenea o multitudine de utilizari operationale diferite de retinut. De exemplu, ele pot fi utilizate pentru a scurge fluidele dintr-un camp extins pentru a mentine nivelul de apa rezonabil. Ele pot fi de asemenea, utilizate pentru a muta canalizarea, pentru a gestiona functionarea filtrului de iaz si pot fi utilizate chiar si in puturile de petrol.

Avantajele si dezavantajele acestei pompe

Acum ca intelegeti pe deplin cum functioneaza o pompa submersibila, puteti arunca o privire asupra avantajelor si dezavantajelor acestora. Aceste consideratii se aplica tuturor pompelor de acest tip si trebuie dezbatute temeinic inainte de a face o achizitie. In timp ce beneficiile de mai jos depasesc aspectele negative, ar trebui totusi sa fiti foarte atenti atunci cand faceti investitii serioase de genul acesta:

  • Eficienta ridicata – Nivelul scazut de energie necesar pentru utilizarea acestui tip de pompa le face foarte eficiente si o alegere excelenta pentru cei care nu au multi bani la dispozitie.
  • Optiune de selectie – Ar trebui sa puteti gasi o mare varietate de optiuni atunci cand cautati o pompa submersibila, ceea ce o face o alegere excelenta pentru cei care au multe utilizari pentru aceste unitati.
  • Functionare silentioasa – Majoritatea unitatilor submersibile de acest tip sunt foarte silentioase, deoarece sunt sub apa si deoarece cavitatia sau cresterea presiunii pompei nu sunt niciodata o problema cu aceasta unitate.

Aceste beneficii sunt semnificative si fac din aceasta optiune de pompare o alegere excelenta. Cateva dezavantaje pe care trebuie sa le intelegeti includ pe deplin:

  • Coroziunea etansarii – Daca etansarea pompei se corodeaza, apa va patrunde in motor si poate provoca daune grave care sunt costisitoare pentru reparare, si cel mai probabil in aceste conditii, decat sa mai cautati un meserias care sa va repare pompa, veti prefera sa cumparati o pompa noua.
  • Unele limitari de utilizare – Desi aceste pompe au multe utilizari excelente, exista cateva situatii in care este posibil sa nu functioneze, desi sunt excelente pentru puturile de apa.
  • Potential de supraincalzire – Daca fantana dvs. ramane fara apa sau devine prea scazuta, pompa dvs. poate ajunge la supraincalzire, deoarece apa din jur isi controleaza temperatura.

Dupa cum puteti vedea, aceste probleme nu sunt atat de complicate daca stiti cum sa va pregatiti pentru ele. De exemplu, trebuie sa va verificati nivelurile de apa in mod regulat pentru a le mentine adecvate. Luand acest pas simplu, va puteti asigura ca pompa dvs. este intr-o forma excelenta si ca va functiona fara probleme mai multi ani de ani de zile. De asemenea, va poate economisi bani evitand reparatiile costisitoare si alte probleme cu o pompa.

0 Shares
You May Also Like