De ce cumparatorii online prefera sa foloseasca chatul online de pe site in locul altor canale de comunicare

De ce cumparatorii online prefera sa foloseasca chatul online de pe site in locul altor canale de comunicare?

0 Shares
0
0
0

Multe companii cu care am vorbit sustin ca modul comod de a comunica prin chat-ului live este motivul principal pentru care clientii aleg sa il foloseasca. Emily Duke, Director Marketing pentru Diamond Envy, subliniaza paralele dintre chat-ul live si alte doua forme de comunicare foarte populare:

„Chatul live are o comoditate suplimentara, in special pentru cei obisnuiti sa trimita mesaje text si instantaneu. Ofera satisfactii instantanee (in timpul orelor de lucru) pe care serviciul de e-mail nu le poate oferi uneori. De asemenea, este o solutie utila pentru cei care prefera sa nu apeleze prin telefon si care considera ca informatiile primite la telefon sunt atat de volatile incat se pierd foarte repede.”

Furnizarea unui serviciu confortabil este, desigur, un obiectiv strategic demn de luat in calcul. Mai practic, majoritatea companiilor cauta cele mai bune solutii care sa genereze conversii in timp ce mentin si clientii multumiti.

Multe companii cu care am vorbit spun ca clientii sunt adesea mai motivati sa puna o intrebare prin chat live. Dupa cum noteaza Katie Meurin, director de marketing al ZCO Corporation :

„Cred ca oamenii sunt intimidati vorbeasca la telefon cu un reprezentant de vanzari si sa puna intrebari despre preturi sau alte detalii care i-ar putea ajuta sa cumpere un produs sau sa solicite un serviciu. Chat-ul in direct le permite sa obtina raspunsuri fara intarziere, dar le ofera si posibilitatea sa iasa de pe chat cand doresc si sa revina.”

Un alt proprietar de afaceri, Jared Staver din Staver Law Group din Chicago, subliniaza ca chat-ul live prezinta o bariera mai mica la primul contact cu un client:

„Consider ca elimina presiunea initiala pe care un client o poate simti in momentul in care vorbeste cu un avocat. In comparatie cu e-mailul, chat-ul live este mult mai eficient pentru noile perspective de afaceri. Ofera satisfactie instantanee; cu alte cuvinte, potentialul client nu trebuie sa astepte un e-mail de raspuns si este multumit stiind ca vorbeste cu cineva in timp real. ”

Intreprinderile spun ca implementarea chatului live este rapida si fara costuri foarte mari. Selectarea unei platforme software pentru servicii si asistenta pentru clienti poate fi o provocare descurajanta pentru multe companii. Dupa ce un sistem este ales si pus in aplicare, multe intreprinderi sunt motivate sa il foloseasca indiferent de provocarile cu care se confrunta, in mare parte pentru a evita nevoia de a trece la un nou sistem.

Este foarte important insa de mentionat ca atunci cand se opteaza pentru colaborarea cu o firma ca www.livesuport.ro, este mult mai simplu pentru companii sa gestioneze corespunzator chaturile, fara niciun fel de problema, deoarece o intreaga echipa se va ocupa de acest aspect.

Specialistii din domeniu vor furniza pe langa informatiile obtinute de la clienti si statistici cu privire la demografia publicului, varsta si toate informatiile importante de care o firma are nevoie pentru a isi imbunatati serviciile si pentru a oferi clientilor ceea ce isi doresc sa vada sau sa afle.

0 Shares
You May Also Like