Care sunt diferentele dintre amanet si vanzare

Care sunt diferentele dintre amanet si vanzare?

0 Shares
0
0
0

Uneori suferim evenimente neprevazute pe care nu am contat care ne obliga sa cautam o modalitate rapida si eficienta de a castiga bani. Si o optiune excelenta pentru acest lucru este sa profitam de acele obiecte de lux de care nu ne mai bucuram la fel de mult ca inainte .

Stiti care sunt diferentele dintre amanet si vanzare? Va spunem in acest post, astfel incat sa puteti lua decizia corecta si sa obtineti bani in siguranta.

Bunuri de lux: amanet sau vanzare?

Una dintre cele mai bune alternative atunci cand vine vorba de obtinerea de bani este sa apelam la cutia noastra de bijuterii . In  ea se pastreaza unele dintre cele mai pretioase piese ale noastre, precum si cele pe care nu le mai folosim si care si-au pierdut valoarea sentimentala pe care au avut-o candva .

Si iata esenta intrebarii de ce ai putea fi mai interesat sa-ti amanetezi sau sa-ti vinzi bunurile de lux in schimbul primirii banilor intr-un mod sigur: valoarea sentimentala. Vezi detalii pe Casa-Amanet.com amanet electronice.

Stim cu totii ce inseamna sa vinzi: sa dai un singur lucru cuiva in schimbul unei anumite sume de bani. Ei bine, amanetul este o modalitate de a vinde, dar cu diferenta ca ai o marja de timp pentru a face o rascumparare.

Prin urmare, daca un client amaneaza un obiect de lux intr-un magazin specializat pentru acesta, cum ar fi casa de amanet, el are posibilitatea de a-si recupera articolul prin convenirea asupra unei figuri economice, care este de obicei mai mare decat cea initiala.

Desigur, asa cum am mentionat anterior, exista o marja de timp pentru ca clientul sa-si recupereze articolul, care trebuie negociat intre cele doua parti, atat de personalul de la casa de amanet, cat si de magazinul care “pazeste” obiectul respectiv inainte de a-l pune definitiv in vanzare.

Ce este mai bine sa amanetezi sau sa vinzi?

Prin urmare, amanetarea este ca si cum ai lasa o bijuterie drept garantie in schimbul unui imprumut economic care se va incheia intr-o anumita perioada. Odata ce timpul convenit s-a incheiat, persoana poate alege sa cumpere din nou piesa sau sa o vanda de catre magazin.

Dimpotriva, odata cu vanzarea primesti banii, dar scapi total de obiect. Si ce te poate duce la un lucru sau altul? Este normal sa te intrebi in aceasta situatie daca este mai bine sa vinzi sau sa amanetezi articolul de lux. Dar adevarul este ca nu exista o optiune mai buna, dar, tocmai, depinde de nevoile tale, nici mai mult, nici mai putin.

Exista oameni care vor sa scape de anumite bijuterii din motive personale, altii pentru ca au nevoie de bani rapizi si altii pentru ca prefera sa le schimbe cu alte obiecte. Amanetul, spre deosebire de vanzare, iti permite sa te bucuri de bunul tau , dupa incheierea contractului si finalizarea platii. Vanzarea articolului este buna in momentul in care produsul pe care vrei sa il lasi, nu are o valoare aparte pentru tine.

Istoria caselor de amanet

Casele de amanet s-au raspandit in popularitate in Marea Britanie ca urmare a Revolutiei Industriale , iar Asociatia Nationala a Amanetilor a fost fondata in 1892 pentru a reprezenta industria. [12] [13] Dobanda anuala la imprumuturi de 2s. fusese crescuta prin acte succesive ale Parlamentului de la sase procente in 1784 la 25 la suta in 1800 si 27 la suta in 1860. [1] Un mont de piété englezesc a fost odata propus de Armata Salvarii, iar in 1894 Consiliul Judetean din Londra a considerat un efort municipal. , dar niciunul nu s-a realizat.

La inceputul secolului al XIX-lea, in Irlanda exista un singur amanet ; in 1833 erau 52, crescand la 312 pana in 1865. Glasgow si Edinburgh contin probabil aproape tot atatea. In Irlanda, ratele dobanzilor pentru imprumuturi sunt aproape identice cu cele practicate in Anglia, dar se percepe un ban (in loc de jumatate de penny) pentru bilet. Articolele gajate pentru mai putin de 1 GBP trebuie sa fie rascumparate in termen de sase luni, dar sunt permise noua luni pentru sume intre 30 si 2 GBP.

Pentru sume de peste 2 lire sterline perioada este de un an, ca in Anglia. In Irlanda, o fractiune de luna este calculata ca o luna intreaga pentru dobanda; in Anglia se recunosc doua saptamani dupa prima luna. In 1838, a existat un efort de a infiinta monts de piétéin Irlanda; in 1841, cele opt case de amanet caritabile aveau un sold negativ de 5.340 de lire sterline. Pana in 1847 au mai ramas doar trei, care s-au prabusit in cele din urma.

Agentii de amanet sunt strict reglementati. Fiecare agent de amanet trebuie sa aiba o verificare a antecedentelor penale. Aceste articole de amanet trebuie sa prezinte un act de identitate cu fotografie si li se solicita adesea o amprenta.

Infractorii stiu sa evite casele de amanet, deoarece articolele cumparate sau amanetate sunt raportate la politie in fiecare zi. Multe infractiuni sunt rezolvate atunci cand proprietarii caselor de amanet predau o lista cu articolele amanetate sau achizitionate atunci cand se potrivesc cu un articol furat intr-o baza de date a politiei. Fiecare stat are propriile sale reglementari, cele din New York si Massachusetts destul de reprezentative.

 

0 Shares
You May Also Like