Cum să alegi un inel cu diamant pentru o ocazie specială, ținând cont de forma, culoarea, claritatea și greutatea pietrei

0 Shares
0
0
0

O să îți celebrezi în curând logodna? Felicitări! Logodna este un moment unic din viața unui cuplu. Este cea care celebrează uniunea a două persoane care se iubesc și care își promit o iubire eternă. Iar inelul de logodnă, mai ales cel cu diamante, este cel care este purtător de sens, de emoții și de valori.

Aceste inele cu diamant sunt inele de logodnă prin excelență. Este un clasic atemporal care le face pe femei să viseze dintotdeauna. O piatră prețioasă de excepție care simbolizează uniunea indestructibilă. Astfel că, un inel cu diamant este cel care încarnează frumusețea și iubirea și deci este un inel perfect pentru o ocazie specială sau o logodnă.

Inele cu diamant – importanța celor patru C

Este o etapă extrem de important atunci când alegi inele cu diamant. Sunt criterii foarte importante, ce vor determina în mare parte strălucirea diamantului, frumusețea, dar și prețul său.

Primul C este cel care se referă la carate. Adică greutatea diamantului. Al doilea C se referă la tăietură. Este un element esențial deoarece va determina strălucirea și frumusețea pietrei. Al treilea C este cel care vine de la culoarea diamantului. Iar la patrulea de la puritatea pietrei, dacă aceasta conține un aliaj sau alte elemente.

Pentru a alege un inel cu diamant se recomandă să îl privești la lumina zilei pentru a vedea culoarea veritabilă a pietrei sau a pietrelor. În bijuterii se regăsesc și lămpi speciale, cu lumină rece care pot restitui o lumină apropiată cu cea a luminii naturale.

Descoperă Eleganța Atemporală a Inelelor cu Diamante - Alege Raffinamentul și Strălucirea

Tăietura diamantului

Tăietura unui diamant se referă la forma sa. Cele zece tăieturi cel mai frecvent întâlnite pe piață sunt:

  • Rotundă
  • Princess: formă pătrată
  • Ovală
  • Pera: formă de lacrimă
  • Radiant: formă dreptunghiulară cu colțuri rotunjite
  • Marquise: formă alungită
  • Inimă
  • Smarald: formă dreptunghiulară cu colțurile bizotate
  • Cushion: formă pătrată cu colțuri rotunjite
  • Triunghi.

Dimensiunea pietrei centrale a inelului este importantă

Ea dezvăluie personalitatea femeii care îl poartă. Dimensiunea diamantului este, prin urmare, un mesaj pe care îl transmiți persoanei căreia îi oferi inelul. De exemplu, chiar și acel inel de logodnă cu diamant primit de Meghan Markle, dăruit de Prințul Harry, are un diamant central de tip princess cut.

Culoarea diamantului

Diamantele incolore, care mai sunt denumite și diamante albe sunt cele mai căutate. În această categorie se pot regăsi un diamant perfect incolor, clasat de la D la F, conform Gemmology Institute of America sau GIA, sau un diamant alb nuanțat, de la G la Z. Scara de gradare GIA este o referință mondială.

Există de asemenea și diamante colorate: roz, verde, albastru, negre, portocalii, gri, maro, purpurii, roșii, violet sau măslinii. Chiar dacă nu sunt atât de clasice ca și diamantele albe, diamantele colorate sunt din ce în ce mai populare. Conferă un caracter modern inelului pe care îl ornează, chiar persoanei care îl poartă.

Puritate

Cantitatea de incluziuni din piatra prețioasă determină puritatea acesteia, claritatea sa atunci când este observată cu ochiul liber, cu o lupă sau cu un microscop. Puritatea are un impact foarte apreciabil asupra valorii pietrei prețioase și a prețului bijuteriei.

Carate

Caratul (ct) reprezintă greutatea diamantului (1 ct = 0,20 g). Tăietura și regularitatea pietrei (prezența sau absența incluziunilor) sunt folosite pentru a determina greutatea acesteia. Dimensiunea unui diamant nu corespunde neapărat greutății sale.

Inel cu diamante din aur alb, aur galben sau aur roz?

Aurul pur, metal moale și fragil, trebuie să fie asociat cu un aliaj de metal. Amestecând aurul pur cu un aliaj, este posibil să se obțină diferite culori și să se păstreze ansamblul proprietăților. Aurul galben, clasic, are culoarea originală. Aurul pur este amestecat cu argint și cupru. 

Aurul galben este un metal atemporal atunci când se aleg astfel de inele cu diamant. Aurul alb, rafinat, este cel care simbolizează bijuteria contemporană și atemporală. Este un aliaj de nichel-zinc sau paladiu. Aurul roz este constituit din aur pur și cupru și are un caracter romantic și călduros.

Aliajul este deci un criteriu care nu trebuie să fie neglijat. După ce ai decis tipul de diamant care va împodobi viitorul inel, este timpul să alegi aliajul. Dar, înainte de a face acest lucru, este important să ții cont de faptul că alegerea ta va depinde în mare măsură de culoarea și tonul pielii. Există câteva reguli de urmat.

Dacă ai pielea albă sau chiar foarte palidă, un inel aur damă de culoare galbenă cu un diamant frumos cu tăietură princess îți va scoate în evidență tenul cu o strălucire sănătoasă garantată. În plus, aurul galben conferă inelelor cu diamante un aspect foarte cald. De asemenea, acest metal prețios iese în evidență deosebit de bine atunci când este combinat cu o piesă vestimentară de culoare închisă, cum ar fi o little black dress.

Dacă ai o piele ușor mată, mixtă sau mediteraneană, acest aliaj este, de asemenea, o alegere excelentă. Cu toate acestea, îți poți permite în continuare aproape orice tip de aliaj. Pe de altă parte, dacă ai pielea de culoare ciocolatiu, cel mai bine este să optezi pentru culori reci, cum ar fi aurul alb. 

Acest tip de aliaj are avantajul de a aduce multă lumină pe pielea ta. Dar platina este în continuare un must, pentru că este mai strălucitoare și mai rezistentă decât aurul alb. În plus, nuanța gri atrăgătoare a acestui aliaj face ca diamantul să strălucească atât de puternic.

De ce să oferi inele cu diamant la o ocazie mai specială?

Admirate pentru frumusețea și pentru prestigiul lor, bijuteriile cu diamante, sunt alegerea ideală mai ales pentru o ocazie mai specială. Se potrivesc mai ales pentru o ocazie mai romantică și sunt asociate cu atașamentul dintre două persoane.

Un inel aur damă este cel mai potrivit pentru o ocazie specială precum o aniversare sau o logodnă. Transparența și strălucirea diamantului este cea care evocă puritatea și sinceritatea sentimentelor. Astfel că, diamantul este considerat piatra iubirii. Inalterabil și etern, diamantul are și proprietăți minunate, precum rezistența sa. 

Un obiect al tuturor fanteziilor, diamantul este fără doar și poate, piatra la care visează toată lumea. De altfel, chiar și Marilyn Monroe cânta – Diamonds are a girl’s best friend! Nimic nu se compară deci cu un magnific inel de logodn cu diamant, ales așa cum trebuie! 

0 Shares
You May Also Like