IMPLANTUL DENTAR: TEHNOLOGIA MODERNĂ ȘI OPȚIUNI AVANSATE PENTRU O SĂNĂTATE ORALĂ REMARCABILĂ

0 Shares
0
0
0

 

Sănătatea orală este o componentă esențială a stării generale de bine și a încrederii în sine. Pierderea unuia sau mai multor dinți poate afecta negativ atât aspectul estetic al zâmbetului, cât și funcționalitatea cavității bucale. Din fericire, în ultimele decenii, implantologia dentară a făcut progrese semnificative, oferind pacienților o soluție modernă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă – implantul dentar.

 1. Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o procedură chirurgicală complexă și inovatoare utilizată pentru înlocuirea dinților lipsă. Acesta constă în inserarea unor rădăcini artificiale din titan sau zirconiu direct în osul maxilar sau mandibular. Aceste rădăcini artificiale acționează ca suport pentru coroanele dentare, punțile sau protezele, oferind pacienților un zâmbet complet restaurat și o funcționalitate similară cu a dinților naturali.

Implanturile dentare sunt fabricate din materiale biocompatibile, care se integrează treptat în os și devin parte a structurii osoase. Acest proces, numit osteointegrare, asigură stabilitatea și durabilitatea implanturilor pe termen lung.

 1. Tipuri de implanturi dentare

În funcție de necesitățile individuale ale pacienților și de starea generală de sănătate, există mai multe tipuri de implanturi dentare disponibile:

 1. Implanturile dentare endoosoase: Acest tip de implanturi dentare reprezintă cea mai comună opțiune și implică inserarea rădăcinilor artificiale direct în osul maxilar sau mandibular. Implanturile endoosoase sunt potrivite pentru majoritatea pacienților și sunt utilizate în diferite situații clinice.
 2. Implanturile dentare subperiostale: Aceste implanturi sunt potrivite pentru pacienții care au un volum de os redus sau o rezorbție osoasă severă. În acest caz, implanturile sunt plasate sub membrana periostală care acoperă osul, în loc să fie inserate direct în os.
 3. Implanturile dentare în unghi: Pentru pacienții care au o calitate scăzută a osului sau anatomie complicată, implanturile dentare în unghi pot oferi o soluție viabilă. Acestea sunt plasate sub un unghi strategic pentru a obține o ancorare mai solidă în os.
 4. Implanturile dentare Fast and Fixed: Cunoscute și sub denumirea de “dinti pe loc” sau “dinti in 24 de ore”, aceste implanturi reprezintă o soluție rapidă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. În cadrul procedurii Fast and Fixed, pacientul beneficiază de implanturi dentare și punți dentare temporare în aceeași zi a intervenției chirurgicale, eliminând astfel perioada de așteptare.

III. Implantul dentar Fast and Fixed

Implantul dentar Fast and Fixed, cunoscut și sub denumirea de “All-on-4” sau “All-on-6”, este o soluție inovatoare și revoluționară în domeniul implantologiei dentare. Acest tratament oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de un zâmbet complet și funcțional în doar 24 de ore de la intervenția chirurgicală.

Procedura Fast and Fixed implică inserarea a patru sau mai multe implanturi dentare în osul maxilar sau mandibular, în funcție de nevoile fiecărui pacient. După inserarea implanturilor, se va monta imediat o punte dentară fixă temporară, care va reda pacientului un zâmbet complet în aceeași zi a intervenției chirurgicale. Acestă punte dentară temporară va fi înlocuită cu o punte dentară definitivă după ce implanturile se integrează complet în os, ceea ce va asigura un zâmbet estetic și funcțional pe termen lung.

Avantajele implanturilor Fast and Fixed includ:

 • Recuperare rapidă: Pacienții se pot bucura de un zâmbet complet și funcțional în doar 24 de ore de la intervenția chirurgicală.
 • Stabilitate și durabilitate: Implanturile dentare Fast and Fixed oferă o fixare fermă și o integrare completă în os, asigurând astfel stabilitate și durabilitate pe termen lung.
 • Reducerea numărului de implanturi: Cu ajutorul tehnologiei avansate, echipa medicală poate utiliza doar patru sau mai multe implanturi pentru a susține o punte dentară completă, ceea ce reduce costurile și durata procedurii.
 • Îmbunătățirea esteticii zâmbetului: O punte dentară fixă și completă oferă pacienților un zâmbet estetic și natural, restabilind încrederea și înfățișarea pozitivă a acestora.
 1. Sfaturi și recomandări pentru pacienții care doresc implant dentar
 2. Consultație detaliată: Programați o consultație detaliată cu medicul stomatolog de la Cris Smile cabinet stomatologic pentru a evalua starea generală de sănătate și a stabili dacă implantul dentar este o opțiune potrivită pentru dumneavoastră.
 3. Discutați despre sănătatea dumneavoastră: Informați medicul stomatolog despre orice afecțiuni medicale pe care le aveți sau medicamente pe care le luați, pentru a evita complicații sau interacțiuni nedorite în timpul procedurii.
 4. Planificare financiară: Discutați cu echipa de la Cris Smile despre costurile implicate în procedura de implant dentar și asigurați-vă că aveți o planificare financiară adecvată.
 5. Renunțați la fumat: Dacă fumați, este recomandat să renunțați la acest obicei înainte de procedura de implant dentar, deoarece fumatul poate afecta negativ procesul de vindecare.
 6. Respectați instrucțiunile medicului stomatolog: Urmăriți cu strictețe instrucțiunile și recomandările medicului stomatolog pentru o recuperare eficientă și sănătoasă.
 7. Igienă orală adecvată: Continuați să vă periați dinții de cel puțin două ori pe zi și să utilizați ață dentară zilnic pentru a menține o igienă orală optimă și a preveni infecțiile.
 8. Evitați mâncărurile dure și crocante: În primele zile după procedură, evitați mâncărurile dure și crocante care pot exercita presiune asupra implantului și pot întârzia procesul de vindecare.
 9. Programați vizite regulate la medicul stomatolog: Continuați să programați vizite regulate la cabinetul Cris Smile pentru controale și igienizări profesionale. Echipa medicală va monitoriza starea implantului și va efectua curățiri profesionale pentru a menține o igienă orală optimă.

 

Implantul dentar reprezintă o soluție modernă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind pacienților un zâmbet complet restaurat și o funcționalitate asemănătoare cu dinții naturali. Cu tehnologia avansată și opțiunile inovatoare, precum implantul dentar Fast and Fixed, oferite de cabinetul stomatologic Cris Smile, pacienții se pot bucura de un zâmbet complet și funcțional într-un timp mai scurt și cu o recuperare mai rapidă. Prin urmarea sfaturilor și recomandărilor înainte și după procedura de implant dentar, pacienții pot asigura o recuperare optimă și durabilitate pe termen lung a implantului, bucurându-se astfel de un zâmbet radiant și sănătos pentru întreaga viață. Cu ajutorul experților în implantologie dentară de la Cris Smile, pacienții pot obține o sănătate orală remarcabilă și un zâmbet perfect pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții și încrederea în sine.

 

0 Shares
You May Also Like