3 lucruri pe care le poți face pentru un plus de liniște în casa ta!

0 Shares
0
0
0

 Știi acel moment al zilei când ajungi obosit acasă, după o zi încărcată, și tot ceea ce dorești e să te așezi într-un loc confortabil și să „auzi” liniștea? Sau poate ai treabă prin casă dimineața și, ca să nu-i trezești pe ceilalți, te comporți de parcă ești într-un magazin de porțelanuri? Evident că ai trecut prin aceste stări și te-ai întrebat ce anume ai putea face pentru a-ți transforma căminul într-o adevărată oază de liniște, unde să te poți odihni în tihnă, fără bruiajul vreunui zgomot inopinat.

Iată 3 lucruri practice prin care poți îmbunătăți substanțial liniștea căminului tău:

1.      Izolează-ți fonic locuința

Izolarea pereților locuinței, prin folosirea de materiale fonoabsorbante dedicate, este foarte utilă dacă stai la bloc sau la casă tip duplex, dar nu numai! O izolare fonică este necesară și la reducerea zgomotelor traficului stradal. În orice caz, fonoizolația este recomandată atunci când zgomotul îți afectează confortul acustic pe care ți l-ai dori, prin protecția față de zgomotele provenite din proximitatea locuinței. Nu uita: izolându-ți camerele, uiți că ai vecini!

2.     Montează-ți amortizoare la uși

O ușă trântită din greșeală, ori poate din cauza curentului, nu e niciodată un moment foarte plăcut. Ușile de mobilier suferă foarte mult din cauza izbiturilor, motiv pentru care, atât pentru prelungirea vieții mobilei, cât și pentru confortul acustic, este bine să-ți montezi mecanisme pentru atenuarea închiderilor bruște. Dacă nu știi de unde să-ți achiziționezi un amortizor pentru uși de mobilier, intră pe site-ul celor de la Oscardeko.ro și ia-ți un astfel de dispozitiv simplu, dar eficient, pe care-l poți monta chiar și tu.

3.     Instalează-ți glisiere soft-close la sertare

La fel ca în cazul ușilor, trântirea sertarelor nu face bine nici structurii lor și nici confortului personal. Noile sisteme de amortizare a închiderii sertarelor, denumite „soft-close”, au ajuns să fie tot mai populare, ele ajungând să fie montate pe majoritatea corpurilor de mobilă care se comercializează în acest moment. Dacă nu deții astfel de dispozitive cu închidere moale, vestea bună e că poți să le cumperi separat și să le instalezi unde ai nevoie. Se montează puțin mai complicat decât amortizoarele de uși, astfel că, dacă nu ești o persoană îndemânatică, este recomandat să apelezi la un specialist.

4.     Montează-ți o mochetă sau un covor

Marea majoritate a caselor românilor au pardoseli din parchet sau gresie. Ambele tipuri sunt destul de zgomotoase, astfel încât pășirea pe astfel de suprafețe nu este atât de silențioasă pe cât ți-ai dori-o. Astfel, pentru un plus de liniște, dar și pentru o îmbunătățire a confortului termic, este recomandat sa-ți montezi o mochetă. O găsești în mii de modele și culori! Dacă nu ești fan mochetă, poți încerca să pui covoare și/sau preșuri în zonele cu trafic.

Aceste sugestii de reducere a zgomotului din căminul tău îți vor aduce starea de bine, extraordinară, pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna. După ce rezolvi cu liniștea fizică, exterioară, următorul pas să te preocupi și de cea interioară. Încearcă să realizezi o comuniune între cele două, astfel încât calitatea vieții să fie una cât mai ridicată.

Sursa foto: Pexels.com

0 Shares
You May Also Like