Angajarea temporară a lucrătorilor asiatici, o soluție eficientă pentru gestionarea fluctuației personalului din anumite industrii

Angajarea temporară a lucrătorilor asiatici, o soluție eficientă pentru gestionarea fluctuației personalului din anumite industrii

0 Shares
0
0
0

Fotografie de krakenimages pe Unsplash.com

Există multe industrii care experimentează fluctuații sezoniere ale personalului, ceea ce înseamnă că nivelul cererii de forță de muncă variază în funcție de anumite perioade ale anului. Aceste industrii pot avea nevoie de mai mulți angajați în anumite sezoane pentru a face față cererii crescute sau pot reduce personalul în perioadele mai puțin aglomerate. Vorbim în principal de industria turismului și a ospitalității, agricultură, construcții, retail, dar și de industria evenimentelor și a divertismentului. 

Dacă și tu te confrunți cu o astfel de fluctuație a personalului și nu știi cum să o gestionezi, serviciile de leasing de personal asiatic ar putea fi o soluție optimă. Iată de ce!

Costuri reduse de personal

Angajarea temporară a lucrătorilor asiatici poate fi o alegere economică din punct de vedere al costurilor. Folosirea unor servicii de leasing de personal poate fi mai rentabilă decât angajarea permanentă. Poți economisi bani pe termen lung, deoarece nu trebuie să suporți cheltuieli suplimentare asociate cu taxele și impozitele aferente unui contract de muncă sau cu formarea personalului. Dacă alegi o firmă de leasing de personal serioasă, cum este work-finder.eu, nu vei avea bătăi de cap și te vei putea ocupa doar de gestionarea cererii crescute.

Flexibilitate 

Leasingul de personal îți oferă o flexibilitate mare în ceea ce privește gestionarea resursei umane. Poți aduce angajați temporari pentru a acoperi fluctuația într-un anumit sezon sau poți gestiona proiecte specifice fără a fi nevoie să angajezi personal pe termen lung. Mai mult decât atât, ai posibilitatea să alegi oameni calificați și specializați în anumite domenii. Aceștia se vor integra rapid în noua echipă și vor contribui la acoperirea cererii în sezonul aglomerat.

Gestionarea riscurilor

Un alt motiv pentru care ar trebui să angajezi lucrători temporari asiatici prin intermediul unor agenții de leasing este externalizarea riscurilor asociate cu gestionarea personalului. Litigiile de muncă, administrarea beneficiilor și reglementările legale  nu mai intră în responsabilitatea ta, ci a companiei de leasing de personal. În plus, nu mai trebuie să îți faci griji în perioadele cu volum de muncă redus, deoarece personalul temporar poate fi pur și simplu retras, fără ca angajații să fie concediați sau disponibilizați. Acesta este de fapt și scopul agențiilor de leasing de personal, să îți ofere acces rapid la resursele umane calificate doar atunci când ai nevoie. În acest mod, tu te poți concentra pe activitățile principale. 

În concluzie, astfel de companii care îți aduc oamenii potriviți exact atunci când ai nevoie, pot fi o soluție optimă pentru diminuarea fluctuației de personal din cadrul unei afaceri, oferindu-ți multe beneficii, de la flexibilitate la reducerea riscului, reduceri de costuri și accesul la persoane calificate. Cu toate acestea, este important să menționăm faptul că, succesul unui astfel de proces depinde și de agenția de recrutare cu care alegi să colaborezi. Aceasta trebuie să fie de încredere, iar clauzele contractelor clare, pentru asigurarea unui parteneriat fructuos.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like