Factori care influenteaza costul repatrierii decedatilor

Factori care influenteaza costul repatrierii decedatilor

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stim cu totii, in clipa de fata traiesc cateva milioane de cetateni romani departe de Romania, in diferite tari de pe continent (si nu numai). Cei mai multi dintre acestia au ales sa se stabileasca in Italia, insa si tari precum Spania, Germania, Anglia (intreg Regatul Unit), Franta si nu numai, gazduiesc o multime de cetateni romani.

Multi dintre acestia si-au indeplinit toate obiectivele si duc o viata fericita printre straini, dar au existat atat de multe cazuri ale romanilor care in diferite circumstante si-au pierdut viata printre straini.

De cele mai multe ori, atunci cand s-au intamplat astfel de nenorociri, familiile indoliate au ales sa isi repatrieze decedatii, in loc sa ii inmormanteze in strainatate. Despre acest subiect puteti afla mai multe detalii in randurile urmatoare.

Motivele pentru care romanii si-au repatriat rudele decedate

Cel mai probabil va intrebati care sunt motivele datorita carora, romanii au ales sa isi repatrieze rudele decedate, cand la fel de bine puteau alege sa le inmormanteze in strainatate. Ei bine, veti afla chiar acum.

Costurile pe care le aveau de suportat in strainatate pentru inmormantare cu siguranta erau mult mai mari in comparatie cu costurile repatrierii. Probabil nu stiti acest lucru, insa in multe tari europene, o inmormantare poate costa peste 5000 de euro, iar cand familia doreste aranjamente si pregatiri speciale, pretul poate ajunge sa coste cu cateva mii de euro in plus peste aceasta suma.

Doar imaginati-va cat costa un loc de veci in Londra, in Madrid, in Berlin, in Roma sau Milano sau in Paris, plus toate pregatirile asociate inmormantarii. Cu siguranta veti intelege ca este mult mai rentabila solutia repatrierii decat a inmormantarii in strainatate.

Ar fi solutia de incinerare, care este mai ieftina in comparatie cu inmormantarea, insa cu toate acestea, este mai scumpa in comparatie cu repatrierea, asa ca familiile indoliate aleg sa contacteze o firma care presteaza servicii de repatrieri, in vederea repatrierii celor dragi, care au murit in strainatate.

Apoi, multe familii se gandesc la faptul ca daca sunt stabilite in Romania si doar decedatul era plecat in strainatate, daca nu aleg serviciul de repatriere decedati pentru a-si inmormanta defunctul in Romania, probabil nu vor mai merge in strainatate sa-l viziteze la cimitir. In aceste conditii, vor lua de-asemenea decizia repatrierii.

Cum se efectueaza repatrierea?

Fara doar si poate, primul pas care trebuie efectuat in ceea ce priveste repatrierea, este acela pe care il va face familia indoliata, si anume sa contacteze firma de repatrieri decedati. Familia va comunica adresa persoanei decedate dar si datele personale ale acesteia, pentru ca firma sa se poate ocupa mai departe de cele necesare pentru repatriere.

Probabil va intrebati cum procedeaza o femeie batrana care si-a pierdut copilul in strainatate, si care nu cunoaste nici o limba straina. Ei bine, trebuie efectuati pasii anterior mentionati (contactarea firmei de repatrieri decedati si comunicarea datelor personale ale persoanei decedate), iar personalul firmei se va ocupa de tot.

Ce inseamna acest lucru? Ei bine, cei de la firma de pompe funebre care se ocupa de repatrierea decedatilor, vor ajunge la fata locului, si vor incepe toate procedurile necesare in vederea obtinerii documentelor pentru a putea efectua repatrierea decedatilor.

Ei se vor ocupa si de obtinerea certificatului de deces, si de obtinerea pasaportului mortuar al persoanei decedate. Ei se vor ocupa si de imbalsamarea, imbracarea si cosmetizarea decedatului in cazul in care de acest lucru nu s-au ocupat strainii pana la momentul respectiv.

Ulterior, cand vor fi gata toate documentele, trupul neinsufletit al decedatului, va fi urcat intr-un sicriu special din zinc, care se foloseste pentru transportul funerar international, iar cei de la firma de repatrieri, vor aduce decedatul acasa pentru a fi inmormantat.

De precizat este faptul ca personalul unei astfel de firme este foarte bine instruit, este atestat profesional pentru a putea efectua repatrierea, iar o astfel de firma detine o flota auto special echipata si omologata pentru a putea efectua transportul funerar international.

Costurile repatrierii

Deja am mentionat faptul ca repatrierea decedatilor costa mai putini bani decat inmormantarea acestora in tari straine. Costuri fixe cu siguranta nu veti putea afla din nici un articol, ci doar cand veti discuta cu reprezentantii firmelor care presteaza asemenea servicii.

Costurile sunt influentate de mai multi factori. De exemplu, daca de documentele necesare repatrierii decedatului se ocupa o alta persoana aflata in strainatate (alaturi de decedat), iar firma efectueaza doar transportul funerar international, cu siguranta pretul repatrierii va fi mai mic.

Apoi, conteaza foarte mult si tara din care are loc repatrierea. Va puteti imagina ca o repatriere din Ungaria costa mult mai putin in comparatie cu o repatriere din Anglia sau din tarile scandinave. Cu cat distana este mai mare, cu atat va fi mai mare si pretul in vederea repatrierii persoanei decedate.

Acestea sunt asadar, detalii pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasteti despre repatrierea decedatilor din strainatate, si despre costurile repatrierii.

0 Shares
You May Also Like