Ce este MPM, ce servicii oferim și cum te putem ajuta să îți rezolvi problemele juridice, fiscale sau contabile

0 Shares
0
0
0

Registrul Național de Publicitate Mobiliară sau RNPM este o bază de date unică la nivel național, un sistem de evidență a prioritizării ipotecilor mobiliare și de publicitate, organizat pe bunuri mobile și persoane.

Conform legii, în cazul în care un creditor ipotecar își exprimă dorința de a face publică o ipotecă mobiliară asupra unui bun, acesta va trebui să completeze un formular de aviz de ipotecă. Înregistrarea acestui act în RNPM se face doar de către un agent autorizat RNPM.

Care sunt funcțiile și care este rolul RNPM?

Dat fiind caracterul extrem de pragmatic și ușurința cu care aceste ipoteci pot fi aduse prin intermediul unor servicii MPM, la cunoștința publicului larg, avantajele procesului de taxă înregistrare RNPM sunt următoarele:

 • Reprezintă modul prin care un creditor își poate asigura un drept real accesoriu asupra unor bunuri mobile ale debitorului său în vederea satisfacerii creanței sale.
 • Reprezintă modalitatea prin care creanțele privilegiate se pot satisface înainte de creanțele garantate cu gaj sau cu ipotecă;
 • Stabilește, în momentul înscrierii, prioritatea în cazul unei executări silite față de debitorii ulteriori;
 • Le oferă creditorilor posibilitatea de a recurge la executarea silită a bunurilor ipotecate printr-o procedură simplificată, specială;
 • Descurajează debitorii creanțelor privilegiate sau afectate de către ipotecă mobiliară sau gaj de a nu-și îndeplini obligația legală;

Servicii MPM pentru Optimizarea Performanței Afacerii Tale

Cum are loc procedura de înscrieri în RNPM?

După ce ai ales servicii RNPM trebuie să știi și cum are loc procedura de înscriere în RNPM:

 • Tehnoredactarea și completarea formularelor de aviz pentru înscrierea în RNPM;
 • Semnarea electronică a formularelor de aviz, folosind o semnătură electronică calificată (Certificat electronic calificat).În cazul în care nu este posibilă o semnătură electronică calificată, întregul proces de înregistrare a unui aviz de ipotecă/actul de ipotecă la RNPM se desfășoară la sediu;
 • Taxele RNPM pot fi plătite prin card bancar/transfer bancar/SMS;
 • Înregistrează formularul de notificare la RNPM și trimite un document care să ateste că formularul de notificare a fost înregistrat la RNPM (aviz de înregistrare RNPM).

Ce servicii oferim la Avocat Mușat?

Oferim servicii MPM integrate din domeniul publicității mobiliare. Altfel spus, ne aducem contribuția la securizarea mediului economic prin înregistrările efectuate în MPM, asigurând vizibilitate actelor și operațiunilor juridice prevăzute de lege dar și rangul de prioritate în executarea creanțelor. Colaborăm îndeaproape cu clienții noștri, facilitând executarea rapidă a operațiunilor specifice, cunoscând importanța efectelor juridice pe care beneficiarii le urmăresc.

Cu alte cuvinte, oferim consultanță și servicii MPM în domeniul publicității mobiliare dar și alte operațiuni adiacente. Cu scopul de a eficientiza și optimiza înscrierile diferitelor tipuri de acte în RNPM putem întocmi orice fel de aviz de înscriere pe baza contractelor sau actelor juridice pe care clienții le pun la dispoziție și pe care doresc să le înscrie în RNPM. 

Dacă ne alegi vei beneficia de înscriere centralizată în RNPM a avizelor de înscriere (avize specifice, avize de fiducie, avize de ipotecă), a avizelor de garanție aferente contractelor de ipotecă mobiliară și a altor acte juridice care sunt prevăzute de reglementările legale din domeniu, încheiate cu scopul acordării de credite persoanelor fizice sau persoanelor juridice. Dacă ne alegi vei mai beneficia de eliberarea de extrase certificate din RNPM.

Taxa înregistrare RNPM avertizează potențialii creditori cu privire la existența unor creanțe privilegiate sau a unor contracte de ipotecă care au fost încheiate anterior însă acestea descurajează în mod vizibil debitorul obligației principale de a nu-și duce la bun sfârșit obligațiile asumate.

Ce avantaje vei avea dacă apelezi la serviciile noastre?

Indiferent dacă vrei să oferi un credit/contractezi un credit și să îl garantezi cu anumite bunuri mobile sau ai de recuperat o datorie în baza unui contract, pentru oricare din aceste situații ai nevoie de servicii MPM. Înscrierea în registrul RNPM îi oferă creditorului ipotecar posibilitatea de a-și recupera creanța și să treacă direct la executare, fără să mai fie nevoit să declanșeze un proces în fața instanțelor de judecată. 

Dacă optezi pentru serviciile noastre și prin înscrierea înaintea altor creditori se asigură rangul de preferință, înaintea acestora la distribuția prețului în eventualitatea existenței unei executări silite. Datorită experienței noastre îndelungate pe piața serviciilor de operare în RNPM ai garanția că totul va decurge bine. 

Te ajutăm cu înscrierea în RNPM și te ajutăm să îți rezolvi problemele juridice, fiscale sau contabile. Apelând la serviciile noastre vei economisi bani și timp prețios. Cu noi, ai garanția cp actele sunt completate 100% corect. Efectuăm procedurile de înscriere în RNPM simplu și rapid și îți oferim consultanță specializată pe întreaga durată a procesului, de la depunerea actelor până la aprobarea acestora.

Deservim toate tipurile de instituții și persoane care au nevoie de publicitate mobiliară, inclusiv sectoare bancare, instituții financiare nebancare, companii comerciale, executori judecătorești și creditori de diferite categorii. 

Oferim servicii juridice complete, economisind timp și bani. Te vom sprijini și te vom sfătui pe tot parcursul procesului. Ne ocupăm de cele mai dificile probleme legale și promoționale în RNPM. Excelență, viteză și profesionalism – asta oferim noi atunci când vine vorba de publicitate RNPM.

Înainte de procesul de înregistrare RNPM, clienții pot beneficia de serviciile de asistență și consultanță juridică oferite de specialiștii noștri în înregistrarea publicității mobiliare.

Servicii oferite:

 • Informații prealabile privind procedura legală pentru publicitatea mobiliară.
 • Îndrumare și asistență în completarea corectă a formularelor de notificare și a formularelor standard de cereri specifice activităților RNPM;
 • Introducerea și completarea formularelor de notificare și a formularelor de cerere tip specifice activităților RNPM.

Pentru informații clare și actualizate despre partenerii de afaceri și potențialii colaboratori care sunt înscriși în Registrul Public Imobiliar ca debitori (RNPM),apelează la serviciile noastre.  

Tipuri de documente care pot fi înregistrate pentru reclame imobiliare

Creanțe garantate cu proprietăți personale și alte tipuri de documente juridice, cum ar fi cesiuni de creanțe, vânzări condiționate, contracte de închiriere, contracte de consignație, contracte de credit, contracte de împrumut, contracte de închiriere. Reclamă imobiliară, sechestru de asigurări, înregistrarea tranzacțiilor financiare publice, înregistrarea diferitelor bunuri (automobile, utilaje agricole altele decât automobile, conturi bancare, certificate de acțiuni, certificate de acțiuni, valori, alte instrumente financiare), asigurări, etc.

Oferim servicii MPM complete in domeniul publicității imobiliare și contribuim la asigurarea mediului economic prin R.N.P.M. Nu numai că înregistrarea are loc și garantează vizibilitatea acțiunilor și operațiunilor legale statutare, dar garantează și prioritate. În calitate de operator, lucrăm îndeaproape cu clienții pentru a se asigura că operațiunile specifice sunt executate rapid, recunoscând în același timp importanța efectului juridic urmărit de beneficiari

Cu cea mai mare rapiditate, seriozitate și consiliere juridică individualizată, echipa noastră protejează prin profesionalism și respectă cerințele de publicitate impuse legal, precum și elementele esențiale ale informațiilor și confidențialității. Garantăm servicii MPM de înaltă calitate, asigurând în același timp profituri ridicate.

0 Shares
You May Also Like