Ce tipuri de gandaci exista?

0 Shares
0
0
0

Insectele, alaturi de rozatoare, sunt musafiri pe care cu siguranta nimeni nu doreste sa ii aiba. Acestea, pot fi purtatoare de boli si pot contribui la imbolnavirea oamenilor si a animalelor de companie.

Exista si insecte care nu poarta si nu transmit boli, insa chiar si asa, oamenii nu le doresc in casele lor. Dintre toate insectele existente insa, printre cele mai des intalnite in casele fiecaruia, sunt gandacii, insecte despre care vom discuta in randurile urmatoare ale articolului.

Locuinta umana este asociata cu 30 din cele 4000 de specii de gandaci din lume, dar doar patru specii sunt ceea ce am numi daunatori pentru locuinte:

 • Gandaci americani (Periplaneta Americana);
 • Gandaci germani (Blattella Germanica);
 • Gandaci orientali (Blatta Orientalis);
 • Gandaci asiatici (Blatella Asahinai).

Veti putea descoperi mai multe informatii pe scurt in cele ce urmeaza, despre aceste tipuri de gandaci, pe care cu siguranta nu ii veti primi cu mare drag in casa.

Gandaci americani

 • Culoare: Rosu-Maroniu;
 • Marcaje distincte: margini colorate la corp; aripile apar mai mult decat corpul;
 • Lungime: destul de mare la 1 la 1 ½ inci;
 • Habitat: prefera zonele calde si umede; attunci cand sunt situati in interiorul caselor, acestia sunt adesea gasiti in subsoluri, in jurul canalizarilor si in alte zone de umiditate.

Gandaci germani

 • Culoare: maro deschis / cafeniu;
 • Marcaje distincte: dungi lungi intunecate pe cap;
 • Lungime: destul de mica la 1/4 pana la 5/8 inch;
 • Habitat: prefera sa traiasca in mici fisuri si fisuri in bucatarii, bai si alte zone in care este prezenta umezeala; cand infestarile sunt foarte rele, insectele pot fi gasite in intreaga locuinta.

Gandaci orientali

 • Culoare: negru inchis / uleios;
 • Marcaje distincte: la prima vedere par a fi fara aripi;
 • Lungime: destul de mare la 1 inch;
 • Habitat: prefera zonele intunecate si umede, iar atunci cand devin o problema in case, acestia sunt adesea gasite in apropierea canalelor de scurgere, a conductelor si a subsolurilor umede.

Gandacul german este considerat a fi una dintre cele mai invazive specii de gandaci cunoscute de om. Sunt cele mai comune specii de gandaci care se gasesc in case, apartamente si unitati de servicii alimentare.

Sunt unul dintre cei mai provocatori daunatori cunoscuti de industria de combatere a daunatorilor. S-au gasit in aproape toate tipurile de structuri sau cladiri in care oamenii traiesc sau lucreaza, au devenit destul de adepti in adaptarea la medii in continua schimbare. Sunt autostopisti priceputi, crescatori extrem de prolifici si pot tolera multe tratamente de combatere a daunatorilor.

Gandacul feminin german poate transporta pana la 40 de oua la un moment dat, producand pana la trei sau patru generatii intr-un singur an.

Atat gandacii germani cat si gandacii americani, cauta medii similare in care sa se reproduca. Un loc adecvat va consta foarte simplu intr-un spatiu din care au acces la hrana, apa, umiditate, caldura; si care este un loc de reproducere sigur. Gandacul american prefera sa reproduca in instalatiile de canalizare subterane din jurul sau.

De asemenea, acestia cauta retele de utilitati din care se pot aventura in alte cladiri. Acesta este motivul pentru care deseori gasim activitate de gandaci americani in casele mai vechi. Sunt preferate zonele cu umiditate ridicata, cum ar fi in subsoluri, camere de cazane, tuneluri cu aburi si canalizare.

Gandacii germani se gasesc mult mai probabil mutandu-se din loc in loc in saci, cutii si chiar pe haine. La ambele specii este nevoie de o singura femela insarcinata pentru a crea o infestare. Numarul insectelor poate creste aproape exponential daca conditiile sunt favorabile.

Multe boli si probleme de sanatate sunt asociate cu gandacii germani si americani. Acestea poarta agenti patogeni virali si bacterieni pe corpul lor si in materiile fecale, ceea ce poate provoca, printre altele: criza de astm, diaree, dezinterie sau intoxicatii cu salmonela.

Majoritatea oamenilor inteleg exact cat de dificili pot fi gandacii; de fapt, duritatea lor este chestia cea mai ingrijoratoare, insa oamenii care se confrunta cu astfel de insecte, pot contacta echipa de specialisti care lupta impotriva insectelor, printr-un singur click pe https://www.3d-deratizarecompleta.ro/gandaci-de-bucatarie.

Multe metode do-it-yourself pentru a incerca sa scapi de gandaci nu functioneaza, iar din acest motiv, este indicat ca oamenii sa acceseze 3d-deratizarecompleta.ro, pentru a lua legatura cu specialistii, care ii vor scapa de gandaci si/sau de alte insecte.

Daca va intrebati cum puteti preveni aparitia acestor insecte pe viitor, ei bine, aceasta nu este o sarcina usoara. Nu putem spune cand si unde puteti intra in contact cu acesti autostopisti destepti.

Detectarea precoce a infestarilor si efectuarea tratamentelor aliniate modelelor lor de reproducere este cheia oricarui plan de succes al controlului gandacii . Puteti incerca sa limitati probabilitatea unei infestari in crestere prin:

 • Reducerea sau eliminarea tuturor surselor de apa;
 • Opriti tot accesul la alimente; pastrati produsele alimentare in recipiente sigilate, etanse;
 • Curatarea alimentelor varsate pentru animale de companie si indepartarea petelor de grasime din jurul sobelor si aparatelor de bucatarie;
 • Verificarea articolelor precum cutii, pungi alimentare si pachete de livrare inainte de a intra in casa.
0 Shares
You May Also Like