Modalitati de a investi in proprietati imobiliare

Modalitati de a investi in proprietati imobiliare

0 Shares
0
0
0

Exista mai multe modalitati de a incepe sa investiti in proprietati imobiliare. Cea mai buna alegere pentru dvs. depinde de riscul pe care sunteti dispus sa vi-l asumati, de cati bani aveti disponibili pentru a investi initial si de nivelul dvs. de expertiza in investitii imobiliare.

Detinerea unor bunuri imobiliare in portofoliu este recomandata pentru performanta, veniturile si caracteristicile de apreciere care nu sunt corelate cu piata, facand astfel una dintre cele mai bune investitii pentru tinerii adulti. Poti sa alegi oricand un apartament 4 camere in care sa te simti perfect.

Faceti-va propriul Due Diligence

Daca investesti pe cont propriu, poti pastra toate profiturile. Cu toate acestea, aceasta este o cantitate semnificativa de munca. In acest moment, aceasta nu este o investitie imobiliara pasiva, producatoare de venituri. Prin urmare, daca doriti sa fiti un investitor imobiliar implicat activ, este esential sa examinati mai multe elemente ale unui complex de apartamente inainte de a investi. Unele dintre cele mai importante cerinte pe care ar trebui sa le cercetati includ:

  • Raport de audit financiar (inclusiv un raport de profit si pierdere pe 12 luni si 3 ani)
  • Evaluarea starii proprietatii (raport al unei terte parti care examineaza starea actuala a unei proprietati)
  • Raport de piata (ajuta la determinarea nivelului de ocupare estimat al unei proprietati)
  • Audit de inchiriere si analiza listei de inchiriere (se uita la mai multe aspecte ale contractelor de leasing, cum ar fi programele de facturare si platile neplatite sau intarziate ale chiriei)
  • Evaluarea de mediu a amplasamentului (verificari pentru urme de substante chimice periculoase si alti contaminanti)
  • Evaluarea valorii (estimeaza valoarea de piata a unei proprietati)
  • Studiu de site si raport de titlu (un raport de titlu asigura ca nu exista revendicari legale concurente asupra proprietatii si, de obicei, este nevoie de un studiu de site care sa confirme limitele proprietatii)

Chiar si atunci cand totul pare pozitiv pe hartie, poate fi benefic pentru tine sa vezi proprietatea in persoana. Cautati orice probleme potentiale si orice imbunatatiri pe care le puteti face daca doriti cu adevarat sa invatati cum sa faceti bani usor, in urma acestei investitii.

Faceti echipa cu un partener

Poate doriti sa impartiti profiturile si riscul cu o alta persoana pentru investitia dvs. in cladirea de apartamente. Acest aranjament este denumit un parteneriat in comandita imobiliara (RELP). Desi rentabilitatea si riscurile nu sunt la fel de mari ca investitiile individuale, ambele sunt inca semnificative. Lucrul cu un partener poate fi o optiune inteligenta pentru dvs. daca aveti educatie sau experienta limitata in domeniul imobiliar.

Colaborarea cu un partener intr-o investitie imobiliara sau mai multe proprietati de inchiriere ofera o perspectiva alternativa, ajuta la volumul general de munca si va ofera mai mult capital de investit. Un partener cu experienta poate avea, de asemenea, o retea extinsa pentru a strange bani, a gasi chiriasi, pentru a gasi un management de calitate al proprietatii si multe altele. Desi exista multe beneficii ale asocierii cu un partener de investitii, exista si dezavantaje.

Daca alegeti sa lucrati cu un prieten sau un membru al familiei, amestecul in afaceri poate incorda relatia. De asemenea, pot exista conflicte daca responsabilitatile nu sunt discutate clar sau daca un partener contribuie cu mai multi bani sau timp. Cu toate acestea, pentru multi, avantajele depasesc aceste aspecte.

0 Shares
You May Also Like