Ce sunt certificatele ISO si pentru ce sunt acestea

Ce sunt certificatele ISO si pentru ce sunt acestea?

0 Shares
0
0
0

Certificatele ISO sunt documente care dovedesc ca o anumita companie respecta scrisoarea cu un standard ISO. In acest fel, se demonstreaza ca standardele impuse de aceasta legislatie au fost puse in aplicare in mod adecvat. Este un aspect important ca, atunci cand este aplicata, compania sa obtina o mare diferentiere in ceea ce priveste concurenta.

Aceste tipuri de certificate arata ca compania este intr-adevar competenta si de incredere, astfel incat sa atraga increderea atat a clientilor, cat si a altor segmente de public: furnizori, investitori etc. In plus, detinerea certificatelor ISO ofera companiilor posibilitatea de a realiza strategii mai ambitioase si mai competitive.

Beneficiile certificatelor ISO

In ceea ce priveste beneficiile de a fi in posesia acestui tip de certificate, cel mai important si remarcabil este faptul ca imaginea de brand este favorizata, atat in fata clientilor, cat si a societatii. Astfel, productivitatea creste, cu o orientare clara spre inovare si imbunatatire continua. Desigur, diferitii agenti ai mediului companiei, cum ar fi clientii, furnizorii si administratiile publice, le sporesc increderea in companie.

Un alt dintre marile beneficii ale detinerii certificatelor ISO este ca luarea deciziilor este mult simplificata. Si, in cele din urma, acele companii care au acest tip de acreditare isi vad cifra de afaceri crescand, deoarece se arata ca niste companii de incredere.

Tipuri de certificate ISO

  • ISO 9001: ISO 9001 stabileste orientarile pe care trebuie sa le indeplineasca un bun sistem de management al calitatii. Acesta garanteaza ca societatea se angajeaza sa mentina anumite standarde de calitate care sunt conforme cu standardul. Atat bunurile, cat si serviciile oferite de companie sunt examinate pentru a certifica calitatea acestora. In acelasi mod, procesul de productie este, de asemenea, analizat in detaliu, cautand o imbunatatire continua.
  • ISO 140001: in domeniul managementului de mediu, certificatul 140001 garanteaza implementarea corecta a sistemului de management de mediu. Certifica faptul ca societatea acorda atentie respectului pentru mediu, minimizand impactul activitatii productive asupra acestuia.
  • ISO 5001: acest standard se invarte in jurul sistemului de management al energiei. Se asigura ca o companie utilizeaza in mod responsabil energia in timpul procesului de productie, incercand sa obtina eficienta energetica.
  • ISO 27001: Acest standard se bazeaza pe sisteme de management al securitatii informatiilor. Stabileste ca societatea nu incalca niciun standard de securitate in ceea ce priveste manipularea informatiilor.

 Peste 2530 de clienti au apelat la serviciile noastre de certificare ISO.

  • ISO 22301: se asigura ca sistemul de management al continuitatii afacerii a fost implementat in mod corespunzator. Acesta stabileste ca compania a identificat potentiale amenintari si a ajuns la o modalitate de a-si consolida capacitatea. Prin urmare, riscul ca societatea sa fie compromisa intr-un fel este minim.
  • ISO 39001:Acest standard ISO se refera la masurile care trebuie puse in aplicare pentru a asigura o siguranta adecvata in traficul rutier. Prin urmare, arata ca societatea are un interes in cresterea sigurantei rutiere.
  • ISO 45001: certifica conformitatea cu standardele stabilite ale sistemelor de management al sanatatii si securitatii la locul de munca. In acest fel, compania certifica faptul ca siguranta si sanatatea operatorilor este perfect supravegheata, avand grija de toate detaliile legate de aceasta.

Ce este ISO de fapt?

Este posibil sa fi auzit despre standardele ISO sau sa fi vazut companii care isi afiseaza certificarea pe documentatie, produse sau vehicule.

In acest articol, va vom oferi o perspectiva despre ce este vorba si va vom oferi informatiile de care aveti nevoie pentru a va decide singur. De acolo, va vom oferi o scurta perspectiva asupra a ceea ce implica procesul de certificare.

Organizatia Internationala pentru Standardizare (ISO) este o organizatie infiintata in 1946 cu 25 de ingineri civili pentru a obtine consens in diferite tari din Europa pentru a avea un set consistent de specificatii pentru un anumit subiect.

Contrar credintei populare, „ISO” nu este un acronim pur. Conform ISO insisi:

„Deoarece „Organizatia Internationala pentru Standardizare” ar avea acronime diferite in limbi diferite (IOS in engleza, OIN in franceza pentru Organizatia internationala de normalizare), fondatorii nostri au decis sa ii dea forma scurta ISO. ISO este derivat din grecescul „isos”, care inseamna egal. Indiferent de tara, indiferent de limba, suntem intotdeauna ISO.”

Ei lucreaza ocazional in comitete mixte si este posibil sa vedeti acest lucru reflectat in anumite standarde ISO. De exemplu, ISO/IEC se refera la comitetul mixt dintre Organizatia Internationala pentru Standardizare si Comisia Electrotehnica Internationala.

Astazi, ISO a trecut de la radacinile lor de inginerie civila. In prezent, are aproape 30.000 de standarde diferite care acopera totul, de la calitate, siguranta alimentara, produse farmaceutice, securitatea informatiilor si standardele de productie, pentru a numi doar cateva. Datorita cerintelor lor specifice, ISO se afla in spatele capacitatii pentru noi de a putea comanda un card de credit si de a-l folosi in orice cititor de carduri din Marea Britanie, Franta, Spania sau de a cumpara un scaun auto in Italia care se potriveste oricarui vehicul din Franta.

0 Shares
You May Also Like