Ce trebuie sa stim despre incinerare?

Ce trebuie sa stim despre incinerare?

0 Shares
0
0
0

Viata este atat de uluitoare incat moartea s-a indragostit de ea, o iubire cu ochi verzi, rautaciosi, care capteaza tot ce poate. Indiferent cat de vechi este batran este cineva drag, atunci cand va muri, vom simti ca nu am petrecut suficient timp cu el/ea. De aceea moartea este adesea privita ca o tragedie.

Atunci cand ne confruntam cu o astfel de tragedie, avem nevoie de ajutor, iar aici trebuie sa accesam https://www.07funerare.ro/, pentru a lua legatura cu specialistii in servicii funerare. Acestia se vor ocupa de pregatirea trupului neinsufletit, il vor imbalsama, il vor cosmetiza si imbraca, iar ulterior il vor pune intr-un sicriu.

Mai apoi, trupul neinsufletit fie va fi transportat la capela pentru a fi inhumat, fie va fi transportat la crematoriu pentru a fi incinerat.

De mentionat insa este faptul ca in ultimii 2-3 ani de zile, in Romania se practica foarte des incinerarea, astfel ca in continuarea acestui articol vom discuta despre incinerare si vom afla ce presupune aceasta.

Cu siguranta este recomandat sa cititi acest articol pana la final pentru ca, moartea este ceva cu care ne confruntam cu totii mai devreme sau mai tarziu, insa pana sa plecam noi din aceasta lume, probabil vom pierde persoane dragi.

Este posibil ca ultima dorinta a unora dintre ele sa fie aceea de a le incinera dupa moarte, asa ca trebuie sa cunoasteti cateva informatii de baza despre incinerare. Haideti asadar sa vedem despre ce este vorba.

Termenul “incinerare” este derivat din cuvantul latin “cremo” si inseamna arderea unui cadavru. Procesul modern de incinerare este definit ca arderea unui cadavru folosind o coloana de flacara la o temperatura de aproximativ 1000 grade Celsius intr-un cuptor alimentat cu gaz natural sau petrol.

Cand procesul este complet, raman doar oasele si cenusa, numite cenusa de incinerare. Stiinta defineste procesul de incinerare ca arderea, evaporarea si oxidarea cadavrelor pentru a forma compusi chimici de baza. Aceste componente includ gaze, cenusa si parti minerale, care pastreaza aspectul oaselor uscate.

Cultura si opinii religioase asupra incinerarii

Iudaism

Religia evreiasca a respins intotdeauna incinerarea. Evreii cred ca mortii ar trebui ingropati intr-un sicriu cat mai curand posibil. Incinerarea aduce de asemenea, amintiri despre Holocaust in ceea ce ii priveste pe unii dintre evrei. Cu toate acestea, procesul de incinerare este acum privit de multi evrei ca o optiune alternativa. Iudaismul reformat permite incinerarea, desi este inca tabu in randul evreilor traditionali.

Islam

Conform legii Sharia Islamice, cadavrul trebuie ingropat sub pamant dupa moarte. Incinerarea este strict interzisa. Islamul lasa foarte putin spatiu de manevra cu privire la acest subiect si permite incinerarea doar in caz de izbucnire a bolii si numai daca acest lucru este aprobat de clerici. Invierea corpului fizic este o cauza majora in Islam, iar inmormantarea este singura modalitate prin care se crede ca este posibila.

Crestinism

Crestinismul crede in invierea trupului la intoarcerea lui Iisus Hristos si, prin urmare, a interzis incinerarea in mod istoric. Arderea corpurilor era rezervata infractorilor, dusmanilor si idolilor. Cu toate acestea, cele mai multe confesiuni din crestinism permit astazi incinerarea. Biserica crestina timpurie a interzis incinerarea, deoarece era practicata de societati pagane precum romanii.

Cu toate acestea, este permisa in clipa de fata incinerarea in mai toate tarile in care exista crestinism, iar in tara noastra de exemplu, incinerarea este privita de la egal la egal cu inhumarea. Incinerarea este privita cu acelasi statut precum inhumarea, astfel ca romanii fie pot sa isi incinereze decedatii, fie pot sa ii inhumeze.

Cei de la servicii funerare cu siguranta vor pregati trupul neinsufletit, il vor imbalsama, cosmetiza si imbraca, iar ulterior il vor transporta acolo unde va dori familia, respectiv la capela sau la crematoriu pentru a fi incinerat. Chiar daca in Romania majoritatea decedatilor sunt inhumati, se pare ca se practica din ce in ce mai des si incinerarea.

Hinduism

Spre deosebire de alte religii majore, hindusii practica de mult timp incinerarea ca metoda de eliminare a corpurilor. Credinta lor in reincarnare si in conceptul sufletului, care se dezvolta de-a lungul multor vieti, acorda prioritate spiritualului in locul corpului fizic. Hindusii vad, de asemenea, incinerarea ca pe un sacrificiu pentru Agni, zeul hindus al focului si ca pe o modalitate de a ajuta sufletul sa treaca la un nou corp.

Budism

La fel ca hindusii, budistii cred in reincarnare si ca mortii trec printr-o transformare pentru a se naste din nou. La fel ca hindusii, budistii practica de mult timp incinerarea. Incinerarea face parte din serviciul tipic de inmormantare budista si are loc la patru zile dupa moarte, astfel incat sufletul sa aiba timp sa treaca la un nou corp.

Numarul incinerarilor dintr-o societate variaza in intreaga lume in functie de cultura, economie, religie si factori regionali. In Romania de exemplu, din diferite motive, in ultimii ani, numarul incinerarilor a crescut in mod semnificativ.

0 Shares
You May Also Like