Ce este pastura de albine?

Ce este pastura de albine?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vine vorba despre produsele apicole, cele mai multe persoane cu siguranta se gandesc doar la miere. Cu cat reusiti insa sa cititi mai mult, cu atat puteti afla ca exista diferite alte produse apicole care au o multime de beneficii pentru sanatatea noastra, iar pastura de albine este un astfel de produs.

In cele ce urmeaza vom discuta despre pastura de albine, si veti avea posibilitatea de a descoperi mai multe informatii despre beneficiile sale, despre proprietati si alte cele. De aceea, va invitam sa ramaneti alaturi de noi pe tot parcursul acestui articol.

Pastura albinelor

Pastura de albine asadar, mai este cunoscuta si sub denumirea de painea albinelor, si este un amestec de polen, miere si fermenti lactic. Pastura de fapt, este cel mai important aliment al albinelor. Polenul care este cules de catre albine iar mai apoi transportat in stup, va fi amestecat cu o mica cantitate de miere, si cu tot felul de enzime.

Acesta este mai apoi introdus in fagure, unde datorita influentei temperaturii, umiditatii din stup si a florei microbiene, va fermenta si va suferi mai multe transformari biochimice, iar dupa o perioada de trei luni de fermentare, va deveni pastura.

Asadar, mai pe intelesul tutoror, pastura este un produs nou care rezulta din fermentarea polenului. Este un produs care are o compoitie chimica mult mai buna si cu mai multe beneficii.

Ce proprietati si beneficii are pastura de albine?

Probabil veti dori sa stiti care sunt beneficiile pe care pastura le are. Ei bine, din cauza proprietatilor sale, aceasta vine in intampinarea noastra cu multe beneficii. Se poate spune ca este ideala pentru persoanele care au probleme ale tubului digestiv, este de-asemenea buna pentru persoanele care se confrunta cu diferite afectiuni circulatorii, dar si pentru persoanele care se confrunta cu afectiuni hepatice.

In ciuda faptului ca pastura albinelor are compozitia foarte asemanatoare cu compozitia polenului, trebuie facuta precizarea ca pastura are proprietati superioare polenului crud, din punct de vedere terapeutic, acesta fiind si motivul pentru care multe persoane cauta doar pastura.

In componenta acesteia se regasesc o multime de vitamine (A, B, C, E, K), dar si minerale precum magneziu, fier, calciu, sodiu, potasiu, zinc sau fosfor. De-asemenea, pastura de albine mai este bogata si in enzime.

Trebuie mentionat faptul ca aceasta are de-asemenea acid lactic si aminoacizi esentiali in compozitie, iar din acest motiv se poate pastra fara probleme la temperatura camerei, si nu va suferi modificari majore nici din punct de vedere calitativ, si nici din punct de vedere cantitativ.

Pastura albinelor este de-asemenea important sa stiti ca, datorita aciditatii sale ridicate, poate fi foarte usor asimiilata de catre organism.

Dupa cum se poate vedea asadar, pastura albinelor vine in intampinarea noastra cu o serie importanta de proprietati. Datorita acestor proprietati, aceasta are si o multime de beneficii pentru sanatate, iar in cele ce urmeaza puteti descoperi pe scurt cateva dintre acestea.

  • Este foarte buna pentru persoanele care au deficiente de minerale precum zinc, magneziu, si altele.
  • Pastura albinelor este deosebit de eficienta dat fiind faptul ca poate completa deficitul de seleniu din organism.
  • Trebuie sa stiti ca pastura regleaza tranzitul intestinal, dar si afectiunile de colon si afectiunile digestive.
  • Despre pastura se stie ca reprezinta o sursa foarte buna de vitalitate si energie.
  • Un alt beneficiu major al acesteia este faptul ca are un rol important in ceea ce priveste reducerea colesterolului din sange.
  • Pastura albinelor este recomandata de catre foarte multi specialisti copiilor, datprota beneficiilor pe care le are pentru sistemul imunitar, dar si datorita proprietatilor sale antivirale.
  • Pastura albinelor are un rol eficient in ceea ce priveste protectia ficatului si tratarea bolilor hepatice.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le are acest produs minunat. Tinand cont de benefcicii si proprietati, trebuie mentionat faptul ca sunt incurajate sa il consume persoanele care sufera de afectiuni ale colonului, afectiuni cerebrale, boli reumatice, afectiuni gastrice, stari de nervozitate, oboseala cronica, anemie si nu numai.

Exista o multime de beneficii care vin asadar la pachet cu consumul acestui produs minunat. De precizat este faptul ca pana si parintii sunt incurajati sa le dea copiilor sa consume pastura e albine care se asimileaza usor si se digereaza usor.

De preferat este ca toti cei care isi doresc sa consume acest produs minunat, sa inceapa consumul in mod gradual, incepand de la doze mici. Este foarte important de facut precizarea ca se recomanda administrarea pasturii de albine pe stomacul gol, dimineata.

In ceea ce priveste pastura de albine, pentru copii exista varianta combinata cu miere, care este mai dulce si mai gustoasa.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoastem cu totii atunci cand vine vorba despre pastura de albine, proprietati si beneficii pentru sanatate ale acesteia.

0 Shares
You May Also Like