Ce tip ce centrala termica vi se potriveste?

Ce tip ce centrala termica vi se potriveste?

0 Shares
0
0
0

Daca doriti sa inlocuiti sau sa actualizati sistemul dvs. de incalzire centrala, ghidul nostru complet pentru sistemele de incalzire centrala va va ajuta sa faceti alegerea potrivita pentru casa dvs. Exista multi factori de luat in considerare atunci cand decideti cea mai buna optiune pentru a va incalzi casa.

Marimea cazanului de care aveti nevoie este direct legata de numarul de radiatoare si consumul de apa calda din casa dvs. De exemplu, daca locuiti singur intr-un apartament cu un dormitor, poate ca un cazan combi destul de modest de 12kW va face fata cu usurinta cerintelor dvs. de incalzire centrala.

In mod alternativ, daca aveti o familie numeroasa care locuieste intr-o casa de la tara cu sapte dormitoare, este posibil sa aveti nevoie de un cazan cu o putere de peste 50kW pentru a oferi suficienta energie pentru incalzirea apei tuturor si caloriferelor. In aceste conditii, cel mai probabil veti cauta cele mai atractive oferte incalzire cazane, pentru a alege un cazan pe lemne.

Costul de furnizare si potrivirea unui cazan nou va varia in functie de marca, dimensiune si costurile de instalare. Costurile de instalare vor creste considerabil daca decideti sa schimbati sistemul dvs. actual pentru unul complet diferit; in functie de starea sistemului actual de incalzire, acest lucru poate fi sau nu rentabil pentru a face acest lucru.

De asemenea, este important sa retineti ca poate exista o diferenta semnificativa de pret de la instalator la instalator.

Ce optiuni aveti?

  1. Centrala pe gaz

Sistemele de incalzire pe gaz sunt cele mai utilizate in Romania. Cazanele pe gaz pot oferi economii semnificative. Cazanele cu gaz de condensare de inalta eficienta pot converti 90% din combustibilul consumat in caldura utila.

Cazanele cu gaz de condensare produc, de asemenea, mult mai putin dioxid de carbon sau CO2 decat cazanele obisnuite, precum si reducerea cantitatii de caldura care se pierde din combustibil.

Gazul este un combustibil extrem de eficient, ceea ce inseamna ca obtineti un randament bun la fiecare unitate de energie. Spre deosebire de sistemele de petrol sau GPL, nu trebuie sa stocati combustibil pentru incalzirea cu gaz. De asemenea, este relativ simplu sa inlocuiti un cazan standard cu gaz cu un cazan modern cu inalta eficienta.

Dezavantaje ale detinerii unui sistem de gaz

Preturile la gaz continua sa creasca si este probabil sa ramana ridicate. Dat fiind faptul ca este un combustibil fosil, gazul produce dioxid de carbon atunci cand este ars si, prin urmare, nu este considerat a fi o sursa curata de energie. Cazanele cu gaz au nevoie de deservire anuala pentru a asigura functionarea eficienta. In plus, conectarea proprietatii dvs. la reteaua de gaz poate fi costisitoare daca nu sunteti deja conectat.

  1. Sisteme electrice de incalzire centrala

O centrala  electrica poate inlocui un cazan pe gaz mic pana la mediu, iar pe masura ce tehnologia avanseaza, vedem cazane electrice capabile sa raspunda cerintelor caselor mult mai mari.

Acestea au nevoie de mai putine componente decat omologii lor de gaz, ceea ce le face extrem de usoare, mici si compacte, adesea sunt complet silentioase si se mandresc cu principalul beneficiu de a fi 100% eficiente.

Centralele electrice sunt inca un relativ nou consumator pe piata de incalzire centrala si le gasesti de obicei in zonele rurale, unde furnizarea de petrol sau gaze nu este la fel de usor disponibila.

Daca aveti in vedere trecerea de la gaz la electric, luati in considerare faptul ca, costul pentru convertirea sistemului dvs. de incalzire poate fi considerabil dupa ce ati luat in considerare noile costuri de conducte, cazane si instalare.

Este mai ieftin sa-mi incalzesti casa cu gaz sau electric?

Pe termen lung, un sistem de incalzire centrala alimentat cu gaz va fi mai ieftin. Cazanele electrice sunt 100% eficiente, in timp ce o centrala moderna pe gaz va avea o eficienta de aproximativ 95%. Dupa cum v-ati putea astepta, o anumita energie din cazanele de gaz se pierde prin caldura.

Exista si alte alternative?

Cu siguranta da, iar din acest motiv va recomandam sa va indreptati atentia spre un cazan pe lemne. Trebuie doar sa cautati cele mai atractive oferte incalzire cazane, si cu siguranta veti gasi un cazan pe lemne care sa faca fata cerintelor dvs.

Centrala pe lemne are un pret super atractiv, si cu siguranta produce o mai mare cantitate de caldura in comparatie atat cu o centrala termica pe gaz, cat si cu o centrala electrica.

In plus, in cazul in care locuiti la casa si aveti o curte mare, si aveti mai multi copaci de zeci de ani in curte pe care doriti sa ii taiati, ii puteti folosi drept combustibil pentru foc. In acest fel, nu va fi nevoie sa cumparati lemne pentru foc, ceea ce inseamna ca practic, va incalziti locuinta in mod gratuit.

Fireste, nu veti avea in curte in fiecare an de taiat copaci, dar metrul cub pentru lemnul de foc are un pret atractiv. In plus, puteti cumpara lemne de foc pe timpul verii, la cele mai atractive preturi, iar astfel, pe timpul sezonului rece, nu veti mai avea cheltuieli in ceea ce priveste incalzirea locuintei.

Cu siguranta nu poate fi nimic mai placut decat sa stati iarna intr-o casa calduroasa, fara a plati bani pentru caldura, sau sa platiti totusi, sume mici de bani, comparativ cu cei care folosesc o centrala pe gaz sau o centrala electrica. Deci, cel mai indicat este sa optati pentru un cazan pe lemne, si cu siguranta nu veti regreta alegerea facuta.

0 Shares
You May Also Like