Mini Cooper automat: Confort și performanță într-un pachet compact

0 Shares
0
0
0

Mini Cooper a fost o serie Mini de maşini fabricate de British Motor Corporation, cu succesori care au apărut pe piaţa între 1961-1971 şi 1990-2000. Autovehiculele Mini Cooper au fost atât de populare şi de îndrăgite încât am ajuns să avem pe piaţă şi Mini Cooper automat, care se deosebea de vechile modele prin trecerea de la manual la automat la nivel de transmisie, un pas uriaş care a adus şi mai mare popularitate acestei serii legendare.

Transmisia automată este un sistem foarte simplu ce permite schimbarea vitezelor în mod automat, fără să mai intervină şoferul. Se conduce mai uşor o astfel de maşină, este mai uşor să înveţi să o conduci şi ai eficienţă mai mare când eşti într-un trafic mai aglomerat şi mai complex.

În cazul Mini Cooper Automatic, prezenţa transmisiei automate asigura o experienţă de conducere confortabilă şi uşoară, mai ales când te confrunţi cu trafic intens.

În funcţie de anul de producţie şi de caracteristicile, tehnologiile Mini Cooper Automat, transmisia automată ar putea include modul de schimbare a treptelor în modul automat şi manual diferit, opţiuni de sport pentru o experienţă de conducere mai dinamică, control electronic al treptelor de viteză pentru schimbări cât mai line şi rapide, alte caracteristici adaptate potrivite stilului de condus Mini Cooper.

Noul model Mini Cooper S, un exemplu de Mini Cooper automat modern, a venit pe piaţă cu un design inspirat de versiunea Cooper SE, are şi el transmisie automată. Deși te-ai fi aşteptat să vezi un sistem central de evacuare dublu, în spatele acestei mașini există o nouă evacuare centrală, cu o singură ieșire.

Primul Mini Cooper a fost o revelaţie, dar ce a urmat a uimit pe toată lumea – Mini Cooper Automat

Mini Cooper preturi a pornit cu o putere a motorului de 34 CP, iar John Cooper a recunoscut potenţialul sportiv al acestor Mini Clasice. Primul Mini a fost prezentat publicului în 1961, clasicul Mini se lansase în 1959, după care a apărut o variantă mai puternică a maşinii. S-au construit 1.000 bucăţi cu motor modificat după, cu 55 CP, maşinile atingând viteze de 135 km/h, cutia de viteze era cu raport mai apropiat, maneta de viteze cu ghidaj mai bun, frane cu disc la roţi față şi anvelope mai late. S-a mărit mai târziu capacitatea motorului la 1071 centimetri cubi, puterea a crescut la 70 CP. Succesul noului Mini Cooper clasic a fost imediat în raliuri şi pe circuite.

Mini Cooper automat din prezent are eficienţă mare în trafic, transmisia automată permite acceleraţia lină şi fără efort, trecerea prin trafic este mai lejera şi mai eficientă. Nu îţi mai faci griji în privinţa ambreiajului sau schimbării treptelor de viteză în funcţie de condiţiile de conducere, când ai călătorii lungi şi trafic intens nu te mai gândeşti la transmisie. Noul Mini Cooper Automat vine cu sistem de navigaţie, control electronic stabilitate, design modern compact, asistenţă la parcare şi multe altele.

Abilităţile sportive proverbiale ale Mini Cooper preturi se păstrează şi la seria automată, cu agilitate mare în viraje, răspuns rapid al motorului mereu, nu se sacrifica performanţele datorită transmisiei automate foarte eficiente mereu. Versiunea Mini Cooper Automat are sisteme avansate de siguranţă, frâne antiblocare ABS, control electronic stabilitate ESP, airbag-uri şi sistem de asistenţă la frânare. Se păstrează şi designul clasic şi personalitatea distinctivă de la vechile Mini Cooper. Exteriorul este compact, atrăgător, interiorul este confortabil, bine echipat, ieşi în evidenţă oriunde mergi cu acest automobil de calitate.

Nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de noul Mini Cooper automat mai ales dacă ai şi varianta electrică la dispoziţie.

Mini-Cooper electric

Concluziile

Cu autonomie mare, dacă discutăm despre varianta electrică, şi performanţe de top la orice fel de model de Mini Cooper automat, marca Mini Cooper preturi rămâne cea mai puternică şi mai uşor de recunoscut de pe nişa sa, asigurând şoferilor experienţe excelente indiferent de trafic şi de lungimea drumului de parcurs.

E suficient să te urci la volanul unui Mini Cooper automat ca să îţi dai seama că toate caracteristicile amintite anterior şi tot ce au reuşit să facă inginerii şi oamenii care au lucrat la fiecare maşină din serie este o adevărată operă de artă. Fiecare model Mini Cooper automat este uşor de întreţinut, rezistă foarte bine la rulaj, se poate repara destul de simplu în service autorizat, se găseşte pe pieţele ţinta la preţuri bune şi merită cumpărat dacă vrei să ai o maşină pe care să te bazezi.

Dincolo de toate aspectele tehnice complicate care sunt doar pentru pasionaţii de maşini, Mini Cooper automat promite cel puţin două lucruri de mai bine de 60 de ani: siguranţa sporită la volan indiferent pe ce fel de carosabil rulezi şi de condiţiile meteo, dar şi calitate şi fiabilitate care nu pot fi „bătute” de concurenţă de pe nişa sa. Peste acestea se adaugă oricând eleganţa şi rafinamentul designului, eficienţa motorului, calitatea rulajului mai ales pe distanţe foarte mari şi rapiditatea „strecurării” în traficul infernal din aglomaraţiile urbane moderne.

0 Shares
You May Also Like