Ce avantaje are vopsirea electrostatica?

Ce avantaje are vopsirea electrostatica?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vorbim despre vopsire in camp electrostatic trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte.

Performanta si durabilitatea vopselei aplicate electrostatic depasesc orice alt tip de acoperire. Fiecare particula de vopsea se leaga electric de suprafata metalica vopsita. Finisajul rezultat este perfect, se usuca rapid si este extrem de rezistent. In timpul procesului de fabricatie pentru electrocasnice, mobilier de birou si automobile, straturile de finisare finale sunt cel mai frecvent aplicate prin vopsire electrostatica.

Vopselele electrostatice sunt emailuri cu luciu ridicat, pe baza de solvent, cu un continut extrem de ridicat de COV (compus organic volatil). In timpul procesului de aplicare, vopselele electrostatice degaja cantitati mari de vapori toxici; prin urmare, mediul de vopsire pentru procesul  electrostatic trebuie sa fie foarte monitorizat si sa aiba o rata mare de schimb de aer. Intr-un mediu inchis, vaporii se pot acumula, creand un pericol de explozie si punand in pericol sanatatea personalului.

In plus fata de costurile mai mari pentru vopsea si acoperiri, echipamentele electrostatice de vopsire sunt mult mai scumpe decat echipamentele de pulverizare a vopselelor cu capacitate similara fara aer si cu volum ridicat (HVLP). Din acest motiv, atunci cand ai de vopsit electrostatic cel mai eficient mod este sa apelezi la o firma care face asta si sa nu iti cumperi propriile masini de vopsire decat daca faci o afacere din asta.

Piata-tinta pentru vopsirea electrostatica este foarte restransa. Vopsirea electrostatica este utilizata pe scara larga pentru vopsirea de mobilier de birou, aparate si automobile; cu toate acestea, pentru a ajunge pe piata de electrostatice, sunt folosite instrumente speciale de vopsire si de cele mai multe ori vopsirea are loc in aceeasi fabrica unde electrocasnicele sunt produse.

Cele mai multe service-uri auto sau tinichigerii include si vopsirea electrostatica pe lista de servicii.

Vopsirea electrostatica defineste o tehnica de aplicare a vopselei care se bazeaza pe conceptul in care polii opusi se atrag. In timpul procesului de vopsire electrostatica, suprafetele metalice care sunt incarcate negativ atrag vopseaua incarcata pozitiv care provine din echipamentul special de pulverizare.

Deoarece sarcina negativa atrage vopseaua ca un magnet, vopseaua se depune eficient pe toate partile componentelor metalice. Drept urmare, vopsirea electrostatica ofera o tehnica ideala nu numai pentru acoperirea diferitelor suprafete metalice si in zone greu accesibile, ci si pentru asigurarea finisajelor uniforme si eliminarea risipei de material.

Unul dintre cele mai notabile beneficii ale vopsirii electrostatice este faptul ca sistemele de acoperire se usuca complet peste noapte. Astfel, intreprinderile isi pot relua activitatile cat mai curand iar soferii isi pot conduce mari repede masinile. Cele mai multe firme si companii care realizeaza vopsire electrostatica au un program flexibil astfel incat sa vina in ajutorul unui numar mare de persoane.

Vopseaua electrostatica are avantajul durabilitatii, ceea ce este foarte important deoarece o suprafata metalica vopsita ar trebuis sa reziste cat mai mult timp. Preturile nu sunt chiar cele mai accesibile, iar vopsirea frecventa a aceleiasi suprafete nu este dorita de nimeni, motiv pentru care investitia se va amortiza cu siguranta in timp.

0 Shares
You May Also Like