Bormasina - ce este si de ce sa o folosesti?

Bormasina – ce este si de ce sa o folosesti?

0 Shares
0
0
0

O bormasina este cu siguranta un instrument util in timpul renovarilor. Dar inainte de a decide ce sa iti cumperi, ar trebui sa iei in considerare sarcinile cu care bormasina va trebui sa se confrunte si sa afli caracteristicile de baza si parametrii dispozitivului.

In prezent, exista multe modele pe piata care difera atat legat de pret, cat de calitate sau scopul acesteia. Deci, este cazul sa te intrebi: ce bormasina Dewalt sa cumperi?

Bormasina va atrage persoanele care nu vor sa utilizeze dispozitive un cablu. Este un instrument ideal care va functiona chiar si in locatii unde nu exista priza electrica. Modelele unghiulare echipate cu un cap rotativ sunt o solutie foarte interesanta.

Faciliteaza lucrul in locuri greu accesibile. Exista, de asemenea, modele cu o functie de gaurire si insurubare.

Iata caror aspecte sa acorzi atentie atunci cand alegi o bormasina:

Puterea

Nu numai ca afecteaza perioada cat poti folosi un dispozitiv, ci te ajuta si sa alegi materialele pe care poate fi folosita. Pe materialele mai dure nu vei putea folosi o bormasina, decat daca puterea acesteia este mai mare.

Tensiunea

Ar trebui sa tina cont de felul si modul utilizarii dispozitivului. Aceasta inseamna ca ai la dispozitie:

  • 3,6 pana la 4,8 V – functioneaza cel mai bine la asamblarea mobilierului sau a electrocasnicelor,
  • 6,5 pana la 10 V – se vor dovedi bune in lucrari de renovare mai putin solicitante sau in timpul bricolajului,
  • 9,6 – 14 V – potrivit pentru lucrari frecvente si intensive. Folosind o bormasina va fi posibil sa gauresti diferite materiale. Astfel de modele, in unele cazuri, au si angrenaje care iti permit sa reglezi puterea in timp ce o folosesti
  • 18 V si mai mult – dispozitivele cu aceasta tensiune sunt cu siguranta destinate profesionistilor.

Carcasa

Carcasa si aspectul acesteia depinde de lucrarile pentru care poate fi folosita, astfel incat dispozitivele pot avea diferite forme:

  • Litera T – dispozitivele de aceasta forma sunt cele mai des utilizate pentru actionarea suruburilor,
  • Litera P – dispozitivele de aceasta forma sunt utilizate pentru realizarea gaurilor.

Dimensiunea

Trebuie sa fie adecvata, astfel incat utilizatorul sa aiba cel mai mare confort posibil atunci cand opereaza dispozitivul. Aranjarea butoanelor este de asemenea importanta.

Cuplu

Determina forta cu care vor fi insurubate suruburile si cat de adanci pot fi incorporate.

Numar de trepte

Dispozitivele au cel putin doua trepte. Prima este responsabila pentru viteza mai mica si cuplul mai mare, datorita caruia dispozitivul este excelent pentru actionarea suruburilor. A doua este responsabila de foraj.

Greutatea

Chiar daca nu este un aspect de o importanta majora, cu toate acestea, merita sa alegi un dispozitiv usor, deoarece mana poate obosi in timpul lucrarilor mai lungi,

Timp de lucru si incarcare

Timpul de lucru depinde de capacitatea bateriei exprimata in Ah.

Baterie

Cea mai populara baterie de astazi este litiu-ion (Li-ion). Au parametri foarte buni si sunt usori.

Bormasinile cu siguranta nu vor cauza prea multe probleme utilizatorului. Utilizarea lor este foarte confortabila, ceea ce se traduce printr-o eficienta sporita in performanta muncii.

0 Shares
You May Also Like