Tot ce trebuie sa stiti despre parchet

Tot ce trebuie sa stiti despre parchet

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de pardoseli elaborate, parchetul domneste suprem. Construit din bucati mici de lemn tare, montate impreuna in modele geometrice, parchetul adauga un element de design dramatic oricarei incaperi. In Statele Unite ale Americii de exemplu, parchetul a atins varful de popularitate in anii 1960, iar apoi, la fel ca in multe tendinte de boom, cererea a incetinit.

Recent, insa, parchetul a dat semne de revenire, datorita in mare parte noilor tehnici de fabricatie care ofera consumatorilor o gama mai larga de specii si motive de lemn. Asadar, continuati sa cititi pentru a afla despre avantajele si si dezavantajele parchetului, preturi, instalare si intretinere, pentru a decide daca aceasta pardoseala indrazneata de sub picioare este potrivita pentru dvs.

Parchetul provine din termenul francez „parchet”, care inseamna „compartiment mic”. Este originar din Franta in secolul al XVII-lea, unde artizanii au creat desene elaborate prin taierea si montarea unor bucati geometrice mici de lemn impreuna, cateodata, spre podea.

Din cauza abilitatii si a timpului necesar, podelele de parchet au fost initial instalate in gospodariile bogate si a cladirile publice.

POSIBILITATI SI PRETURI DE PARQUET

In timp ce artizanii pot inca imbina un parchet personalizat, marea majoritate a parchetului modern vine in dale patrate, cu fasii de foioase lipite de o plasa sau o baza subtire de placaj.

Parchetul personalizat este rar intalnit in casele rezidentiale astazi, deoarece necesita totusi taierea individuala a pieselor de lemn si asamblarea lor in mod puzzle, pentru a forma mozaicuri, mandale si alte modele complexe. Putinele companii specializate in parchet personalizeaza in clipa de fata parchetul, insa costul pentru metru patrat, difera in functie de nivelul de complexitate.

Placile de parchet sunt produsul ales pentru casele de astazi – si sunt prietenoase. O varietate de lemn de foioase, inclusiv stejar, castan, frasin si nuc sunt populare in acesteplaci; si puteti gasi, de asemenea, unele specii de lemn exotice si bambus. Placile de parchet se vand la cutie.

Avantajele parchetului

  • Varietate, cu zeci de modele complexe disponibile.
  • Atractia calda a lemnului real.
  • Instalarea placilor este prietenoasa cu bricolajul, fara a fi necesare cuie.

Dezavantajele parchetului

  • Nu trebuie instalat in subsoluri, din cauza problemelor comune de umiditate.
  • Nu trebuie instalat sub grad (in subsoluri) din cauza problemelor comune de umiditate.
  • Poate necesita inlocuirea, odata cu trecerea timpului.

SFATURI DE INSTALARE

Multi antreprenori si profesionisti ai pardoselilor sunt abili in instalarea placilor de parchet, dar daca alegeti sa mergeti cu un profesionist sau sa abordati singuri locul de munca, urmatorii indicatori va vor oferi o idee despre ce este vorba. Retineti ca specificatiile producatorului variaza, asa ca respectati intotdeauna instructiunile incluse pe cutia de parchet.

Pregatirea pentru instalare. Parchetul ales de pe https://www.gudart.ro/parchet-din-lemn, trebuie instalat pe un substrat stabil, cum ar fi un pardoseala robusta. Substratul trebuie sa fie uscat si nivelat perfect. Indepartati placile de baza inainte de instalare.

Lasa-l sa se aclimatizeze. Parchetul este un lemn real si trebuie sa se aclimatizeze in camera in care va fi asezat pentru a reduce riscul aparitiei de goluri ulterior intre benzi. Timpul standard de aclimatizare a lemnului tare este de doua saptamani. Pur si simplu asezati cutiile de parchet in camera; nu este nevoie sa scoateti placile de parchet.

Figurati-va aspectul cu atentie. Modelele de placi de parchet se repeta cu fiecare placa ulterioara, iar daca randurile nu sunt perfect drepte sau nu sunt aliniate exact cu peretii, rezultatul final va fi amator.

Nu toate camerele sunt perfect patrate si va trebui sa luati in considerare acest lucru atunci cand creati un aspect. Placile vin cu instructiuni detaliate despre cum sa dezvoltati un aspect al podelei. Urmati aceste indicatii pentru rezultate profesionale.

Folositi materialele si instrumentele recomandate. Instrumentele si materialele recomandate sunt concepute pentru a va oferi cele mai bune rezultate, asa ca tineti neaparat cont de acest detaliu.

Taiati cu un ferastrau, nu cu un ferastrau circular. Desi este o practica standard sa taiati alte tipuri de pardoseala din lemn cu un ferastrau circular, parchetul vine adesea cu fire mici incorporate in fasii de lemn. Aceste fire se pot incurca in lama de filare a unui ferastrau circular, creand un pericol, distrugand placa. Miscarea in sus si in jos a unui fierastrau trece prin lemn si sarma fara probleme.

INTRETINEREA PARQUETULUI

Protejati-va investitia cu ingrijirea potrivita si parchetul dvs. va arata frumos ani de zile:

  • Pentru ingrijirea zilnica, stergeti parchetul cu o microfibra sau un mop de praf, de lana pentru a indeparta praful si firimiturile usoare.
  • Stergeti imediat varsarile umede cu prosoape absorbante de hartie. Folositi o carpa umeda sau un burete pe petele lipicioase.
  • Aspirati o data pe saptamana sau, dupa cum este necesar, folosind un dispozitiv de fixare cu perie.
  • Folositi un produs de curatare conceput pentru podelele din lemn , o data pe luna sau, dupa cum este necesar, pentru a mentine un aspect luminos si stralucitor.
  • Evitati produsele de curatare a mobilierului din lemn, care pot face parchetul alunecos periculos.
  • Nu folositi un mop cu aburi. Caldura si umiditatea pot deteriora finisajul si chiar pot umfla boabele de lemn.
  • Nu aplicati ceara de podea sau produse de lustruit destinate pardoselilor de vinil sau gresie ceramica – acestea ar putea deteriora finisajul.
0 Shares
You May Also Like