Ce este repatrierea decedatilor

Ce este repatrierea decedatilor?

0 Shares
0
0
0

Odata cu repatrierea cadavrelor, cautam ca cei dragi care au murit in afara tarii sa poata avea o inmormantare crestina. Iata cum facem asta.

Daca o persoana draga moare in strainatate, va fi firesc sa cautam informatii despre  acest lucru, pentru a indeplini una dintre cele mai importante traditii pentru orice om si anume ca persoana pe care o iubim atat de mult  sa se poate odihni in pace, in tara si orasul lor natal. In plus, putem continua sa comemoram plecarea sa an de an vizitand propriul mormant.

Prin urmare, dorim sa va informam mai multe despre ce este si cum functioneaza repatrierea cadavrelor prin urmatorul articol care va va oferi, de asemenea, informatii despre cum sa achizitionati un plan funerar si, astfel, sa fiti pregatiti in cazul in care o nenorocire bate la usa familiei dv. Vezi aici totul despre repatriere decedati.

Care este repatrierea cadavrelor?

Repatrierea corporala este procesul prin care corpul unei persoane decedate poate fi returnat in tara sa de origine. Acest proces trebuie sa aiba sprijinul si autorizarea guvernului si a serviciilor funerare furnizate de casa funerara la care a fost repartizat defunctul.

In cazul in care familia defunctului nu a fost afiliata la planul funerar, acestia vor trebui sa contacteze si o casa funerara, deoarece acestia sunt singurii care au autorizatia de a organiza transferul corpului la locul sau de origine.

Procesul de repatriere

Pentru a repatria un organism in tara sa de origine, este necesar sa existe urmatoarea documentatie:

  • Un certificat de deces
  • Inregistrarea civila a decesului
  • Registrul sanitar care certifica faptul ca organismul nu prezinta probleme de sanatate
  • Dar aceste proceduri trebuie facute printr-o casa funerara

Planuri de repatriere a defunctului

Exista mai multe moduri in care acest proces poate fi achizitionat, unul dintre ele avand un plan de inmormantare care este platit luna de luna; Aceasta include, de obicei, aproape toti membrii familiei.

Plata, cum se face?

Pe de alta parte, exista plata in numerar, care se face atunci cand evenimentul ne ia prin surprindere si nu am platit niciodata un plan de inmormantare; Acest lucru este, de obicei, destul de scump si preturile variaza in functie de pretul de transport de marfa  (in special luand in considerare problema distantelor) .

De la casa noastra funerara am decis sa facem acest articol in care subliniem importanta de a ne informa cu privire la subiect si sa fim intotdeauna pregatiti cu asigurare de inmormantare care acopera orice nenorocire care se termina cu moartea unei persoane dragi.

Pentru linistea tuturor, se poate alege asigurarea

Pentru a face fata tuturor acestor proceduri si costului economic al transferului international, idealul este de a incheia o asigurare care include repatrierea cadavrelor. Asigurarile care includ de obicei aceasta acoperire sunt moartea, viata, calatoriile si asigurarile de sanatate. Sau puteti incheia o asigurare specifica de repatriere pentru serviciul respectiv. Pentru confortul asiguratului, aceste asigurari includ, de obicei si transferal corpului catre casa funerara acolo unde se va tine, priveghiul.

Ritualurile de inmormantare in Norvegia

Ori de cate ori cineva moare, un medic va furniza rudelor supravietuitoare o declaratie de deces. Acest document este necesar pentru a aranja inmormantarea. Daca nu exista rude supravietuitoare, municipalitatea organizeaza inmormantarea.

Inregistrarea unui deces

Decesul unei persoane se inregistreaza la municipiul in care a decedat persoana in cauza. Acest lucru trebuie facut de catre rudele apropiate in persoana, sau de catre un agent de pompe funebre (online sau personal), in termen de 5 zile.

Un document in care permite sa aiba loc inmormantarea, „verlof tot begraven” („permisul de inmormantare”) sau „verlof tot cremeren” („permisul de a incinera”). Certificatul de deces (o copie).

In cazuri exceptionale, municipalitatea va intocmi un certificat de deces. Acest lucru se poate intampla daca exista o prezumtie legala de deces sau pentru un copil nascut mort. Daca nimeni nu a fost gasit, dar moartea este sigura, instantele pot declara ca persoana este decedata.

Cititi mai multe despre obtinerea unui extras al certificatului de deces sau traducerea acestuia intr-o alta limba pe site-ul web al municipalitatii Haga.

Conform legislatiei olandeze, o inmormantare sau incinerare trebuie sa aiba loc intre 36 de ore si 5 zile dupa deces. Este posibil ca dorintele defunctului sa fi fost aranjate in testamentul lor de catre un notar. Adesea, poate exista o asigurare de inmormantare care sa acopere costurile ceremoniei sau incinerarii. Este destul de comun in Tarile de

Jos sa incheiati aceasta asigurare, astfel incat aranjamentele nu vor trebui sa fie platite de familie sau de cei dragi. Pentru anumite pachete de asigurari de inmormantare pentru expat, aceasta poate include acoperire internationala. In acest caz, asigurarea poate acoperi aranjarea si ingrijirea plecarii in Tarile de Jos si aranjarea transportului prin aeroportul Schiphol catre tara de origine.

Procedura obisnuita atunci cand cineva decedeaza in Tarile de Jos este ca un director de pompe funebre sau un agent de pompe funebre (begrafenisondernemer) sa ajute familia sa faca aranjamente. Aceasta va include alegerea unei date pentru serviciu, raportarea decesului la municipalitate, dar si ingrijirea cadavrului.

De asemenea, este obisnuit ca familia directa sa trimita o notificare sau un card rudelor si prietenilor, informandu-i despre serviciu si plasand un necrolog intr-un ziar (local).

0 Shares
You May Also Like