Șeminee ce ofera un plus casei tale!

Șeminee ce ofera un plus casei tale!

0 Shares
0
0
0

Pentru a avea o experienta cat mai placuta in interiorul locuintei, exista mai multe modele șeminee. Acestea se pot diferentia prin aspect, dar si prin tipul de combustibil utilizat pentru incalzire: lemn, gaz, curent electric. In privinta aspectului, vom putea alege dintre variantele construite din caramida, cu diverse forme cat mai elegante, sau cele standard, produse industrial sau cele ce detin o placare cu piatra naturala. In functie de spatiul disponibil, poti opta pentru un șemineu de perete, care ocupa putin spatiu si se monteaza usor, sau pentru unul independent, care poate fi plasat in centrul camerei, pentru a crea o atmosfera cozy. De asemenea, poti alege un șemineu incorporat in mobilier, care se integreaza perfect in decor.

Mai putem destinge modelele de șeminee, pe baza elementului de baza, anume: tipul de focar. Exista in esenta doua diviziuni majore: șeminee cu focar inchis și cele cu focar deschis. Focarele inchise sunt dotate cu o usa si au o eficienta energetica ridicata. In schimb, șemineele cu focar deschis, lipsite de usa, prezintă o eficienta redusă. Desi ofera o imagine fantastica asupra focului in toata frumusetea lui, eficienta lor scazuta nu le recomanda pentru incalzire.

Tipuri de șeminee

Șemineu clasic pe lemn: Șemineele pe lemne ofera acea ambianta intima si romantica pe care ne-o imaginam inca de cand ne construim casa. Lumina, dar si zgomotul creat de lemnele care ard vor crea o ambianta de vis. Sunt perfecte in timpul unei pene de curent, deoarece ele vor functiona fara nici un fel de problema. Ai nevoie doar de un brat de lemne.

Șemineu pe gaz: Şemineele pe gaz includ atat modele fara ventilatie (care nu necesita un cos de fum), precum si optiunile cu ventilatie (pot solicita un cos de fum). Aceste seminee sunt alimentate cu gaz natural sau propan si sunt usor de utilizat si de intretinut.

Șemineu electric: Șemineele electrice se conecteaza la priza si pot fi montate in orice tip de locuinta. Daca iti doresti un element de decor de poveste, dar nu doresti sa depui un efort prea mare in acest sens, semineul electric este cea mai buna solutie pentru tine.

Șemineu bio: Avantajul achizitiei acestui tip de șemineu este ca protejeaza mediul. El nu necesita ventilatie, lucru derivat din faptul ca nu elimina fum sau alte gaze. Biosemineul poate fi instalat in orice tip de locuinta.

Semineu cu focar deschis: Acest tip de semineu permite vizualizarea directa a flacarilor.

Șemineu cu focar inchis: Aceste șeminee au un focar cu usa, care ajuta la cresterea eficientei termice.

Șemineu central: Acest tip de semineu este proiectat pentru a fi instalat in centrul unei camere si poate fi vizualizat din toate unghiurile.

Șemineu de perete: Acest tip de șemineu este instalat direct pe un perete, economisind spatiu in camera.

Șemineu de colt: Acest tip de șemineu este conceput pentru a fi instalat intr-un colt al unei camere.

Șemineele mobile: Cunoscute si sub denumirea de seminee portabile, sunt o optiune populara pentru multi proprietari de case, oferind caldura si atmosfera unui semineu traditional, fara nevoia de instalare sau de o investitie majora.

Concluzie

In esenta, fiecare tip de șemineu vine cu propriile avantaje si dezavantaje, alegerea depinzand de nevoile si preferintele fiecaruia. Șemineele traditionale pe lemne aduc acea atmosfera calda si intima, transformand locuinta intr-un spatiu confortabil si primitor. Șemineele electrice reprezinta o solutie moderna si practica, oferind eficienta energetica si usurinta in utilizare.

0 Shares
You May Also Like