Parchet versus dușumea: Diferențe esențiale între cele două tipuri de pardoseală

Parchet versus dușumea: Diferențe esențiale între cele două tipuri de pardoseală

0 Shares
0
0
0

Atunci când vine vorba de alegerea pardoselii pentru locuință, alegerea potrivită poate fi dificilă. De la parchetul din lemn masiv la dușumeaua laminată, există multe opțiuni disponibile în comerț. Fiecare material de pardoseală are propriile avantaje și dezavantaje, dar este important să înțelegi diferențele esențiale între parchet și dușumea pentru a putea face cea mai bună alegere pentru propria ta casă.

Iată care sunt principalele deosebiri între cele două tipuri 

Aspectul și textura

Parchetul din lemn masiv adaugă caldură și eleganță oricărui interior, fiind un material natural și durabil. Grânul natural al lemnului poate fi evidențiat prin finisajul cu lăcuire și oferă un aspect unic. În schimb, dușumeaua laminată imită aspectul lemnului și poate fi disponibilă într-o gamă largă de modele și finisaje.

Durabilitate și ușurința de întreținere

Parchetul din lemn masiv este cunoscut pentru durabilitatea sa și poate dura o viață întreagă dacă este îngrijit corespunzător. În cazul în care ești în căutarea celui mai bun parchet, poți alege cu încredere parchetul triplu stratificat de pe Valprestparchet.ro, site unde vei găsi o mulțime de modele și culori. În cazul în care parchetul se zgârie sau se uzează, poate fi simplu refăcut prin șlefuire și lăcuire periodică. În schimb, dușumeaua laminată este mai greu de reparat și poate necesita mai multă înlocuire decât parchetul.

Rezistența la umiditate

Parchetul din lemn masiv are tendința de a se dilata și de a se contracta în funcție de nivelul de umiditate din mediul înconjurător. Din acest motiv, parchetul nu este recomandat pentru zonele cu nivel ridicat de umiditate, cum ar fi băile sau bucătăriile. În schimb, dușumeaua laminată este mai rezistentă la umiditate și poate fi utilizată în mai multe zone din casă.

Izolație termică și fonică

Parchetul din lemn masiv are calități excelente de izolație termică și fonică, ajutând la menținerea căldurii în interiorul casei și reducând zgomotul provenit din acoperirea pardoselii. În schimb, dușumeaua laminată oferă o izolație termică mai slabă și poate fi mai zgomotoasă decât parchetul.

Cost și accesibilitate

Parchetul din lemn masiv poate fi mai scump decât dușumeaua laminată, dar poate avea o durată de viață mai lungă. În plus, parchetul din lemn masiv poate fi dificil de instalat și poate necesita un profesionist pentru a fi plasat în mod corespunzător. În schimb, dușumeaua laminată este mai accesibilă și poate fi instalată fără ajutorul unui profesionist.

În concluzie, alegerea între parchet și dușumea depinde de nevoile și preferințele fiecărui individ. Dacă ești în căutarea unei soluții durabile, parchetul din lemn masiv poate fi cea mai bună opțiune. În schimb, pentru un buget mai mic și o gamă largă de opțiuni de design, dușumeaua laminată poate fi o alegere excelentă.

 

Sursă foto: Freepik.com

0 Shares
You May Also Like