Ce beneficii majore are inotul?

Ce beneficii majore are inotul?

0 Shares
0
0
0

Este posibil sa fi auzit ca expertii recomanda adultilor sa obtina 150 de minute de activitate moderata sau 75 de minute de activitate viguroasa in fiecare saptamana. Inotul este un mod excelent de a-ti lucra intregul corp si sistemul cardiovascular. O ora de inot arde aproape la fel de multe calorii ca alergatul, fara a avea impact asupra oaselor si articulatiilor.

Inotul este unul dintre cele mai bune sporturi de practicat pentru toata lumea, dar de ce, mai exact? Exista o serie de beneficii pe care le puteti obtine in urma inotului in mod regulat. Cititi mai departe pentru a afla despre beneficiile inotului si cum sa incorporati inotul in rutina dvs.

Beneficii

 1. Iti lucreaza intregul corp

Unul dintre cele mai mari beneficii ale inotului este ca functioneaza perfect si antreneaza intregul corp, din cap pana in picioare. Inotul:

 • creste ritmul cardiac fara a stresa corpul.
 • tonifica muschii.
 • construieste forta.
 • construieste rezistenta.

Exista diferite lovituri pe care le puteti utiliza pentru a adauga varietate la antrenamentul dvs. de inot, inclusiv:

 • bras.
 • spate.
 • fluture.
 • liber.

Fiecare se concentreaza pe grupuri musculare diferite, iar apa ofera o rezistenta blanda. Indiferent de stilul de inot pe care il practicati, veti reusi sa va lucrati intregul corp.

 1. De asemenea, lucreaza interiorul

In timp ce muschii se antreneaza bine, sistemul cardiovascular va este de asemenea imbunatatit si lucrat. Inotul va face inima si plamanii puternici. Inotul este atat de bun pentru ca cercetatorii sustin chiar si faptul ca reduce riscul de moarte.

 1. Este potrivit pentru persoanele cu leziuni, artrita si alte afectiuni

Inotul poate fi o optiune de exercitiu sigur pentru persoanele cu:

 • artrita.
 • ranire.
 • incapacitate.
 • alte probleme care ingreuneaza exercitiile cu impact ridicat.

Inotul poate ajuta chiar la reducerea durerilor sau la imbunatatirea recuperarii unei vatamari. Un studiu a aratat ca persoanele cu osteoartrita au raportat reduceri semnificative ale durerii articulare si a rigiditatii si au prezentat o limitare fizica mai mica dupa ce s-au angajat in activitati precum inotul si ciclismul.

Si mai interesant, nu a existat o diferenta mica sau deloc de beneficii intre cele doua grupuri. Deci, inotul pare sa aiba multe dintre aceleasi avantaje ca exercitiile de teren prescrise frecvent.

 1. Benefic si pentru persoanele cu SM

Persoanele cu scleroza multipla (SM) pot de asemenea, sa gaseasca inotul benefic. Apa face ca membrele sa fie solicitate, ajutand la sustinerea lor in timpul exercitiilor fizice. De asemenea, apa ofera o rezistenta blanda.

In un studiu un program de inot de 20 de saptamani a dus la reducerea semnificativa a durerii pentru persoanele cu SM. Aceste persoane au prezentat, de asemenea, imbunatatiri ale unor simptome precum oboseala, depresia si dizabilitatea.

 1. Arderea caloriilor

Inotul este un mod eficient de a arde calorii. O persoana de 100 de kilograme arde aproximativ 423 de calorii pe ora, in timp ce inotul trece intr-un ritm mic sau moderat. Aceeasi persoana poate arde pana la 715 calorii pe ora inotand intr-un ritm mai viguros. O persoana de 120 de kilograme care face aceleasi activitati ar arde intre 528 si 892 de calorii pe ora. O persoana de 150 de kilograme ar putea arde intre 632 si 1.068 de calorii/

Pentru a compara aceste numere cu alte activitati populare cu impact scazut, aceeasi persoana de 100 de kilograme ar arde doar in jur de 314 de calorii mergand la 3,5 mile pe ora timp de 60 de minute. Yoga ar putea arde doar 183 de calorii pe ora.

 1. Iti imbunatateste somnul

Inotul poate avea puterea sa te ajute sa dormi mai bine noaptea. In cadrul unui studiu efectuat pe adultii mai in varsta cu insomnie , participantii au raportat atat o imbunatatire a calitatii vietii, cat si a somnului, dupa ce s-au angajat in exercitii fizice regulate.

Aproape 50 la suta dintre persoanele in varsta se confrunta cu un anumit nivel de insomnie, deci este o veste excelenta. Inotul este accesibil unei game largi de oameni care se ocupa de probleme fizice, care fac alte exercitii precum alergarea care este mai putin atragatoare. Acest lucru poate face inotul o alegere buna pentru adultii in varsta care doresc sa isi imbunatateasca somnul.

 1. Excelent si pentru copii

Copiii au nevoie de minimum 60 minute de exercitii aerobice in fiecare zi. Nici nu trebuie sa se simta ca o corvoada timpul acesta, dar este foarte util. Inotul este o activitate distractiva si nu se simte neaparat ca un antrenament formal pentru cei mici.

Copilul dvs. poate urma niste lectii de inot structurate sau poate face parte dintr-o echipa de inot. Timpul de inot nestructurat este o alta optiune solida pentru a face copiii sa se miste.

Inotul are o multime de beneficii pentru sanatate, iar cei care nu stiu sa inoate dar si-ar dori foarte mult acest lucru, pot participa la cursuri de inot cu Initiereinot.com. Exista cursuri inot pentru copii, adolescenti sau persoane varstnice. Instructorii de inot au o vasta experienta, si cu siguranta stiu sa abordeze toate categoriile ce clienti, de la cei mici pana la sniori.

0 Shares
You May Also Like