Ce este viza de turism B/2 pentru Israel?

Ce este viza de turism B/2 pentru Israel?

0 Shares
0
0
0

Viza de turism B / 2 este o autorizatie de intrare in Israel si de sedere in tara pentru cel mult 3 luni (sau mai putin, la discretia agentului emitent) pentru unul sau mai multe dintre urmatoarele scopuri:

 • Motivul principal pentru a obtine o viza B-2 este sa vizitati Israel ca turist. Tara Sfanta asa cum mai este cunoscuta aceasta tara, este o destinatie turistica atractiva pentru milioane de turisti din intreaga lume. Peste 3 milioane de resortisanti straini viziteaza Israel in fiecare an.
 • In al doilea rand, Israelul este de asemenea, natiunea Hi-Tech si multi resortisanti straini viziteaza aceasta tara pentru perioade scurte de timp pentru intalniri de afaceri si profesionale.
 • In al treilea rand, multi vizitatori doresc sa intre doar pentru o perioada scurta de timp pentru a studia limba ebraica intr-un Ulpan israelian.

Viza B / 2 este cea mai frecventa viza pentru Israel, dar nu permite titularului sa lucreze in Israel. Orice cetatean are de gand sa calatoreasca in Israel pentru unul dintre motivele pe care le-am enumerat mai sus, pentru o perioada de maximum trei luni, va fi eligibil sa solicite viza.

Ministerul de Interne este autoritatea de imigrare responsabila cu prelucrarea cererii in tara de resedinta a solicitantului, si decide daca va acorda solicitantului o viza de turism B / 2.

Cum sa solicitati o viza turistica B/2 in Israel?

O cerere de viza turistica B / 2 trebuie depusa intre una si doua luni inainte de data calatoriei. Solicitantul trebuie sa completeze formularul de cerere; in caz contrar, cererea va fi respinsa. Atunci cand solicitati o viza turistica israeliana B / 2, cererea completata trebuie sa fie inaintata autoritatilor competente, cum ar fi Consulatul Israelului sau Ambasada Israelului, in tara de resedinta a solicitantului.

Puteti cauta insa Samy Ilie – cazuri in Israel, si cu siguranta acest renumit avocat va va ajuta in demersul dvs. de a obtine aceasta viza. In plus, orice alte probleme veti avea in aceasta tara, Samy Ilie este avocatul care mereu va sta la dispozitie si va ajuta.

Revenind la viza B / 2, solicitantii ar trebui sa contacteze Ambasada Israelului in tara de resedinta pentru informatii relevante inainte de a incepe procesul de depunere a cererii, insa inainte de toate vor trebui sa discute cu Samy Ilie avocat roman Israel, pentru a-i informa in legatura cu informatiile de care au nevoie.

In cazul in care un cetatean strain cunoaste un cetatean israelian, prietenul acestuia poate depune o solicitare la biroul local al Ministerului de Interne, departamentul de imigratie, astfel incat cetateanul strain sa viziteze Israel in calitate de turist, dar pentru o perioada limitata de timp. Daca aceasta invitatie este acordata, sansele ca vizitatorul sa fie refuzat intrarea in Israel sunt minime.

 1. Completarea si depunerea formularului de cerere de viza

Primul pas in procesul de cerere este completarea formularului de cerere de viza. Solicitantii pot solicita Ambasadei din tara lor formularul sau il pot primi online. Principalele lucruri pe care trebuie sa le stie sunt urmatoarele:

 • Formularul de cerere de viza variaza in functie de tipul vizei. Asigurati-va ca primiti formularul de cerere potrivit pentru o viza turistica israeliana B / 2.
 • Formularul este disponibil in engleza si ebraica. Poate fi depus in oricare dintre limbi.
 • Solicitantii pot completa formularul pe computerul lor si apoi il pot tipari inainte de a le depune. In mod alternativ, este posibil ca formularul sa fie tiparit si completat manual, folosind un stilou colorat (orice alta culoare in afara de negru).
 • Intrebarile referitoare la formular se refera mai ales la solicitant: nationalitatea, numele si prenumele, numele complete ale parintilor, ocupatia lor si motivul pentru care au calatorit in Israel.
 • fotografie actualizata trebuie sa fie atasata in spatiul corespunzator din formularul de cerere.
 1. Colectarea documentelor

Solicitantii sunt obligati sa colecteze cateva documente ca parte a cererii lor de viza turistica B / 2. Cele mai comune documente pentru aceasta viza includ urmatoarele:

 • Formularul de cerere de viza, care poate diferi in functie de tipul de viza pentru Israel solicitat. Solicitantii trebuie sa se asigure ca se descarca si o completeaza pe cea corespunzatoare.
 • Doua fotografii in marime de pasaport de 5,5 cm x 5,5 centimetri pe fundal alb.
 • Un pasaport, valabil cel putin sase luni dupa durata prevazuta de sedere in Israel, si cu cel putin o pagina goala pentru a stabili viza.
 • Bilete de zbor. Nu este obligatoriu sa cumparati bilete de avion, deoarece solicitantul ar putea pierde bani daca cererea lor este respinsa. Solicitantii au insa, nevoie de salvarea unui loc pe un zbor care sa arate ca dovada a datei in care intentioneaza sa calatoreasca.
 • Certificat de nastere. Acest lucru trebuie tradus in ebraica sau engleza, daca certificatul de nastere este intr-o limba straina.

Intrucat o viza turistica B / 2 catre Israel poate fi acordata atat in ​​scop turistic, cat si in scop de afaceri, solicitantii vor trebui sa depuna documente suplimentare, in functie de scopul de intrare. Daca scopul vizitei este turismul, vacanta sau vizitarea obiectivelor turistice, solicitantul va trebui sa prezinte cateva documente suplimentare. Documentele relevante posibile includ:

 • Dovada unei rezervari la hotel in Israel.
 • Daca o ruda sau un prieten domiciliaza in Israel si i-a invitat, atunci cererea trebuie sa includa o scrisoare de invitatie scrisa in ebraica impreuna cu informatiile de contact ale cetateanului israelian.
 • Scrisoare scrisa de la un operator de turism din Israel, impreuna cu activitatile turistice destinate Israelului.
 • Daca scopul vizitei este o intalnire de afaceri, o conferinta sau negocieri ale unui contract etc., este necesara o scrisoare de invitatie adecvata de la compania israeliana.
 • Lasati aprobarea de la locul de munca al solicitantului.
 1. Interviu Visa

Solicitantii vor avea de obicei nevoie de un interviu de viza la Ambasada Israelului, consulat sau un centru de procesare a vizelor. Acestia vor trebui sa se intalneasca cu un ofiter consular pentru a prezenta toate documentele necesare. Ofiterul le va pune intrebari legate de cererea lor, motivul calatoriei si alte detalii relevante.

 1. Plata taxelor – viza turistica israeliana

Pentru ca autoritatile de procesare a vizelor sa proceseze formularul de solicitare, solicitantii trebuie sa plateasca o taxa de viza B / 2, care (incepand cu 2020) este de aproximativ 26,04 USD pentru fiecare formular.

Daca o persoana isi depune formularul de cerere printr-o agentie terta parte de procesare a vizelor, atunci va trebui sa plateasca o taxa de servicii suplimentara, care nu poate fi mai mare decat pretul vizei turistice B / 2 in sine.

0 Shares
You May Also Like