De ce este indicat sa cumparati o masina diesel?

De ce este indicat sa cumparati o masina diesel?

0 Shares
0
0
0

Masina este una dintre necesitatile oamenilor in aceste zile, si cu siguranta fiecare isi doreste sa detina o masina care sa faca fata cerintelor. Cei care circula doar in oras, si care au nevoie de o masina pentru a merge la servici, cel mai probabil isi vor alege o masina mica de oras, care consuma putin carburant.

Cei care calatoresc foarte mult alaturi de familie, si care ies cu rulota prin tara, probabil vor alege o masina cu motor diesel, care are un cuplu motor mare, astfel incat sa poata transporta fara probleme rulota respectiva.

Spre masini diesel isi indreapta atentia si cei care trebuie sa faca naveta la servici, la distanta destul de mare de casa, dat fiind faptul ca masinile cu motor diesel sunt mai econome in comparatie cu masinile care au motorul pe benzina. Soferii care “circula cu masina la consum”, sustin ca o masina diesel este mai economa cu pana la 30% in comparatie cu o masina pe benzina.

Motoarele diesel nu necesita un reglaj de aprindere, asa cum fac alte masini. De asemenea, tind sa dureze mai mult decat motoarele care folosesc o benzina standard inainte de a necesita o reparatie semnificativa. Va trebui totusi sa aveti schimbari frecvente de filtru si ulei pentru a va mentine vehiculul intr-o stare buna de functionare.

Este posibil ca unii proprietari sa aiba nevoie sa se adreseze sistemelor lor de injectie de uree pentru a mentine performanta. Majoritatea motoarelor sunt proiectate intr-un mod in care timpul si investitiile necesare pentru a le mentine in functiune sunt reduse la minimum pentru proprietari.

Motoarele diesel ofera un nivel mai mare de durabilitate, deoarece viteza motorului lor este de aproximativ 50% din ceea ce suporta o masina similara pe benzina in fiecare zi. Niciun motor nu va dura pentru totdeauna desigur, dar raporturile de compresie mai mari si puterea de cuplu ridicata necesita o inginerie robusta care duce la o viata mai lunga.

Masinile diesel au si un motor care functioneaza si la un RPM mai mic, ceea ce inseamna ca exista o frecare mai mica pe peretii cilindrului, inelele pistonului, rulmentii si alte elemente.

Exista asadar multe motive datorita carora este indicat sa cumparati o masina diesel. Trebuie mentionat insa faptul ca o masina diesel este mai pretentioasa, si trebuie condusa ca atare, pentru ca in caz contrar, riscati defectarea turbo, iar problema poate fi remediata fie inlocuind turbo, fie printr-o reconditionare.

Pretul insa, atat pentru reconditionari turbo, cat si pentru inlocuirea turbo poate fi destul de mare, mai ales daca alegeti o masina de lux. Tocmai din acest motiv, este indicat sa conduceti ca la carte o masina diesel.

In ceea ce priveste defectiunile turbo, acestea pot fi provocate de infiltrarea murdariilor in ulei, de o ungere deficitara sau de calitatea slaba a uleiului folosit. Este de-asemenea indicat sa schimbati la timp uleiul si filtrele, si sa folositi doar ulei de caltate superioara, si cele mai bune filtre pentru masina dvs., recomandate de producator. In acest fel, veti proteja turbo, si va veti salva de la o cheltuiala considerabila.

0 Shares
You May Also Like