Logistica de stocare: De ce este cheia pentru companii?

Logistica de stocare: De ce este cheia pentru companii?

0 Shares
0
0
0

Bunurile in stare buna pentru perioada de expediere si livrare a produsului. Depozitarea logistica are o valoare deosebita pentru organizatii, aflati mai multe despre aceasta.

Valoarea stocarii logistice

In cadrul procesului logistic, depozitarea este esentiala pentru ca marfa sa-si mentina caracteristicile si sa nu sufere nicio modificare. Din acest motiv, un operator de logistica isi consolideaza serviciile pentru a-i garanta spatii adecvate.

Importanta depozitarii porneste de la varietatea lanturilor, deoarece nu toate sunt tratate la fel si, din acest motiv, trebuie luati in considerare unii factori in functie de care apartin: uscat, rece, farmaceutic, printre altele.

Sistemele de depozitare sunt o investitie importanta de capital care, in functie de proiectare si de modul in care se incadreaza in procesele fabricii si depozitului, pot ajuta sau afecta performanta.

Ce este stocarea logistica?

Depozitarea logistica este activitatea de depozitare a produselor in depozite si centre logistice. Scopul este de a asigura o aprovizionare constanta cu bunuri pe piata pentru a acoperi decalajul temporar dintre producatori si consumatori. De asemenea, joaca un rol cheie in mentinerea calitatii depozitelor si centrelor logistice, precum si a valorii produselor.

Pe piata actuala exista mai multe categorii diferite de sisteme de depozitare a depozitelor. Prin urmare, este esential sa cunosti optiunile inainte de a va stabili pe una care ar putea sa nu completeze designul sau sa sustina nevoia de flexibilitate.

Tipuri de depozitare logistica

Desi exista multe sisteme de depozitare a depozitelor, exista 6 tipuri care sunt cele mai populare.

1 – Rafturi statice

Acestea sunt mecanisme de stocare concepute pentru a ramane intr-un singur loc. Acestea sunt de obicei destinate sa mentina un inventar foarte usor (cateva sute de lire sterline pe raft). Acesta este utilizat in principal pentru a stoca inventarul care are nevoie de reaprovizionare continua.

Deoarece nu sunt compatibile cu stivuitoarele, rafturile statice sunt utilizate in general cu inventar care trebuie colectate, plasate si organizate manual.

2 – Rafturi mobile

Rafturi mobile este o solutie reglabila al carei scop este de a stoca elemente alese manual; aceste sisteme sunt concepute pentru a stoca mai multe elemente in mai putin spatiu. Aici se folosesc suporturi cu sine si carucioare, unde sunt eliminate culoarele fixe. Acest lucru creste accesibilitatea la inventar, chiar si atunci cand este disponibil spatiu limitat.

3 – Rafturi pentru paleti

Acestea sunt utilizate in depozite mai mari si mai aglomerate. Materialele de raft pot fi din lemn, plastic sau chiar metal, iar stocurile de produse sunt depozitate in cutii mari. De asemenea poti incerca inchirieri lazi plastic.

4 – Rafturi pe mai multe niveluri

Acest sistem este o optiune excelenta pentru stocurile mari de elemente care au o dimensiune mica unitate; este proiectat pentru a profita de spatiu vertical. Multe optiuni de raft pe mai multe niveluri sunt flexibile; cu capacitatea de a adauga sau elimina niveluri in functie de nevoile curente.

In cele mai multe cazuri, sistemul de rafturi pe mai multe niveluri se refera la elemente relativ usoare care sunt colectate si organizate manual. Pentru a profita la maximum de acest sistem, fiecare nivel este organizat strategic, iar elementele sunt ambalate cu cea mai mare densitate posibila.

5 – Podele mezanin

Daca aveti bugetul si aspectul strategic al depozitului permite acest lucru, mezaninul este o optiune eficienta de depozitare care economiseste, de asemenea, spatiuMezaninul este un al doilea (sau al treilea, sau al patrulea) etaj care este construit pe podeaua depozitului principal.

Are cel mai mare potential de caracteristici personalizate, cum ar fi iluminatul, sistemele de ridicare si transportoarele.

6 – Partitii de sarma

Partitiile de sarma sunt plasate strategic custi de sarma, concepute pentru a fi instalate si dezasamblate rapid si usor. Adesea, inventarul gasit in interiorul partitiilor de sarma sunt elemente care pot avea nevoie de securitate speciala.

Acum luati in considerare depozitarea logistica ca o solutie pentru a va proteja bunurile si, astfel, pentru a livra produsul dorit de client in timpul convenit. Depozitarea logistica este perfecta pentru o mai buna gestionare a stocurilor, contactati-ne pentru mai multe informatii despre acest model.

Dezavantaje ale depozitarii marfurilor in bloc stivuite

  • Poate produce instabilitate a incarcaturilor si chiar zdrobire, deoarece acestea sunt plasate unul peste celalalt.
  • Criteriul FIFO nu poate fi utilizat, deoarece primele unitati care au intrat sunt de obicei mai mici.

Depozitarea in blocuri stivuite este recomandabila atunci cand stocul este alcatuit dintr-un numar mic de produse, iar spatiile sunt de inaltime limitata. De exemplu, depozitele de bauturi functioneaza cu putine referinte si, in mod normal, plecarea se face prin loturi cu aceeasi data de ambalare.

Avantajele depozitarii marfurilor in blocuri stivuite

  • Utilizarea suprafetei, deoarece coridoarele sunt reduse la minimul necesar.
  • Depozitarea si manipularea se pot face cu mijloace mecanice simple, iar investitia in echipamente si facilitati este mica.

 

0 Shares
You May Also Like