Ce sunt serviciile funerare si cat costa acestea?

Ce sunt serviciile funerare si cat costa acestea?

0 Shares
0
0
0

Un serviciu funerar la domiciliu funerar este un ajutor menit sa ofere familiei si celor dragi ai unei persoane decedate posibilitatea de a se reuni, de a se sprijini reciproc si de a-i ajuta pentru a face fata mai bine pierderii lor.

O slujba de inmormantare presupune organizarea unei inmormantari si faciliteaza depasirea durerii mortii unei persoane dragi. In general, serviciile funerare constau in cel putin trei momente, care sunt considerate parte a unei inmormantari traditionale.

Ce include un serviciu funerar?

De trei ori, care sunt de obicei acoperite de un serviciu funerar traditionale sunt priveghiul, transport si inmormantare. Aceste trei evenimente sunt adesea numite un serviciu de inmormantare, dar ele pot fi diferite si toate dintre ele implica, de asemenea, costuri diferite de inmormantare.

Vezi aici servicii funerare Osiris si afla mai multe despre repatrieri si despre pachetele funerare complete, informatii care sa te ajute sa obtii ajutor atunci cand ai nevoie.

Priveghiul

Vizionarea sau priveghiul este o ceremonie care are loc de obicei inainte de o inmormantare, la casa decedatului sau la o casa funerara. Ea poate avea elemente diferite, deoarece datorita diferentelor culturale este sarbatorita diferit nu numai intre tari sau state, ci si intre orase.

In prezent, aceasta a devenit un alt moment de reintalnire a persoanelor apropiate familiei decedatului. Scopul sau este tocmai acela de a veghea asupra trupului decedatului, precum si, potrivit multor traditii religioase, de a face rugaciuni pentru binele spiritului sau sufletului sau. In multe cazuri, serviciile funerare sunt deja pregatite sa urmeze solicitarile specifice ale familiilor pentru inmormantarea lor.

Priveghi

Locul unui priveghi este, de obicei, casa persoanei care a murit sau, in cazul in care un serviciu funerar este contractat, la casa funerara in sine.

In prezent, aceasta nu poate avea loc intr-un mod traditional si poate avea loc chiar fara nici o forma de rugaciune. Este obisnuit ca oamenii, inainte de moartea lor, sa specifice tipul de ritual, rugaciune sau chiar activitate cu care si-ar dori sa fie onorati si amintiti: de aici multe servicii funerare au inceput, de asemenea, sa se adapteze la aceste schimbari, deoarece functia inmormantarii, dincolo de ritualul specific, este de a servi ca un moment de reunire a celor dragi in care durerea pierderii lor incepe sa se vindece.

Inmormantare

In cele din urma, inmormantarea este momentul in care, daca membrii familiei doresc acest lucru, furnizorii de servicii funerare transporta corpul de la locul funerar la locul de inmormantare (de obicei, un cimitir).

Inmormantarea este de obicei alcatuita dintr-o procesiune intr-un ascultator, in interiorul careia se afla sicriul defunctului, urmat de cei dragi, rude si alti participanti, in timpul calatoriei. Din acest timp si practica deriva cuvantul roman exequias (“ex” inseamna exterior si sequi, “a urma”), deoarece din cele mai vechi timpuri acest tip de onoruri funerare au fost practicate.

Este important ca, daca va planificati cheltuielile finale, sa includeti in planul dumneavoastra plata costurilor de inmormantare. De la mormant, cumpararea sicriului, bolta din cimitir, pana la pamant. Aceste aranjamente finale pot insemna o cheltuiala semnificativa pentru dv sau familia dv.

Incinerare

In multe cazuri, un serviciu funerar nu se incheie intr-o inmormantare sau inmormantare, ci mai degraba intr-o incinerare. Multi oameni aleg incinerarea in locul inmormantarii, deoarece implica adesea un cost mai mic, deoarece omite achizitionarea unui sicriu, procesul de inmormantare, inmormantarea si achizitionarea de terenuri intr-un cimitir.

Cat costa serviciul funerar?

Costul estimat al unui serviciu funerar poate urca sip ana la cateva mii de lei, in functie de cee ace alegeti sa aveti trecut in contract. Dar aceasta suma poate sa nu include si costul terenului pentru inmormantare, transport, flori de veghe sau chiar bolta de beton pe care multe cimitire o taxeaza clientilor.

Acesta este motivul pentru care multi oameni incep planificarea funerara inainte de tim.

Asigurarea funerara sau asigurarea cheltuielilor finale este o optiune la care multi apeleaza din cauza usurintei cu care rudele unui decedat pot accesa cantitatea de acoperire.

Pachete de servicii funerare

Ofertele pentru aceste servicii funerare pot varia. Casele funerare au pachete cu preturi si servicii diferite, care includ o acoperire mai mult sau mai putin a diferitelor momente ale unei inmormantari.

Unul dintre cele mai comune si mai ieftine pachete de servicii funerare este inmormantarea imediata, unde sunt omise aranjamente precum trezirea, inmormantarea si alte detalii. Si asta consta in principal in transportul cadavrului la casa funerara, prelucrarea autorizatiilor de inmormantare si serviciul de langa mormant.

Desigur, cele mai scumpe pachete de servicii funerare sunt cele care includ si un priveghi si toate elementele traditionale ale unei inmormantari.

Cum sa evitati cheltuielile excesive pentru serviciile funerare

Serviciile funerare pot deveni mai scumpe atunci cand oferim caselor funerare mai multa putere. Adesea, intr-o perioada la fel de dificila ca moartea unei persoane dragi, avem tendinta de a evita compararea preturilor si acest lucru nu este unul tocmai bun.

0 Shares
You May Also Like