Opt întrebări pe care să ţi le pui înainte de a-ţi renova bucătăria

0 Shares
0
0
0

Trebuie să fiți pe deplin pregătiți – atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere emoțional – pentru a face o renovare. Nu știi niciodată ce vei găsi în spatele pereților și al tavanelor. Chiar dacă nu există greșeli majore pe parcursul proiectului, renovările sunt predispuse să depășească bugetul sau să dureze mai mult decât v-ați propus.

Deși modernizarea bucătăriei va crește cu siguranță valoarea proprietății casei dvs. și vă va îmbunătăți calitatea vieții pe termen lung, aceasta presupune şi multe provocări. Așadar, atunci când vă propuneţi renovarea bucătăriei, cel mai bine este să vă pregătiți punându-vă aceste întrebări cheie.

1. Care este obiectivul meu?

A şti clar care este obiectivul dvs. final vă va ajuta pe dvs. și pe antreprenorul dvs. să vă concentrați asupra a ceea ce contează – indiferent dacă sunt soluții durabile care vă vor transforma substanţial bucătăria sau îmbunătățiri mai puțin costisitoare ale designului, care vă vor ajuta să obțineți un preț bun atunci când este timpul să vindeți.

2. Cât timp plănuiesc să locuiesc în casă?

Dacă veți mai locui acolo timp de unul sau doi ani, probabil că doriți să luați în considerare un alt tip de renovare, ceva care poate nu este la fel de costisitor sau ceva mai atemporal și tradițional în estetica aleasă de echipa dvs. de design. Dacă însă veţi locui acolo un pic mai mult, atunci este firesc să cheltuţi mai mult și să faceţi transformările care vă plac cu adevărat.

3. Am copii?

Materialele rezistente, ușor de curățat, indiferent dacă vorbim de lemn sau de piatră, sunt ideale și pentru bucătăriile potrivite pentru copii, de aceea este util să țineți cont de nevoile copiilor dvs. de la început.

4. Am alergii și alte probleme de sănătate de luat în considerare?

Dacă cineva din familia dvs. suferă de astm sau alte probleme de respirație, anunțaţi-vă antreprenorul. Materialele de care trebuie să vă feriţi sunt lacurile foarte lucioase și fenol formaldehidele, care sunt utilizate în adezivii majorității placajelor.

5. Voi locui în casă în timpul renovării?

Acest detaliu va influenţa timpul de execuție și durata construcției, deci este ceva foarte important de știut. De asemenea, influneţează nivelul de protecție și curățenie care trebuie menținut în timpul renovării.

6. Care este bugetul meu?

La această întrebare trebuie să răspundeți mai întâi pentru dvs., astfel încât să înțelegeți ce sumă de bani doriți să cheltuiți, dar este important să fiți sinceri şi cu oamenii din echipa dvs. de proiectare și cu contractanții dvs. în privinţa acestui aspect. După ce aveți un buget în minte, adăugați o marjă de 10-20%, deoarece lucrurile nu merg mereu așa cum aţi planificat.

7. Pot desfiinţa acel perete pentru a mări bucătăria?

Este foarte bine să întrebați alte persoane din cădire dacă au făcut renovări similare. De asemenea, ar fi minunat dacă puteţi chiar vizita casele acestor oameni pentru a vedea ce au făcut.

8. Când pot începe?

Un proiect bine planificat este un proiect bine executat, spun specialiştii. Faceți-vă timp pentru a planifica corect tot ceea ce v-aţi propus sa faceţi şi cumpăraţi, dacă se poate, materialele în avans. Pe proactiv.ro găsiţi o gamă largă de materiale de construcţii şi beneficiaţi şi de consultanţă de specialitate gratuită.

Dacă vă simțiți gata să mergeți mai departe cu renovarea bucătăriei, pasul următor este să obţineţi un proiect și să găsiţi o echipă care să vă ajute să faceți treaba.

0 Shares
You May Also Like