Ai început campaniile agricole? Care sunt cele mai dese probleme ce pot apărea în câmp și cum le poți rezolva rapid

Ai început campaniile agricole? Care sunt cele mai dese probleme ce pot apărea în câmp și cum le poți rezolva rapid

0 Shares
0
0
0

Pentru majoritatea oamenilor, vara este o perioadă a concediilor și relaxării, în timp ce pentru alții este momentul în care începe munca. Programul de muncă al agricultorilor diferă față de cel al oamenilor din alte domenii, deoarece trebuie să respecte o planificare a lucrărilor și să planteze, recolteze și să erbicideze atunci când e momentul. Amânarea sarcinilor și nerespectarea programului va afecta atât calitatea, cât și cantitatea recoltei. Există, bineînțeles, și factori externi care nu pot fi controlați, cum este vremea. De aceea, agricultorii trebuie să aibă bine pus la punct tot ceea ce ține de ei.

Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere pentru ca problemele să nu îți afecteze lucrările 

         Înainte de a porni spre câmp trebuie să te asiguri că totul este pregătit pentru a evita apariția situațiilor neplăcute. Funcționarea optimă a utilajelor este importantă pentru orice activitate agricolă. Pentru a te asigura că acestea vor fi mereu într-o stare bună trebuie să le îngrijești corespunzător și când situația o impune să le schimbi. Chiar dacă cea mai bună soluție este să previi apariția problemelor atunci când ești în câmp, este important să fii pregătit în cazul în care trebuie să rezolvi rapid o situație neprevăzută.

  1.   Defecțiuni ale utilajelor

Oricât de noi și îngrijite ar fi utilajele pe care le folosești, atunci când ești în câmp acestea s-ar putea strica sau ar putea să nu mai funcționeze corespunzător. Cel mai mare obstacol pe care îl ai este acela al lipsei de acces la curent pentru a putea folosi sculele necesare pentru reparații. De aceea, un generator Stager YDE15000T3 trifazat de pe rosolar-shop.ro va fi un ajutor de nădejde atunci când trebuie să rezolvi rapid și eficient o problemă. Acesta este mobil și poate fi transportat cu ușurință în zonele pe care le lucrezi. De asemenea, pentru că acesta se alimentează cu motorină este asigurată o funcționare mai îndelungată.

  1.   Pană de combustibil

Se poate întâmpla ca din neatenție, din grabă sau din dorința de finaliza cât mai multe hectare într-un timp record să rămâi fără combustibil. Până vei ajunge la o benzinărie și să umpli butoaiele sau rezervorul cu combustibil pentru a-ți putea continua lucrările vei pierde destul de mult timp. De aceea, un rezervor deja plin în spatele camionetei pe care o folosești când mergi în câmp este soluția potrivită. Astfel, vei putea avea întotdeauna la îndemână o rezervă de combustibil pe care să o folosești când ai nevoie, iar lucrările tale nu vor trebui să sufere o amânare.

  1.   Deshidratare

Când te gândești la problemele care pot apărea în câmp, cele mai multe care îți vin în minte sunt legate de utilaje. Totuși, pentru că munca se face pe caniculă și durează mult, trebuie să te gândești și la riscurile la care te expui. Este important să fii atent la alimentație și la consumul de lichide atunci când lucrezi perioade lungi în temperaturi ridicate. De aceea, cel mai important este să te asiguri că ai mereu la tine lichide pentru a le consuma pe parcursul zilei.

            Așadar, atunci când ești pregătit corespunzător poți rezolva rapid și eficient orice problemă care ți-ar putea amâna activitățile!

Sursă foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like