7 simptome care spun că ai nevoie de un tratament de canal

0 Shares
0
0
0

Singura modalitate de a ști cu siguranță dacă aveți nevoie de un tratament de canal este să faceți o vizită la dentist. Dar există mai multe semne la care trebuie să fiţi atenţi. Dacă observați oricare dintre aceste simptome, este important să consultați cât mai curând posibil medicul dentist. Cu cât dintele este tratat mai devreme, cu atât rezultatul va fi probabil mai bun.

1. Durere persistentă

Durerea persistentă de dinți este unul dintre semnele care arată că este posibil să aveți nevoie de un tratament de canal radicular. Durerea poate fi permanentă sau poate dispărea din când în când, dar revine mereu.

Durerea de dinți poate avea și alte cauze în afară de canalul radicular. Dar, indiferent de cauza, este o idee bună să vă consultați medicul dentist dacă aveți dureri de dinți, mai ales dacă durerea este persistentă.

2. Sensibilitate la căldură și frig

Vă dor dinţii atunci când mâncaţi mâncare caldă sau când beţi o ceașcă de cafea? Sau poate când mâncaţi înghețată sau beţi un pahar de apă rece. Este posibil să aveți nevoie de un tratament de canal radicular dacă această durere persistă o perioadă lungă de timp, chiar și după ce încetați să mâncați sau să beți.

3. Decolorarea dintelui

O infecție a pulpei dintelui poate cauza decolorarea acestuia. Traumatismele dintelui sau deteriorarea țesutului intern pot deteriora rădăcinile și pot da dintelui un aspect negru-gri.

Deși decolorarea dintelui poate avea şi alte cauze, este întotdeauna o idee bună să vă consultați medicul dentist dacă observați că un dinte își schimbă culoarea.

4. Gingii umflate

Umflarea gingiilor în apropierea dintelui dureros poate fi un semn al unei probleme care necesită un tratament de canal radicular. Este posibil să aveți și un mic cos pe gingie. Aceasta se numește furuncul, parulis sau abces.

5. Durere la mestecare sau la atingerea dintelui

Dacă dintele este sensibil la atingere sau când mâncaţi, acest lucru ar putea indica prezenţa unor carii dentare severe sau leziuni ale nervilor, care ar putea necesita un tratament de canal radicular, mai ales dacă sensibilitatea persistă în timp și nu dispare atunci când încetați să mâncați.

6. Un dinte ciobit sau crăpat

Dacă v-aţi ciobit sau crăpat dintele într-un accident, în timpul practicării unui sport de contact sau mestecând ceva tare, bacteriile se pot instala și pot duce la inflamație și infecție. Chiar dacă dintele nu se ciobiește sau crapă, leziunea poate totuşi afecta nervii dintelui. Nervul se poate inflama și poate provoca durere și sensibilitate, ceea ce poate necesita un tratament de canal radicular.

7. Slăbirea dintelui

Atunci când un dinte este infectat, acesta se poate slăbi. Acest lucru poate fi cauzat şi de alți factori, în afară de necroza pulpară (moartea nervilor), dar poate fi un semn că este necesar un tratament de canal radicular. Deșeurile acide rezultate din moartea nervilor pot înmuia osul din jurul rădăcinii, provocând slăbirea dintelui. Dacă mai mulţi dinţi sunt slăbiţi, este posibil ca acest lucru să aibă o altă cauză, care să nu necesite un tratament de canal radicular.

Dacă observaţi oricare dintre simptomele descrise mai sus, programaţi imediat o vizită la cabinet stomatologic Dent Plus. Cu cât dintele este tratat mai devreme, cu atât tratamentul poate da rezultate mai bune.

0 Shares
You May Also Like