Ce sunt ingrasamintele hidrosolubile?

0 Shares
0
0
0

Un ghid de baza pentru ingrasamintele solubile in apa este deosebit de important pentru toti cei care isi doresc sa plaseze o comanda ingrasaminte hidrosolubile. Inclusiv informatiile referitoare la continutul si utilizarile sale, precum si modul in care este posibil sa difere ceea ce exista pe eticheta de ceea ce este in interior.

Ingrasamintele solubile in apa sunt ingrasaminte care pot fi dizolvate in apa si adaugate sau scurse din sol cu ​​usurinta. Cu ingrasaminte solubile in apa, este usor sa controlati cantitatea precisa de nutrienti disponibili pentru plantele dvs. (controlul este mai exact in cazul amestecurilor fara sol).

Ingrasamintele solubile au de obicei numere NPK inscrise pe eticheta lor. Numerele enumerate nu sunt intotdeauna procentele exacte, ci sunt un indiciu al celui mai mic procent pe care il contine ingrasamantul din elementul listat.

Motivul pentru aceasta este ca companiile nu doresc ca concurentii lor sa cunoasca cantitatea exacta de nutrienti pe care o au in produsul lor, asa ca listeaza cele mai mici niveluri pe care le poate contine produsul lor pentru a impiedica orice copiere a compusilor lor in crestere secreta. N este pentru azot, P este pentru fosfor si K este pentru potasiu sau potasa.

Dintre cele 16 (dintre care 12 sunt continute in ingrasaminte solubile in apa) elemente cunoscute necesare vietii plantelor, NPK, sunt cele trei care sunt de cea mai mare importanta si sunt intotdeauna listate pe ingrasamintele solubile in apa, in acea ordine (cu exceptia Eco-Grow, care listeaza NKP).

In urma NPK, calciul (Ca) si magneziul (Mg) sunt cei doi, al doilea nutrienti cei mai importanti enumerati pe eticheta. Restul, fierul (Fe), sulful (S), manganul (Mn), borul (B), molibdenul (Mb), zincul (Zn) si cuprul (Cu) sunt oligoelemente sau micro-nutrienti.

Azotul este cel mai important dintre nutrienti. Acesta controleaza procesele utilizate pentru a face proteine ​​vitale pentru protoplasma noua in celule. Azotul este esential pentru producerea de clorofila si este responsabil pentru cresterea frunzelor, precum si pentru marimea si vigoarea generala.

Fosforul este necesar pentru fotosinteza si asigura un mecanism de transfer de energie in instalatie. Fosforul este asociat cu vigoarea generala si este utilizat la cele mai inalte niveluri in timpul germinarii, rasadului si in etapele de crestere a fructificarii sau infloririi.

Potasiul, sau potasa, asigura producerea si miscarea zaharurilor si a amidonului, precum si cresterea prin diviziune celulara. De asemenea, creste nivelul clorofilei in frunze si ajuta la reglarea deschiderilor stomatelor, astfel incat plantele sa utilizeze mai bine lumina si aerul. Potasiul este important in toate etapele cresterii plantelor.

Magneziul este atomul central in fiecare molecula de clorofila si este esential pentru absorbtia luminii. Ajuta la utilizarea nutrientilor si, de asemenea, neutralizeaza acizii solului si compusii toxici produsi de planta.

Adaugarea de var dolomit inainte de plantare (se gaseste la majoritatea magazinelor de aprovizionare cu gradina; respectati indicatiile de utilizare pe eticheta) ajuta la stabilizarea pH-ului si adauga magneziu si calciu in sol. Celalalt nutrient secundar, calciul, este destinat fabricarii celulelor si cresterii generale.

Elementele de urme sunt vitale pentru formarea clorofilei si trebuie sa fie prezente in cantitati minime. Se stie putin despre cantitatile exacte necesare. Acestea functioneaza in principal ca un catalizator pentru procesele plantelor si utilizarea altor elemente.

Scopul final al fertilizarii este de a furniza planta dvs. cantitatea potrivita de nutrienti, totusi, in acelasi timp, sa nu toxice solul prin supra-fertilizare. Odata ce planta este plasata intr-un recipient, cu sol nou in ghiveci, planta va avea suficiente substante nutritive pentru a dura aproximativ o luna si va trebui apoi fertilizata pentru cresterea continua.

Ingrasamintele sunt in abundenta in masa si nu ar trebui sa aveti probleme in a localiza una intr-un centru de gradina care se potriveste tipului dvs. de planta. Instructiunile de utilizare, indicate pe eticheta produselor, trebuie urmate in consecinta pentru a obtine rezultate maxime cu plantele tale.

Cu un sistem de udare / fertilizare obisnuit, plantele dvs. pot atinge rezultate uimitoare si, in unele cazuri, pot dubla aproape cresterea unei plante cu crestere lenta si bolnava.

Folosirea ingrasamintelor solubile in apa este cea mai simpla modalitate de a-ti pastra plantele (gospodaria, gradina sau recipientul) sa obtina constant cele mai multe substante nutritive pe care sunt capabile sa le absoarba, crescand astfel cantitatea de crestere.

Este, de asemenea, cel mai usor ingrasamant pentru a aplica pentru inceput sau pentru gradinarul profesionist si, prin urmare, este cel mai utilizat. Asadar, incercati-l cu plantele dvs. si vedeti ce rezultate uimitoare puteti obtine si cu utilizarea corecta a ingrasamintelor solubile in apa.

Iata cateva dintre avantajele utile ale ingrasamintelor solubile in apa.

  • Ingrasamintele solubile in apa au devenit o parte importanta a productiei de culturi agricole.
  • Sunt un ingrasamant compus care se dizolva usor in apa si absoarbe tot mai multe culturi.
  • Unul dintre avantajele adaugate ale ingrasamintelor solubile in apa este ca pot fi aplicate in irigarea prin pulverizare, care ajuta la economisirea apei, ingrasamintelor si fortei de munca.
  • Pretul ingrasamintelor solubile in apa este relativ scump, dar sunt usor de aplicat si asigura o hranire uniforma.
  • Nu exista pericolul de a arde o planta daca urmati procedura corecta, indicatiile de eticheta pentru diluare si substantele nutritive, in solutie, care sunt disponibile pentru radacinile plantelor imediat.
  • Sunt mai putin eficiente decat solidele pentru utilizare pe scara larga din cauza costurilor lor mai mari si pentru ca trebuie reaplicate mai des.
0 Shares
You May Also Like