De ce este indicat sa va izolati locuintele?

De ce este indicat sa va izolati locuintele?

0 Shares
0
0
0

Cand va ganditi la izolatie, va ganditi cel mai probabil la modul in care izolatia va poate mentine caldura in timpul iernii.

In realitate, insa, izolatia este benefica pentru casa dvs. pe tot parcursul anului, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol veti avea posibilitatea de a descoperi cateva dintre motivele datorita carora, noi suntem de parere ca in cazul in care inca nu aveti locuinta izolata, este necesar sa o izolati cat mai rapid.

Cititi asadar pana la final, pentru a descoperi informatii foarte importante!

Izolarea locuintei va ofera un confort ridicat

Deoarece izolarea locuintei va va mentine casa calda pe timp de iarna si va va oferi racoare pe timp de vara, alaturi de intreaga familie veti fi confortabil tot timpul anului, fara a fi nevoie sa va puneto unitatea HVAC vara cand este foarte cald. De-asemenea, nu va mai fi nevoie sa va bazati pe paturi suplimentare sau sa investiti bani inutil. Deci, izolati-va casa, iar cea mai buna izolatie va va oferi doar beneficii.

Economii de energie: izolatia cladirii va reduce costurile de energie

Un sistem de izolare care este proiectat si instalat corespunzator, reduce imediat nevoia de energie si duce la economii semnificative.

Pe conductele si suprafetele fierbinti, pierderea de caldura poate fi redusa de pana la de 20 de ori. Un sistem proiectat, izolat si intretinut corespunzator reduce semnificativ costurile de energie, ceea ce economiseste bani si protejeaza mediul inconjurator.

O cantitate incredibila de energie se pierde prin robinetele neizolate, conductele goale sau acolo unde izolatia este defecta.

Evaluarea economiilor de energie

Un sistem de izolare proiectat si instalat corect, va reduce foarte repede nevoia de energie si va duce la economii semnificative. Un evaluator energetic de izolatie certificat poate documenta economiile reale si poate calcula economiile potentiale cu o actualizare a izolatiei.

Randamentul impresionant al investitiei: izolatia este o rambursare rapida

Reducerea costului energiei inseamna imbunatatirea rentabilitatii. Un sistem de izolare proiectat si instalat in mod corespunzator, ofera un profit excelent al investitiilor si rambursare rapida prin economii de costuri. Izolatia este o investitie cu risc redus, deoarece economiile si rambursarea pot fi prognozate cu un grad ridicat de precizie.

Izolatia este una dintre putinele tehnologii in care rambursarea investitiei este considerata mai mult decat acceptabila in comparatie cu multe alte echipamente sau achizitii de intretinere.

In situatia in care se mentine sistemul izolat, economiile din investitie continua pe toata durata vietii izolatiei. De fapt, gandindu-va mai bine, va costa mai mult sa nu nu va izolati cladirea, decat sa o izolati, pe termen lung. In cele mai multe cazuri, izolatia este platita de bugetul de intretinere si apoi reduce bugetul de operare pe durata de viata a sistemului.

Protejati mediul datorita reducerii emisiilor de poluanti cu izolatie

Izolatia reduce consumul de energie, ceea ce inseamna ca se ard mai putini combustibili fosili pentru a produce acea energie de care locuinta are nevoie. Aceasta, la randul sau, scade cantitatea de gaze poluante, cum ar fi dioxidul de carbon si dioxidul de sulf emise in atmosfera.

Deoarece dioxidul de carbon este unul dintre principalele gaze cu efect de sera care contribuie la incalzirea globala, iar dioxidul de sulf este componenta principala a ploilor acide, izolatia joaca un rol semnificativ in protejarea mediului.

Izolatia nu este asociata de obicei cu controlul poluarii. Daca energia este economisita, atunci toata economia asociata cu generarea acelei energii este de asemenea economisita.

Controlul zgomotului cu izolatie

Un sistem bine izolat ajuta la reducerea nivelului de zgomot prin absorbtia sunetului emis. Acesta este un beneficiu la care este greu sa punem pret, dar stim cu totii ca se intampla. Zgomotul poate avea un impact serios asupra sanatatii, insa nu mai trebuie sa va faceti griji din cauza zgomotului din moment ce optati pentru izolarea locuintei.

Materialele de izolatie sunt utilizate pentru a ingloba sau a inchide surse generatoare de zgomot si pentru a reduce zgomotul la niveluri acceptabile, astfel incat stresul si nemultumirea sa nu va mai afecteze. Izolatia reduce nivelul zgomotului atat exterior cat si interior, impiedicand transmiterea sunetelor exterioare catre interiorul cladirii si absorbind sunete reverberante in interiorul cladirii.

Valoarea revanzarii

Cand vine vorba de izolare, nu multi oameni se gandesc la valoarea revanzarii proprietatii. Daca va ganditi sa va vindeti casa in urmatorii cinci ani, actualizarea izolatiei dvs. poate fi diferenta dintre o vanzare rapida si o vanzare lenta, dar si dintre o valoare mai mare si o valoare mai mica a proprietatii. Este posibil chiar ca persoanele interesate sa va cumpere locuinta, sa se razgandeasca daca locuinta nu este bine izolata.

Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile de mai sus, izolatia reprezinta oarecum o necesitate pentru orice locuinta si pentru orice alta cladire, din moment ce ofera atat de multe beneficii. Tocmai de aceea, in cazul in care inca nu v-ati izolat locuinta sau orice alta cladire pe care o detineti, ar fi indicat sa va ganditi sa faceti acest lucru in cel mai scurt timp, pentru a va bucura de beneficiile enumerate in acest articol.

 

0 Shares
You May Also Like