Prezentare generala a tipurilor de rafturi

Prezentare generala a tipurilor de rafturi

0 Shares
0
0
0

Rafturile din mediile industriale sunt de obicei realizate din metal pentru a asigura stabilitatea, rezistenta si nu in ultimul rand, durabilitatea necesara. In functie de cerintele din depozit si logistica, sunt utilizate diferite tipuri de rafturi, dintre care rafturile pentru paleti sunt cele mai frecvente.

Exista de asemenea, alte tipuri de rafturi de stocare, care sunt prezentate in acest articol cu ​​domeniile lor de aplicare respective si cu avantajele si dezavantajele specifice; asa ca recomandarea noastra este sa cititi acest articol pana la final, pentru a descoperi cele mai utile informatii despre aceste rafturi.

Rafturi pentru paleti

Rafturile pentru paleti sunt de obicei destinate depozitarii si gestionarii paletilor euro (europaleti din lemn sau plastic). Raftul este format dintr-un cadru de raft, ale carui elemente sunt insurubate sau (rar) sudate ca o structura pe jumatate pentru a asigura o stabilitate suficienta.

Distantele dintre suporturile laterale sunt de obicei alese astfel incat sa permita depozitarea paletilor (euro) pe lungime (latime 1200 mm) sau transversala (800 mm). Paletii insisi se afla pe traverse suspendate, astfel incat un raft separat nu este absolut necesar, deoarece bunurile pot fi depozitate si recuperate pe si de pe paleti (sau pe suporturi de incarcare comparabile, cum ar fi cutii de plasa).

Rafturile pentru paleti pot fi actionate atat manual (pe jos, cu o liza manuala sau electrica), cat si automat (cu tehnologia transportorului de paleti).

Deoarece astfel de rafturi pentru pot fi instalate si operate pana la 50 m inaltime, acestea ofera o utilizare optima a spatiului si fac posibila crearea unor capacitati mari de stocare pe o zona relativ mica. Pentru a putea utiliza rafturile pentru paleti in mod cat mai util, sunt indispensabile stivuitoarele.

Avantajele rafturilor pentru paleti:

 • buna utilizare a spatiului.
 • usor scalabile.
 • capacitate mare de incarcare pe nivel de raft.

Dezavantaje ale rafturilor pentru paleti:

 • costuri mari de investitii pe spatiu de stocare.
 • cerinte ridicate de securitate.
 • flexibilitate redusa.

Rafturi largi

Rafturile cu deschidere larga sunt ideale pentru suporturi mari, dar usoare. Structura lor este similara cu cea a rafturilor pentru paleti: rafturile cu deschidere larga sunt de asemenea, asamblate din grinzi de otel robuste in care sunt suspendate elementele transversale.

Spre deosebire de rafturile pentru paleti, totusi, aici sunt inserate rafturi suplimentare din PAL sau gratar, pe care marfurile pot fi asezate direct. Depozitarea paletilor nu este asigurata sau este asigurata numai la nivelul cel mai scazut al podelei, deoarece capacitatea portanta pe nivel de compartiment este semnificativ mai mica in comparatie cu rafturile pentru paleti.

Rafturile cu deschidere larga isi datoreaza numele faptului ca suporturile transversale ale rafturilor pot fi de pana la 2.700 mm sau mai lungi.

Deci, exista rafturi foarte largi si cu volum mare. Inaltimea compartimentelor individuale poate fi configurata individual in functie de cerintele depozitului. Sunt posibile de asemenea, compartimente deosebit de inalte (> 1.000 mm) in care pot fi depozitate cutii de carton sau articole largi largi.

Avantajele rafturilor largi:

 • ideale pentru marfuri cu volum mare, stocate usor.
 • depozitarea paletilor la nivelul podelei este, de asemenea, posibila
 • asamblare rapida.

Dezavantaje ale rafturilor cu spatiu larg:

 • nu este posibila depozitarea paletilor (doar la nivelul podelei).
 • capacitate de incarcare relativ redusa pe nivel de raft.

Rafturi mobile

Cand vine vorba de utilizarea optima a spatiului disponibil, rafturile mobile sunt demne de luat in considerare. Cu acest tip de raft, randurile de rafturi sunt montate mobil pe sine si pot fi deplasate cu motorul sau manual.

In acest fel, se poate utiliza o singura nava de depozitare la un moment dat, care pe de o parte mareste semnificativ densitatea de stocare in comparatie cu alte tipuri de rafturi, dar este de asemenea asociata cu momente inevitabile de asteptare si inactivitate la schimbarea culoarelor.

Rafturile mobile sunt potrivite pentru obiecte cu miscare lenta sau care nu se rotesc in cantitati mari sau ca depozitare tampon.

Avantajele rafturilor mobile:

 • utilizarea maxima a spatiului si a spatiului.

Dezavantaje ale rafturilor mobile:

 • costuri mari de investitii si intretinere.
 • timp de inactivitate la schimbarea vitezelor.
 • nu este posibila nicio lucrare paralela.
 • reguli de siguranta.

Rafturi pentru marfuri periculoase

La depozitarea substantelor periculoase, trebuie respectate reglementari extinse de siguranta.  Rafturile pentru marfuri periculoase au, prin urmare, podele cu jgheaburi sau o combinatie de podele permeabile cu grila si o tava de colectare aproape de podea si sunt fabricate din aliaje speciale de otel sau materiale plastice rezistente chimic, care sunt deosebit de rezistente la substantele chimice agresive.

Pentru a limita sarcina periculoasa, rafturile pentru marfuri periculoase sunt solutii relativ mici, cu putine spatii de depozitare pe sistem de rafturi. Adesea, se utilizeaza rafturi special formate, de exemplu pentru depozitarea orizontala a butoaielor sau a containerelor similare.

Asadar, acestea sunt cateva dintre tipurile de rafturi metalice, insa mai multe modele in functie de necesitati, puteti gasi simplu si rapid, aruncand o privire pe site-ul celor de la Store Expert.

 

0 Shares
You May Also Like