Top 10 activități practice și utile pentru joc și joacă

Top 10 activități practice și utile pentru joc și joacă

0 Shares
0
0
0

Poză de Artem Kniaz pe Unsplash.com

 

Odată cu trecerea timpului, vechile jocuri din copilărie au fost înlocuite cu altele noi, care mai de care mai interesante. În timp ce tehnologia evoluează, tentațiile copiilor sunt tot mai mari pentru a utiliza gadget-urile în loc să se joace pe afară sau în colectivitate. Pe de altă parte, nevoia de utilizare a metodelor moderne de învățare îi provoacă pe copii la noi căutări și îi determină să folosească tot mai mult internetul. Specialiștii în psihologia educației au descoperit că programele de limitare a internetului sunt destul de eficiente, din perspectiva controlului parental. În plus, este nevoie de folosirea timpului liber în scop educativ sau recreativ, fără a dăuna sănătății fizice și mintale a viitorilor adulți. În continuare vei descoperi care sunt cele mai practice și utile activități care să-i țină ocupați pe copii și cum să le captezi atenția pentru a colabora în mod eficient.

 

Captează atenția copiilor cu jocuri interesante!

Dacă ți-e dor de jocurile din copilărie le poți adapta ușor pe cele noi cu unele de pe vremuri. Astfel, dacă ai în grijă mai mulți copii vei pregăti diferite jocuri, pe grupe de interes. Nu trebuie să le placă tuturor aceleași glume sau jocuri. În cazul în care copiii vor să se joace singuri, poți să-i urmărești îndeaproape și doar să-i ghidezi pentru a respecta unele reguli de grup sau de joc.

Top 10 activități practice și utile în aer liber

  1. Jocul cu zmeul se adaptează confecționând planorul din pânză frumos colorată, cu o coadă care să fluture în vânt când se înalță în aer;
  2. Jocul cu identificarea planetelor, în timp ce-și alege fiecare copil câte o planetă preferată;
  3. Jocul „Pânza prieteniei”, ideal pentru a consolida relațiile dintre copii printr-o bună comunicare;
  4. Jocuri de pe Biroticienii.ro, care mai de care mai educative. Astfel, dacă vrei să testezi creativitatea copiilor descoperă accesorile craft de aici și vei obține rezultate optime;
  5. Jocul „Vânătoarea de comori”, în care poți ascunde diferite obiecte în zona de joacă, pentru a fi găsite de micuți;
  6. Jocul de-a v-ați ascunselea într-un spațiu bine stabilit și delimitat, pentru a preveni riscurile;
  7. Jocuri cu mingea, pe echipe sau individual pentru testarea abilităților motorii;
  8. Jocul cu baloane de săpun sau cu pistoale cu apă, ideale pentru copiii mici;
  9. Jocul „șotronul” adaptat, în care se adaugă diferite obstacole sau reguli noi;
  10. Jocul de desene pe asfalt, foarte îndrăgite de copii.

Dacă știi să te implici în realizarea acestor activități recreative sau instructiv-educative vei descoperi la copii noi valențe sau abilități, care se dezvoltă odată cu creșterea.

 

Cum să ai controlul în timp ce copiii se joacă?

 

Deoarece nu totdeauna copiii te vor în mijlocul lor, este bine să stai deoparte și să-i urmărești îndeaproape. În prezent, când poți urmări copilul și de la distanță, pe camere de supraveghere sau prin intermediul unei aplicații poți să ai controlul la orice oră. Copiii mai mari îi pot supraveghea pe cei mici în timp ce se joacă împreună, fără ca aceștia să simtă presiunea controlului parental. Toate aceste jocuri contribuie la buna creștere și dezvoltare a copiilor, în măsura în care timpul de joacă este bine stabilit. De eficiența acestor activități recreative depinde formarea viitorilor adulți și de aceea este nevoie de grijă, înțelegere și experiență de viață.

 

Prin urmare, când vrei să formezi viitori adulți competenți și creativi, alege jocurile potrivite pentru copiii pe care-i educi și stai aproape de ei permanent, într-un mod sau altul.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

You May Also Like