Motive pentru care profilele metalice si tabla metalica sunt folosite in constructii

Motive pentru care profilele metalice si tabla metalica sunt folosite in constructii

0 Shares
0
0
0

Metalul este un material care a fost folosit in constructii de multi ani. Acest lucru se datoreaza in principal raportului rezistenta/greutate si disponibilitatii sale la preturi competitive.

De asemenea, metalul are capacitatea de a fi modelat in diferite forme, reducand costul de productie si oferind constructorilor o varietate de optiuni in ceea ce priveste estetica.

Diferite profile metalice, cum ar fi coturile, unghiurile, canalele si asa mai departe, sunt utilizate in constructii, deoarece sunt rezistente, usoare si usor de taiat in formele dorite. De asemenea, acestea pot fi sudate cu usurinta, ceea ce face constructia mai usoara si mai rapida. Exista multiple motive pentru care profilele metalice si tabla metalica sunt utilizate in constructii:

Constructia metalica este rapida si usoara

Unul dintre principalele motive pentru care metalul este folosit in constructii este faptul ca este usor si rapid de construit. Componentele metalice prefabricate pot fi usor transportate la santier si asamblate intr-un timp scurt. Pe de alta parte, daca doriti sa construiti cu lemn, va trebui sa asteptati mult timp pentru ca materialele sa fie taiate, transportate pe santier si apoi asamblate.

Viteza de constructie este, de asemenea, ajutata in mare masura de usurinta de utilizare a metalului. Este usor sa aplicati placarea metalica pe o cladire si sa creati izolatii pe acoperisurile metalice. De asemenea, metalul este simplu de taiat, indoit si sudat, ceea ce face ca modificarile si reparatiile sa fie mult mai usoare decat in cazul lemnului.

Rezistenta profilelor metalice si a tablei metalice

Un alt motiv pentru care metalul este folosit in constructii este pentru ca este puternic. Metalul are o capacitate portanta ridicata si este rezistent la coroziune. Rezistenta metalului se datoreaza grosimii sale. Cu cat metalul este mai gros, cu atat este mai rezistent. Cea mai frecvent utilizata grosime a metalului in constructii este de 16 mm.

Metalul utilizat in constructii este, de asemenea, flexibil, ceea ce il face mai durabil decat betonul. Este mai probabil ca metalul sa se indoaie in loc sa se rupa, ceea ce il face mai rezistent la cutremure. Unele foi de metal au o grosime de pana la 1.000 mm si pot rezista la sarcini foarte mari. Aceste foi de metal sunt utilizate pentru acoperisuri, pereti, podele si multe altele.

Protectie impotriva focului si a caldurii

Metalul este o optiune buna de protectie impotriva incendiilor si a caldurii. Grosimea foilor de metal este un motiv important pentru acest lucru. In plus, foile sunt tratate cu substante ignifuge pentru a se asigura ca nu sunt inflamabile. Protectia impotriva incendiilor si a caldurii este importanta, in special la tropice, unde exista o probabilitate mare de incendii de padure.

Protectia impotriva incendiilor si a caldurii este, de asemenea, importanta daca construiti in apropierea unui aeroport. In cazul in care senzorii aeronavelor detecteaza temperaturi ridicate, acestia vor alerta pilotii. Daca senzorii detecteaza incendii, aeronava va fi redirectionata pentru a evita zona respectiva. In acest caz, constructia metalica va va proteja de caldura soarelui si de caldura unui incendiu.

Astfel, vedem ca aceste materiale sunt foarte importante, iar daca sunteti in cautarea unei optiuni excelente de achizitie, puteti alege profile metalice si tabla de la Nimfa.

0 Shares
You May Also Like