Gradinita de stat sau gradinita particulara: Ce alegem?

Gradinita de stat sau gradinita particulara: Ce alegem?

0 Shares
0
0
0

Fiecare parinte doreste sa ii ofere celui mic tot ceea ce este mai bun, iar in afara de toata dragostea si toata afectiunea, cu siguranta conteaza foarte mult si alti factori, cum ar fi locul in care il inscrie la gradinita.

Unii parinti se gandesc fara sa stea pe ganduri sa alega o gradinita de stat, mergand pe ideea ca este gratuita si ca nu trebuie sa isi faca griji din punct de vedere financiar. Plus de asta, acestia cred ca la o gradinita privata taxele sunt foarte mari, ceea ce cu siguranta nu este adevarat, iar mai multe detalii puteti afla in continuare despre acest subiect.

Alti parinti nu sunt deloc incantati de gradinitele de stat, si se gandesc foarte serios sa isi inscrie copilul la gradinita particulara sector 1. Despre acest subiect vom discuta insa in continuare, si vom vedea daca este rentabil pentru parinti sa isi inscrie copiii la o gradinita de stat sau la o gradinita privata.

Gradinita de stat

Vom incepe mai intai de toate cu gradinita de stat, pentru ca in fiecare oras exista multe gradinite de stat, si mai putine gradinite private. Ei bine, daca va intrebati de ce ar fi indicat sa va duceti copilul la o astfel de gradinita, veti putea afla in continuare.

In primul rand, aici exista educatoare care au o mare experienta (uneori prea mare), iar personalul didactic de la gradinitele de stat cu siguranta are studii de specialitate, iar aici ne referim la Liceul de Pedagogie.

Cele mai multe educatoare de aici sunt acreditate de catre MECT, iar acesta este cu siguranta un mare avantaj. In plus, parintii nu vor avea de suportat costuri, eventual vor plati masa pentru cei mici (nu toate gradinitele au aceasta optiune).

Insa, trebuie sa aducem in discutie faptul ca exista si o multime de dezavantaje ale acestor gradinite, iar parintii ar trebui sa le cunoasca. In primul rand, chiar educatoarele pot reprezenta un dezavantaj pentru ca desi au studii de specialitate si sunt acreditate de catre MECT, in majoritatea cazurilor au o oarecare varsta, iar copiilor le place sa stea in apropierea tineretului.

Apoi, educatoarele care deja au o oarecare varsta, deja nu mai au la fel de multa rabdare cu cei mici, iar acesta poate fi un alt mare dezavantaj. Parintii ar trebui sa tina neaparat cont de acest detaliu.

Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca in gradinitele de stat mobilierul nu se prezinta in cele mai bune conditii. Spatiile de joaca de afara nu arata tocmai perfect in majoritatea gradinitelor, iar conditiile nu sunt cele mai bune.

De aceea, multi parinti se gandesc foarte serios sa isi inscrie copiii la o gradinita privata, iar in continuare puteti descoperi mai multe detalii legate de aceste gradinite.

Gradinite private.

Aici exista foarte multe avantaje si foarte putine dezavantaje. In primul rand, educatoarele sunt tinere, vorbitoare de limbi straine si au foarte multa rabdare cu cei mici, se ataseaza mult mai repede de ei, iar cei mici vor fi cuceriti rapid de catre acestea. Pentru parinti acesta este un mare avantaj, pentru ca stiu ca isi lasa copiii pe “maini bune”.

Mobilierul din salile de clasa este nou, in timp ce conditiile in general vorbind sunt la superlativ, deci si din acest punct de vedere, merita ca parintii sa isi inscrie copiii la o gradinita particulara sector 1.

Apoi, nu trebuie sa uitam de faptul ca la gradinitele private, grupele de copii vor fi mai mici, in jur de 15 copii vor fi intr-o grupa. Aceasta este un alt avantaj pentru ca avand mai putini copii in grupa, educatoarele le pot acorda mai multa atentie in parte tuturor copiior.

Siguranta si securitatea este de-asemenea un alt avantaj pe care il au gradinitele mici, pentru ca aici exista sisteme de monitorizare video, exista paznici de-asemenea, astfel incat cei mici sa fie mereu in siguranta.

In plus, atunci cand parintii au unele solicitari, mai repede sunt luate in considerare la privat decat la stat, deci iata inca un motiv pentru a alege o gradinita privata in locul unei gradinite de stat.

Dezavantajul ar fi aici legat de faptul ca parintii trebuie sa plateasca o taxa, iar adin acest motiv multi parinti nu doresc sa isi inscrie copiii la o asemenea gradinita. Trebuie insa sa fim realisti, nu vor plati o avere, iar atunci cand vine vorba despre binele copilasilor lor, parintii cu siguranta nu vor vedea acest dezavantaj, drept un factor decisiv.

Acestea sunt asadar in mare parte cele mai importante detalii de mentionat atat in ceea ce priveste avantajele gradinitelor private cat si dezavantajele acestora, dar si avantajele si dezavantajele gradinitelor de stat.

Dupa cum se poate vedea, cele mai bune conditii le ofera gradinitele private, dar cu siguranta fiecare parinte stie ce buget are la dispozitie, si unde trebuie sa isi inscrie copilul la gradinita.

 

0 Shares
You May Also Like